7. szám

Kimagaslóan teljesített Kenderesi Tamás az Úszó MEFOB-on


Olvasási idő: 2 perc

Nem túlzás azt állítanunk, hogy Kenderesi Tamás kitett magáért az Úszó Magyar - Egyetemi Főiskolai Országos Bajnokságon: három aranyérmet húzott be, és ezzel komoly szerepet játszott abban, hogy a Pécsi Tudományegyetem – a Semmelweis Egyetemmel holtversenyben – az összetett versenyben első lett.  

Taroltak a magyar teqballosok a budapesti világbajnokságon


Olvasási idő: 3 perc

Szép magyar sikereket – két arany-, és egy ezüstérmet – hozott az 58 ország részvételével megrendezett budapesti Teqball Világbajnokság, amelyen felvonult a sportág színe-java – és persze számos korábbi futballsztár is. 

A Semmelweis Egyetem tarolt a Budapesti Egyetemi Sportfesztiválon


Olvasási idő: 1,5 perc

Külföldi és magyar hallgatók közös sportélményéért hozta tető alá a Budapesti Egyetemi Sportfesztivált idén már negyedszer az ELTE és a BEAC.

Nem remegtek meg a kezek a sportlövő MEFOB-on


Olvasási idő: 2,5 perc

December 1-én, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen rendezték a Sportlövő Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB), amely több számban is kiélezett küzdelmeket hozott. A nőknél Drahos Nikolett, Panyi Kinga és Sehona Kitti több "fronton" is jól állta a sarat.

60 éves a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület – kiemelkedő munkájukat a MEFS is elismeri


Olvasási idő: 1 perc

Jubileumi közgyűléssel ünnepelte a jelenleg 13 szakosztályt működtető Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület (SZoESE) múltját, jelenét és jövőjét. A különleges eseményen dr. Székely Mózes, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség főtitkára is felköszöntötte az egyesületet: díszoklevelet és egy üvegtömböt adott ajándékba, ami jelképezi az alapot, amelyre a jövőben tovább lehet építkezni.

Merj nagyot álmodni! - Interjú Ekler Lucával


Olvasási idő: 2,5 perc

Kiváló évet tudhat maga mögött a para atléta Ekler Luca, hiszen világbajnoki aranyérmet és két ezüstöt is szerzett, valamint jogot arra, hogy indulhasson a jövő évi tokiói Paralimpiai Játékokon. A Testnevelési Egyetem harmadéves hallgatója kitartásával, szerénységével sokak számára példakép.

Kaliforniai röplabda álom - Interjú Németh Anettel


Olvasási idő: 3 perc

A napfényes Kaliforniában él és tanul Németh Anett, a magyar női röplabda-válogatott reménysége, akit az amerikai pályafutásáról kérdeztünk.

A nőknél fővárosi, a férfiaknál enyhe vidéki fölény a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda-bajnokság heti mérkőzésein


Olvasási idő: 1,5 perc

A héten folytatódtak a férfi és női Nemzeti Egyetemi Kosárlabda-bajnokság küzdelmei. A férfiaknál a keleti rangadót a Nyíregyháza nyerte a Debrecen ellen, míg nyugaton a Közgáz és a Mosonmagyaróvár remekelt. A nőknél keleten a TFSE, nyugaton a Közgáz továbbra is hibátlan.

TEstTudat7-en okosodtak a BGE dolgozói


Olvasási idő: 1 perc

Egészséghetet szervezett november 25-29. között a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE).

Ne stresszelj - edzésre fel!


Olvasási idő: 2 perc

Először mész edzőterembe? Félsz, hogy nem vagy elég erős, vagy nem ismered a gépeket? Ne stresszelj rá, inkább fogadd meg a tanácsainkat!

Tudatos étkezés a sportos életmódhoz


Olvasási idő: 2 perc

Mit fogyasszunk edzés előtt, közben és után? Gyakori és egyszerű kérdés, a válasz viszont ennél már jóval összetettebb.

 

A mikrohullámú sütő kiváló konyhai segéd - De hogyan használd okosan?


Olvasási idő: 1 perc

A kollégiumi élet egyik megmentője a mikrohullámú sütő, hiszen nem csak az otthonról hozott, vagy korábban vásárolt készételt lehet vele megmelegíteni, de végső esetben főzésre, sőt akár sütésre is használható!

Magyarország rendezi a Súlyemelő Egyetemi Világbajnokságot 2022-ben


Olvasási idő: 1,5 perc

Újabb sikert ért el a magyar egyetemi sport! 2022-ben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szolgál a Súlyemelő Egyetemi Világbajnokság helyszíneként!

Hamarosan indul a futsal MEFOB


Olvasási idő: 2 perc

A téli szezon legjobb hírei között tartjuk számon, hogy hamarosan útjára indul a labda a futsal MEFOB idei kiírásában – adta hírül a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség.

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség hírmagazinja.
Kiadó: Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség - MEFS
Főszerkesztő: Flatsker Anett
Sajtó és intézményi kapcsolatokért felelős vezető: Szabó-Ambrus Anita
Design: Varga Dávid