28. szám

Tizenöt perc testmozgással a karácsonyi tespedés ellen


Olvasási idő: 3 perc

Ha azt hiszed, hogy napi tizenöt perc testmozgás semmit sem ér, tévedsz! Negyedórányi saját testsúlyos edzéssel simán kondiban tarthatod magad, és még a karácsonyi bejgliről, na meg a töltött káposztáról sem kell lemondanod. Jöjjön a minimálprojekt!

Próbáld ki a menő téli extrémsportokat!


Olvasási idő: 3,5 perc

Ha uncsi a síelés, és valami izgalmasabbra vágysz, válassz a téli extrémsportok bőséges tárházából! A lehetőségek jóformán kimeríthetetlenek, de vigyáz arra, hogy egyben maradj! Íme néhány opció...

Nagy tervek az élsporttól a mindenki sportjáig!


Olvasási idő: 8 perc

„Az egyetemeken, főiskolákon tanuló hallgatók a jövő döntéshozói!” - Ezt az alapigazságot sokat hallhattuk az elmúlt időszakban. Ebből kiindulva nem mindegy, hogy a jövő generációinak milyen értelmiségi háttere lesz, és az milyen értékeket tud közvetíteni. A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetségnél (MEFS) 2020-ban tisztújítás volt. Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos lett a szövetség elnöke, új bizottságok alakultak, újragondolták a MEFS stratégiai feladatait, felpörgetnék a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságokat (MEFOB). Minderről Juhász Pétert, a MEFS új főtitkárát kérdeztük.

Kiváló edző dolgozik a judo tehetséggel - Interjú Sipőcz Richárddal és Gyimes Nikolettel


Olvasási idő: 5 perc

Ősszel kezdte tanulmányait a Széchenyi István Egyetemen Sipőcz Richárd, a magyar judo reménysége, aki már számtalan utánpótlás versenyen bizonyította rátermettségét, sőt már a felnőttek között is letette a névjegyét. Edzője: Gyimes Nikolett szerint még nagyon sokra viheti. Edző és tanítványa közösen válaszoltak az UniSport kérdéseire.

Nemcsak kajakosnak, hanem sportmarketing-szakembernek sem utolsó Borhi Mihály, a TE hallgatója


Olvasási idő: 5 perc

Mindössze 22 évesen lett a TFSE marketing és kommunikációs szakembere Borhi Mihály, aki kedvenc sportágában, a kajak-kenuban is szép sikereket ért el. Tavaly BSc-fokozatú sportszervezői diplomát szerzett a Testnevelési Egyetem (TE) nappali tagozatán, ahol jelenleg is tanul. A sportújságírással is kacérkodik: ő az egyesület honlapjának főszerkesztője, és azt sem bánja, ha a jövőben nem a vízen ér el sikereket. 

Karácsonyi sportos filmajánló


Olvasási idő: 2 perc

Az ünnepek idején mindenkinek jut ideje egy kis testi-lelki megpihenésre. Szerencsére, még a relax időbe is lehet némi sportot csempészni, ha máshogy nem, hát megfigyelő üzemmódban.

Így edzz a bejgli-háj ellen!


Olvasási idő: 1,5 perc

Te is várod már a karácsonyt, hogy együtt legyél a szeretteiddel és mennyei fogásoktól roskadozzon az ünnepi asztal? Azért nem baj, ha már most számba veszed, hogyan dolgozod majd le a felszaladó kilókat. Mutatunk néhány ütős edzéstervet segítségképpen.

Diétás édességek az ünnepi asztalon – Recept tippekkel


Olvasási idő: 2 perc

Az ünnep az étkezési kilengések időszaka is egyben, amikor hajlamosak vagyunk többet engedni a diéta lasszóján és túllőni a célon. Van persze megoldás arra, hogy miként lehet okosan, nem lemondón nassolni a karácsonyi asztalnál.

Kockahasért küzdesz? Íme néhány tipp, hogyan tedd!


Olvasási idő: 1,5 perc

Kockahasról álmodsz? Vagy csak szeretnéd eltüntetni a hasi zsírpárnákat? De unod már a felülést, a lábemelést, és a plankolást? Van néhány eszköz, amivel feldobhatod a hasi edzéseidet, mutatjuk melyek ezek!

Veszélyes és röhejes sportbakik - Avagy hogyan ne eddz


Olvasási idő: 2 perc

Mindig szívesen klikkelünk elbaltázott edzésvideókra, amik történései viccesek ugyan, de egyúttal nagyon veszélyesek is! Ezért ne told túl az edzést és mindenképpen konzultálj szakértőkkel, hogy elkerülhesd a hasonló pillanatokat!

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség hírmagazinja.
Kiadó: Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség - MEFS
Főszerkesztő: Flatsker Anett
Sajtó és intézményi kapcsolatokért felelős vezető: Szabó-Ambrus Anita
Design: Varga Dávid