6. szám

Az Év Egyetemi Sportolói 2019. – a legkiválóbb hallgatókat ünnepelte az egyetemi sportközösség


Olvasási idő: 3 perc

Több mint 100 egyetemista sportoló vette át csütörtökön az „Év Egyetemi Sportolója” díjat. A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) november 21-én rendezte meg az „Év Egyetemi Sportolója” hagyományos díjátadó gála ünnepséget.

Semmit sem csinálna másképp Kapás Boglárka úszóbajnok


Olvasási idő: 3 perc

Kapás Boglárka gyorsúszásban szerzett olimpiai és világbajnoki bronzérme, valamint hat Európa-bajnoki aranyérme után ráállt a pillangóra is. 2018-ban begyűjtött még egy Európa-bajnoki címet, ezúttal már 200 méter pillangón. Majd idén a kvangdzsui világbajnokságon a világ csúcsára ért ugyanebben a versenyszámban.

Sikeresen lezajlott a XVI. World Robot Olympiad magyarországi Világdöntője


Olvasási idő: 4 perc

2019. november 8-án Győr városa köszönthette 74 ország legügyesebb és legkreatívabb 8-25 év közötti robotprogramozóit az Olimpiai Sportparkban. A versenyen több, mint 420 csapat 1200 versenyzője bizonyíthatta tudását a világ minden pontjáról. Az egyetemi csapatok közül a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) a tiszteletreméltó 5. helyezésnek örülhetett.

Ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét a Csörgőlabda MEFOB


Olvasási idő: 1,5 perc

Ünnepélyes megnyitóval és bemutató mérkőzésekkel vette kezdetét az első Csörgőlabda MEFOB 2019. november 21-én.

Éld át a flow élményt a sportban!


Olvasási idő: 3,5 perc

Tudod, mi az a flow élmény? Hallottál már róla? Esetleg átélted már? Ha még nem, íme néhány infó, hogyan tapasztalhatod meg sportolás közben.

Fővárosi fölény a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda-bajnokságban


Olvasási idő: 1,5 perc

Számos izgalmas összecsapással folytatódtak a férfi és női Nemzeti Egyetemi Kosárlabda-bajnokság küzdelmei. A férfiaknál több csapat – többek között a címvédő TFSE – továbbra is őrzi hibátlan mérlegét, míg a nőknél a tavalyi bajnok TF megszenvedett a győzelemért a Debrecen ellen.

Érezd a ritmust, vedd át az ütemet - Dübörög a spinning népszerűsége


Olvasási idő: 4 perc

A spinning napjaink népszerű mozgásformáinak egyike, amelyet a hűvös őszben és a hideg télben egyaránt űzhetsz. Ha még nem hallottál róla, vagy még nem kedvelted volna meg, adunk egy kevés infót, hogy ez megváltozzon.

Harcosok, előre! - Már lehet nevezni a Hun Harcos Mikulás Sprint akadályfutó versenyre


Olvasási idő: 2 perc

Három az egyben szórakozást kínál a Hun Harcos Mikulás Sprint: akadályfutást, egy kis játékos történelmi leckét és jótékonykodást is. December 7-én mindenkit vár a Hun Harcos!

Energia egyensúly – Ok, de hogyan csináljam?


Olvasási idő: 2 perc

A táplálkozás alapvető szükséglet és egyfajta örömforrás is. Sejtjeink és szerveink megfelelő működéséhez, a betegségek elkerüléséhez vagy éppen kezeléséhez az elfogyasztott táplálékokból származó energia és tápanyagok nélkülözhetetlenek.

Táplálkozz évszakok szerint!


Olvasási idő: 3 perc

A tudatos vásárlási szokások kialakításával étkezési szokásainkat is tudatosabbá tehetjük, ha átgondoljuk, hogy melyik évszakban mit, miért eszünk, és hol vásároljuk meg.

Csillagok háborúja - Sportlövő MEFOB-ra nevezhetsz!


Olvasási idő: 2 perc

December 1-jén, vasárnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lőtere ad otthont a Sportlövő Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságnak (MEFOB), amelynek történetében először rendeznek versenyeket lézerpisztolyban és lézerpuskában.

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség hírmagazinja.
Kiadó: Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség - MEFS
Főszerkesztő: Flatsker Anett
Sajtó és intézményi kapcsolatokért felelős vezető: Szabó-Ambrus Anita
Design: Varga Dávid