9. szám

Campus 2030 Challenge! Cselekedj most, képzeld el a jövő fenntartható egyetemét!


Olvasási idő: 2 perc

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS!!! Milyennek képzeled el a jövő campusát? Az UNESCO-t érdekli a véleményed, ezért hozta létre a Campus 2030 Challenge-et. Ha van egy ötleted, hogy az egyetemek miként tudnának társadalmilag befogadóak, gazdasági és környezeti szempontok szerint fenntarthatók lenni, akkor ne habozz összedobni egy prezentációt a haverokkal a Campus 2030 Challengere!

Magyar arannyal ért véget a III. Téli Ifjúsági Olimpiai Játékok!


Olvasási idő: 2 perc

Sikeresen szerepeltek sportolóink a III. Téli Ifjúsági Olimpiai Játékokon a svájci Lausanne-ban, ahol 79 ország több mint 1800 fiatal (15-18 év) sportolója mérte össze képességeit.

Dopping, közösségi média és sport - Bőven akadt téma a Téli Sportok Ifjúsági Konferenciáján


Olvasási idő: 3 perc

Menő témák, kétszáz résztvevő, olimpiai hangulat – nagyjából így lehetne összefoglalni a január 7-8. között a svájci Lausanne-ban megrendezett Téli Sportok Ifjúsági Konferenciáját, amelynek a város egyeteme adott otthont.

Még csak most jön a java! - A középszakasz felsőházába jutott a DEAC hokicsapata


Olvasási idő: 2 perc

Bár vereséggel zárt, de a tavalyi idényhez hasonlóan most is bejutott az Erste Liga középszakaszának felsőházába a DEAC jégkorong-együttese.

Bejött neki Magyarország - Leonidasz Gaitakanisz röplabdaedzővel beszélgettünk


Olvasási idő: 3,5 perc

Bár még csak kevesebb, mint fél évet töltött Magyarországon a TFSE NB I-es röplabdacsapatának ötvenéves görög vezetőedzője: Leonidasz Gaitakanisz, máris beleszeretett az országba és Budapestbe. Úgy véli, a siker érdekében nemcsak fizikálisan, hanem mentálisan is rendben kell lennünk, célok és elhivatottság nélkül pedig nincs értelme belevágnunk semmibe.

Európai egyetemi sport és fenntartható fejlődés: bőven akad tennivaló


Olvasási idő: 3 perc

Bár manapság egyre többet hallunk a fenntartható fejlődés fontosságáról, sokan nem tudjuk, pontosan mit is jelent ez. Még kevesebbet tudunk arról, hogy az egyetemi sport miképp járulhat hozzá mindehhez.

Messze még a tél vége – irány a sípálya!


Olvasási idő: 3,5 perc

Bár már a tél derekán járunk, hó eddig alig esett hazánkban, így a téli sportok szerelmesei határon belül csak hóágyúk által hódolhatnak szenvedélyüknek. Ennek ellenére érdemes böngészni a kiváló hazai sípályák kínálatából, s ha mégsem találunk ínyünkre valót, Ausztria síparadicsomai is nyitott kapukkal várnak!

Mit (t)egyek a vizsgaidőszakban?


Olvasási idő: 3 perc

Az életmódod hatással van arra, hogy mennyire tudod memorizálni a tananyagot. A mentális fittség megőrzéséhez hozzájárul a regeneráció (pl. alvás, pihenés), a relaxációs technikák alkalmazása, a táplálkozás és a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás. A vizsgaidőszak alatti intenzív tanulás során nagyobb igénybevételnek van kitéve az agy, amelynek a működését kiegyensúlyozott, változatos étkezéssel tudjuk segíteni.

Tévhitek és új infók a banánról


Olvasási idő: 2 perc

A banán kétségtelenül az európai nemzetek, így persze a magyarok egyik kedvenc gyümölcse. Statisztikák szerint majdnem minden harmadik banánt az öreg kontinensen fogyasztanak el. De vajon egészséges-e banánt enni?

Edzőterem helyett inkább korcsolyázz!


Olvasási idő: 2 perc

Tudtad, hogy a korizással, nemcsak jól szórakozol, de az egész testedet megmozgatod, vagyis a korcsolyázás sokkal jobb testépítés, mintha edzőterembe mennél? Használd hát ki a telet, és irány a koripálya!

Kattanj rá az új sportra! - Qatch-világbajnokságot rendez Budapest!


Olvasási idő: 1.5 perc

Magyarország rendezi az első qatch-világbajnokságot és még nem késő nevezni!

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség hírmagazinja.
Kiadó: Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség - MEFS
Főszerkesztő: Flatsker Anett
Sajtó és intézményi kapcsolatokért felelős vezető: Szabó-Ambrus Anita
Design: Varga Dávid