25. szám

Mozgástippek a tanuláshoz és a vizsgaidőszakra


Olvasási idő: 3 perc

Ne engedd, hogy a Teams és a Zoom ellustítson, máskülönben nehezebben megy majd a tanulás vizsgaidőszakban! Mutatunk néhány apró, rém egyszerűen elvégezhető trükköt, amelyekkel sokat tehetsz az eltompulás és az elhízás ellen. Okostelót le, ugrálókötelet a kézbe!

Kidolgozott izmokat villantottak az egyetemisták a Testépítő és Fitness MEFOB-on


Olvasási idő: 1,5 perc

A tökéletes testek versenyén Ágoston Dorottya (BME) a magyar junior és felnőtt bajnoki címe mellé bezsebelte a Testépítő és Fitness MEFOB-aranyat is.

BME-s győzelmek az Erőemelő MEFOB-on


Olvasási idő: 1,5 perc

Nem állította meg a vírus az erőemelőket: 12 egyetem 35 sportolója vett részt a bajnokságon.

Pécsi győzelem a Rókaűző Váltófutó MEFOB-on


Olvasási idő: 1,5 perc

11 csapat eredt a róka nyomába a váltófutó MEFOB idei versenyén.

Új bajnok a Tájfutó MEFOB összetett versenyében


Olvasási idő: 1,5 perc

Papírforma eredmények születtek a Tájékozódási Futó MEFOB egyéni küzdelmeiben, a csapatverseny azonban szorosan alakult.

„Az életben mindig kell B-terv is” – interjú Vogel Somával, az NKE válogatott vízilabdakapusával


Olvasási idő: 4,5 perc

Vogel Soma, az FTC-Telekom és a magyar vízilabda-válogatott kapusa, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) elsőéves, nemzetközi igazgatás szakos hallgatója most még fontosabbnak tartja a vízilabdát a diplománál, de tudja, hogy később hasznára válik, ha elvégzi az egyetemet.

A nagybetűs SPORTOT választotta dr. Edvy László, a PE TSI intézetigazgatója - Interjú


Olvasási idő: 2 perc

Az egyetemi sportszakmát számos kiváló szakember erősíti, akik többsége a háttérben meghúzódva szívvel-lélekkel törekszik rá, hogy mind több hallgatót neveljen sportbaráttá. Az ő munkájukat szeretné az UniSport bemutatni, egyúttal kiemelni és elismerni. Interjú sorozatunk első részében dr. Edvy Lászlóval a PE TSI intézetigazgatójával, aktív oktatójával beszélgettünk. László 27 éve tágítja az arra fogékony elméket a közoktatásban, melyből 18 évet a felsőoktatásban töltött. Sportági szakterületei: atlétika (közép-hosszútáv, ugró-sprinter szakág), funkcionális edzés és edzésterv koordinálás.

A Sakk Egyetemi VB-n a legjobb 16 között végzett a magyar csapat


Olvasási idő: 1 perc

A helyosztókkal fejeződtek be a Sakk Egyetemi Világbajnokság küzdelmei október 30-án. A magyar csapat a rájátszás első körében nem bírt az alapszakasz második helyezettjével, így a legjobb 16 között végzett egyetemista válogatottunk. 

Filléres antibiotikumok a természet patikájából


Olvasási idő: 2 perc

Antibakteriális hatásuk miatt már évszázadok óta hasznosítanak növényeket a népi gyógyászatban, ezek az úgynevezett természetes antibiotikumok.  Képesek az egyes fertőzések terjedésének megállítására, sőt akár megszűntetésére is.

HIIT-tréninggel a feszes izmokért és a jó állóképességért


Olvasási idő: 2 perc

Ha unod a hosszú és unalmas kardiótréningeket és inkább rövid, pörgős testmozgásra vágysz, próbáld ki a nagy intenzitású, szakaszos edzést: a HIIT-tréninget!

Mozdulj ki novemberben is! - Túraajánló


Olvasási idő: fél perc

Vírushelyzet ide vagy oda, a szabadtéri mozgás nem tiltott, sőt, kifejezetten ajánlott! November is dúskál a túraajánlatokban, mutatjuk, hogy a hónap első felében, milyen kirándulásokon vehetsz részt!

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség hírmagazinja.
Kiadó: Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség - MEFS
Főszerkesztő: Flatsker Anett
Sajtó és intézményi kapcsolatokért felelős vezető: Szabó-Ambrus Anita
Design: Varga Dávid