23. szám

Pörögj rá az októberi futóversenyekre!


Olvasási idő: 3,5 perc

Ha szeretsz futni, és kedved támad megméretni magad, vágj neki egy októberi futóversenynek! Az őszi időszak néhány igazán érdekes és izgalmas kihívásra invitál, amely fellelkesíthet.

SE-BME rivalizálás az Evezős MEFOB-on


Olvasási idő: 1,5 perc

Hét egyetem hallgatói, nyolc versenyszámban mérték össze tudásukat az Evezős MEFOB idei versenyén. A csepeli evezőspályán két napon keresztül zajló vetélkedésben a Semmelweis Egyetem (SE) lett a legeredményesebb, három aranyéremmel.

Nemes céllal futottak a résztvevők a Félmaraton MEFOB-on


Olvasási idő: 1,5 perc

Jó ügyért futottak a Félmaraton MEFOB résztvevői a kaposvári ötödik jótékonysági Deseda Félmaratonon.

44 sportoló bizonyította képességeit a Súlyemelő MEFOB-on


Olvasási idő: 1,5 perc

A nagymúltú MAFC súlyemelő szakosztálya rendezte idén is a hagyományokhoz híven a Súlyemelő MEFOB-ot, melyen 21 egyetem 44 sportolója mérte össze a tudását a járványügyi szabályok pontos betartásával.

A home office és a home schooling feszült idegállapota alapozta a Holdra tekerés ötletét – Interjú a MOON BIKE főszervezőjével


Olvasási idő: 3 perc

Király Dóra a MOON BIKE ötletgazdája, főszervezője a PTE Kapcsolati és Nemzetköziesítési Igazgatóságán dolgozik rendezvényszervezőként. Májusban, a home office és a hetedik osztályos biológia tanulás közepette tört rá az érzés, hogy amint lehetséges, KI KELL mozdulni a szabadba – így született meg először a Föld körüli kihívás ötlete, ami a „bringázz a Holdig” kihívást alapozta meg.

Pomponlány sikere "digitáliában" - Interjú Szekeres Lilla TE hallgatóval


Olvasási idő: 4 perc

A Testnevelési Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnökhelyettese, a TFSE korábbi cheerleadere két digitális versenyen is helytállt szeptemberben. Szekeres Lilla pomponlányként már bizonyított, most a sportönkéntesség terén szeretné felhívni magára a figyelmet.   

Újrahasznosított gumiabronccsal a menő izmokért!


Olvasási idő: 2,5 perc

A Menő sportcuccok szemétből című sorozatunkban ezúttal azt mutatjuk be, hogyan készülnek használt autógumiból sportolásra alkalmas eszközök, amelyeknek elsősorban a fitneszteremben veheted hasznát. Ne feledd, miközben a bicepszedet építed, a környezetedet is óvod!

Igazi kihívás a bringás kalandtúra!


Olvasási idő: 2,5 perc

Ha szeretsz az érintetlen természetben bringázni, nem félsz a kihívásoktól, és van benned jó adag kalandvágy, válaszd a kerékpáros kalandtúrát! Meglátod, nem fogsz csalódni!

A vitamindús őszi levek vonzásában (+ receptek)


Olvasási idő: 3 perc

A napjainkban tapasztalható élelmiszer-kínálatban szinte minden évszakban készíthetünk a szezonra jellemző friss zöldség és gyümölcsleveket. Jótékony hatása megkérdőjelezhetetlen, azonban a szélsőséges, léböjt kúrákkal jobb óvatosnak lenni!

Turistajelzés kisokos - októberi túraajánlóval


Olvasási idő: 4 perc

Vízszintes sáv, kör, négyzet és számtalan más festett jelzés bukkan fel a fák törzsén az erdei túraútvonalak mentén. De mit is jelentenek a turistajelzések és miként értelmezzük ezeket?

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség hírmagazinja.
Kiadó: Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség - MEFS
Főszerkesztő: Flatsker Anett
Sajtó és intézményi kapcsolatokért felelős vezető: Szabó-Ambrus Anita
Design: Varga Dávid