30. szám

Zsírégetés hatékonyan - Edzésmódszerek, amik eredményesebbek a futásnál


Olvasási idő: 4 perc

Akár hiszed, akár nem, nem kell feltétlenül egy órát futnod ahhoz, hogy jelentősebb mennyiségű zsírt égess el. Mutatjuk, melyek azok a mozgásformák, amelyekkel rövid idő alatt látványosabb eredményt érhetsz el.

Óvatosan a hirtelen sok testmozgással! – A megterhelő sportolás veszélyei


Olvasási idő: 4 perc

Sokan esnek abba a hibába, hogy gyorsan akarnak megizmosodni és formás alakot ölteni, ami megterheli szervezetüket. A kimerítő sportolásnak számos hátulütője, sőt komoly egészségi és mentális kockázata is van, amelyekre érdemes odafigyelned.

Agrármérnök lóháton – Interjú Bence Balázzsal, a Szent István Egyetem egykori hallgatójával


Olvasási idő: 5 perc

Magyarország legeredményesebb férfi lovastornásza: Bence Balázs a Szent István Egyetemen (SZIE) szerzett BSc-fokozatú lótenyésztői és lovassportszervezői agrármérnöki diplomát, és amióta befejezte tanulmányait, gyerekeknek tart lovastorna edzéseket. A rendkívül szerény korábbi junior Európa-bajnok úgy véli, a lovaglás megnyugtat, és soha nem késő elkezdeni!

Kiváló infrastruktúrával és jó minőségű szolgáltatással lehet jól szolgálni az egyetemi sportot! - Interjú Vladár Csabával


Olvasási idő: 4 perc

Vladár Csaba BCE Sportközpont vezető, az egyetemi kosárcsapat edzője és szakosztály vezetője, testnevelő tanár. Az egyetemi sportklub (Közgáz SC és DSK) tanárelnöke, 2013-tól pedig a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség elnökségi tagja. Csapataival többször ért el dobogós helyezést a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB).

Népbetegségek sportgórcső alatt: magasvérnyomás és cukorbetegség


Olvasási idő: 5 perc

A Magyarországon népbetegségnek számító hipertónia és diabétesz kezelésének egyik leghatékonyabb módja a rendszeres testmozgás, ám joggal merülhet fel bennünk a kérdés, mire kell odafigyelnünk, ha betegek vagyunk, és el akarjuk kerülni, hogy sportolás közben ne érjen bennünket kellemetlen meglepetés. Ezen kívül az sem árt, ha tisztában vagy a két betegség okaival, tüneteivel és következményeivel, ami sokat segíthet abban, hogy alaposan megtervezhesd az edzéseidet.

Melyik napszak ideális az edzésre?


Olvasási idő: 2 perc

Vajon este vagy reggel edzzünk inkább? Melyik a hatásosabb?

Télen is ügyelj a folyadék fogyasztásra!


Olvasási idő: 2 perc

Nyáron a szomjúságérzet miatt könnyebb ügyelni a megfelelő folyadékbevitelre, télen azonban gyakran megfeledkezünk róla, holott a hidratáció megfelelő szinten tartása ebben az évszakban is alapvető.

Tömegeket vonz a sporthorgászat


Olvasási idő: 2 perc

Hazánkban a sporthorgászat a legnépszerűbb szabadidősportok egyike. Akik kipróbálják, hamar rájönnek, hogy a horgászat messze túlmutat a parton egész nap ücsörgő nagypapák időtöltésén. És igen, a halak testi épségét megőrző módon is lehet a sportot űzni, a horgásztársadalom kimondatlan etikai szabályai szerint is tilos a halakra káros módon horgászni, ezt a vizeink döntő többségén szigorúan ellenőrzik is.

Új év új kihívások! Te melyikhez csatlakozol?


Olvasási idő: 2,5 perc

Elérkezett az új év, jöhetnek az újabb mozgásra, aktívkodásra csalogató őrültebbnél őrültebb kihívások! Te melyikre adod be idén a derekad?

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség hírmagazinja.
Kiadó: Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség - MEFS
Főszerkesztő: Flatsker Anett
Sajtó és intézményi kapcsolatokért felelős vezető: Szabó-Ambrus Anita
Design: Varga Dávid