27. szám

Maszkban is menő vagy! - Egyedi megközelítéssel mutat példát a PTE Táncegyüttes


Olvasási idő: Fél perc

Egyedi fotósorozatot készített "Maszkban is menő vagy" címmel a PTE Táncegyüttes. Meghökkentő táncos mozdulatokkal, akrobatikus elemekkel mutatják be a felelősségteljes maszkviselés, a távolságtartás, a higiénés szabályok fontosságát, de még a megelőzés olyan lehetőségeit is, mint az egészséges táplálkozás, a szabadban végzett testedzés vagy éppen a pihenés. 

Ajándékozz egészséget karácsonyra!


Olvasási idő: 2 perc

Minden évben komoly fejtörést okoz, mivel lepjük meg szeretteinket karácsonykor. Számos helyre ajándékozunk és törekszünk a leghasznosabb örömforrást beszerezni. Idén azonban a lehető legjobbat talán akkor tesszük, ha az otthoni vagy kültéri workout-ot támogató eszközök közül szemezgetünk.

Meghódította Magyarországot a BME naphajója


Olvasási idő: 4,5 perc

Nemcsak haladó szellemiségű, hanem rendkívül lelkes és összetartó a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tervezőcsapata, amelynek nevéhez Magyarország első napelemes hajója fűződik. Az első hajót egy második követett, aminek eredményeképpen a team most már olyan, napenergiával működő elektromos versenyhajóval büszkélkedhet, amely a világ bármely szegletében – pontosabban vizén – megállja a helyét.

Kisebb gödörben a DEAC hokicsapata


Olvasási idő: 1,5 perc

Jól kezdte a szezont a DEAC jégkorong-csapata, ám az elmúlt hetekben kicsit visszaesett a teljesítményük. Jégkorong Erste-liga helyzetkép.

Fitnesz mérnöki pontossággal – interjú Ágoston Dorottyával, a BME bajnokával


Olvasási idő: 5 perc

Csinossá és nőiessé varázsolja a fitnesz Ágoston Dorottyát, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem huszonhárom éves, mechatronikai mérnök szakos hallgatóját. Idén rommá nyerte magát a hazai versenyeken, s már csak az Európa- és világbajnoki aranyérem hiányzik a gyűjteményéből.

„A felsőoktatás sportját szervezni igazi kihívás!” – Interjú Várszegi Kornéliával


Olvasási idő: 3 perc

Várszegi Kornélia a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sportközpontjának vezetője. Kisgyermek kora óta rajong a sportért: testnevelő tanárnak készült, s célját megvalósítva, mára – számos büszkeség mellett - a Semmelweis Egyetem teljes, kötelező testnevelés programjának összeállítása is az ő nevéhez köthető.

Eredményes volt a hazai csapat az online Sakk Egyetemi Világbajnokságon - Interjú


Olvasási idő: 4 perc

Az előkelő 15. helyen végzett a magyar csapat a Sakk Egyetemi Világbajnokság online küzdelmében. A csapatból Juhász Barbarát faggattuk az online játszmák nehézségeiről és izgalmairól.

Megfelelő táplálékkiegészítőkkel a formás izmokért


Olvasási idő: 3 perc

Legyen szó gyúrásról, fitnesztermi edzésről vagy sima workoutról, a jól megválasztott táplálékkiegészítőknek fontos szerep juthat a teljesítmény legális növelésében. A különböző szerek és vitaminok útvesztőjében Berkes László, a Magyar Testépítő és Fitness Szövetség testépítő szakág-vezetője segít eligazodni.

A chia mag csodája – Recept tippekkel


Olvasási idő: 2 perc

Napjainkban mind nagyobb figyelmet kap a chiamag, amely okkal kúszott be az egészségesen táplálkozók étrendjébe. A különleges fekete magocska az Európai Unióban úgynevezett új élelmiszernek, azaz “novel food”-nak minősül, ami azt jelenti, hogy a fogyasztásának nincs hagyománya a térségünkben.

 

A korlátozások alatt se állj le a testmozgással!


Olvasási idő: 3,5 perc

Bár zárva tartanak az uszodák és az edzőtermek, valamint tömeges sportversenyeket sem rendeznek, nincs ok az aggodalomra, mert a testmozgást nem tiltja a kormányrendelet, sőt! Bemutatjuk, hogy a korlátozások alatt mire figyelj, és hogy milyen lehetőségek közül választhatsz.   

Maradj edzésben - Fuss a hidegben is!


Olvasási idő: 2 perc

Itt a tél, de továbbra is futni szeretnél? Van néhány apróság, amire jó, ha odafigyelsz és akkor még a hűvös időben is öröm lesz a futás!

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség hírmagazinja.
Kiadó: Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség - MEFS
Főszerkesztő: Flatsker Anett
Sajtó és intézményi kapcsolatokért felelős vezető: Szabó-Ambrus Anita
Design: Varga Dávid