24. szám

Szurkolj te is egyetemi csapatainknak a női kosárlabda NB I-ben!


Olvasási idő: 3 perc

Elrajtolt a női kosárlabdázók első osztályú bajnoksága, amelyben két egyetemi csapatnak: a TFSE-MTK-nak és az ELTE-BEAC Újbudának is szurkolhatunk. A hazai meccsekre a belépés ingyenes, úgyhogy szájmaszkot fel, és irány a pálya!

Nem hiába húzták - pécsi győzelem a Sárkányhajó MEFOB-on


Olvasási idő: 1 perc

Szoros csatában győztek a pécsi egyetemisták a Sárkányhajó MEFOB 200 méteres távján, 2000 méteren viszont már a TE hallgatói örülhettek.

Nyolcvan csapat a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupán


Olvasási idő: 3 perc

Október elején rajtolt el az ország legnagyobb egyetemi kispályás labdarúgó-bajnoksága: a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa, amely iránt – a súlyosbodó járványügyi helyzet ellenére – nagy volt az érdeklődés.  

BCE csapat győzelemmel zárult az Ultimate Frisbee MEFOB


Olvasási idő: 1,5 perc

Hat egyetem, tíz csapata küzdött egymással és az elemekkel az Ultimate Frisbee MEFOB-on, amely a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) csapatának győzelmével zárult.

Pécs-Eger vetélkedés a Duatlon Sprint MEFOB-on


Olvasási idő: 1,5 perc

13 egyetem 28 hallgatója és 4 oktatója vett részt a balatonboglári Duatlon Sprint MEFOB-on, ahol Soós Fanni (PTE) a második aranyérmét szerezte a Triatlon MEFOB után.

Divattá tenné a mozgást a felsőoktatásban a MEFS új elnöke


Olvasási idő: 5 perc

Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajost nevezték ki a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség elnökének az elkövetkező 4 évre a MEFS tisztújító ülésén. Az új elnök - aki egyben a Testnevelési Egyetem rektora és a Magyar Rektori Konferencia társelnöke is – több pontos céltervet tűzött az egyetemi sport „reformáció” zászlajára.

Interjú Szabó-Thomka Hannával, az Exatlon Hungary egykori versenyzőjével, az ELTE-SEK volt hallgatójával


Olvasási idő: 4 perc

Az Exatlon Hungary tavalyi versenyében lett országosan ismert Szabó-Thomka Hanna, aki idén februárban az ELTE Savaria Egyetemi Központban szerzett testnevelés-földrajz szakos diplomát. Régi álma vált valóra, amikor szülővárosában kapott munkát, de úgy érzi, még nem kapott eleget az élettől.

#BeActive - Te is mozogtál?


Olvasási idő: 1,5 perc

Szeptember 23-30. között zajlott az Európai Sporthét, melynek során 2019-ben több, mint 15 millióan sportoltak világszerte. A legnagyobb szabadidősport esemény keretében közel 300 rendezvényen mozoghattak idén a sportbarátok.

Gyógynövényekkel az őszi-téli vírusok ellen


Olvasási idő: 2 perc

Az őszi-téli betegségeket a legpraktikusabb megelőzni, melyre évezredek óta léteznek hatásos, népi gyógymódok. Mutatjuk, miért nem kellene legyinteni arra, amit a nagyi mond!

Okosruhával a minőségi sportolásért


Olvasási idő: 4,5 perc

Egyre népszerűbbek a hatékony sportolást segítő okosruhák és kütyük, amelyek segítségével pontos és gyors visszajelzést kaphatunk az edzés intenzitásáról és hasznáról. Bemutatjuk a legnépszerűbb terméktípusokat, az ”okosodás” előnyeit és hátrányait, továbbá azt, hogyan bánjunk a ruhadarabokkal.

Rajtol az egyetemi kosárlabda bajnokság


Olvasási idő: 2 perc

A nőknél és a férfiaknál is kezdetét vette a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság. Részletes heti beszámoló a cikkben!

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség hírmagazinja.
Kiadó: Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség - MEFS
Főszerkesztő: Flatsker Anett
Sajtó és intézményi kapcsolatokért felelős vezető: Szabó-Ambrus Anita
Design: Varga Dávid