21. szám - FISU World Forum Különkiadás

Budapesti központtal rendezik meg az egyetemi sport idei csúcseseményét


Olvasási idő: 3 perc

A 2020 FISU World Forumon beszédet mond Thomas Bach, a NOB elnöke. 

FISU World Forum: rendezői szerepben a Testnevelési Egyetem


Olvasási idő: 3 perc

Augusztus 12-én kezdődik a 2020 FISU World Forum, a nemzetközi egyetemi sport egyik csúcseseménye. A világjárvány okán digitális formában megtartott rendezvénynek a Testnevelési Egyetem ad otthont.

A FISU Forum múltja és jelene - Interjú


Olvasási idő: 3,5 perc

Az augusztus 12-én kezdődő 2020 FISU World Forum alkalmából két generáció képviselőjét szólaltattuk meg, akik részt vettek a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) 1992. óta minden páros évben megrendezett Hallgatói Világfórumának valamelyikén.

Jön a DigiTesi!


Olvasási idő: 5 perc

„Jaj, de jó! Mindjárt vége a kedvenc szemináriumnak és kezdődik végre a tesióra!” Vajon hány hallgató fejében fordul majd meg ez a gondolat az újonnan induló tanévben? Lehet-e érdekes, örömteli és kívánatos az egyetemisták számára a felsőoktatási intézmények által elvárt – a későbbiekben esetleg kötelezően elvárt – rendszeres, ellenőrzött és értékelt testmozgás? Itt és most - bármennyire is bizarrnak tűnik is -, nem lehetetlen. A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU), a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a magyar közigazgatás azon dolgozik, hogy a fenti bohókás gondolatkísérlet a mindennapok valósága legyen.

A sport szerepe az egyetemek rangsorában


Olvasási idő: 2 perc

Neked is számítanak az egyetemi rangsorok, amikor választasz? De fontos az is, hogy az egyetem törődjön a jóléteddel, segítsen a sportolásban és az egészséged megőrzésében? A FISU World Forumon most az a cél, hogy a sportot is bevonják a rangsorolások szempontrendszerébe.

Sikeres a FISU Healthy Campus programja


Olvasási idő: 2 perc

Tudásmegosztással segíti a világ egyetemeit az egészségre nevelésben a FISU Healthy Campus program május 12-től. 

A személyes interakciók hiánya ellenére izgatottan készül a FISU Világfórumra a FISU alelnöke


Olvasási idő: 3 perc

Leonz Eder alelnök, a Fejlesztési Bizottság elnöke sajnálja, hogy a FISU Világfóruma során nem lesz lehetősége Budapest szépségét élőben megcsodálni, és a személyes eszmecseréket is előre hiányolja, azonban maximális sportszakmai kíváncsisággal áll a digitális platformon zajló esemény elé.

Határozott elképzelésekkel várja a digitális FISU Világfórumot a FISU Oktatási Bizottságának elnöke


Olvasási idő: 3 perc

Verena Burk, a FISU Oktatási Bizottságának elnöke magasabb hallgatói részvételi arányt remél a digitális FISU Világfórumtól, melyet 2020. augusztus 12-14. között rendeznek.

Áldásnak tekinti a digitális FISU Világfórumot Eric Saintrond FISU főtitkár


Olvasási idő: 4 perc

Az összes tagállam aktív részvételére számít a digitális összekapcsolódás során Eric Saintrond a FISU Világfórumon!

A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség főtitkára nagy elvárásokkal és még nagyobb kíváncsisággal áll a rendhagyó eseményhez, a nemzetközi összekapcsolódást egyfajta tesztnek tekinti a későbbi projektek sikeréhez.

Szépen szerepeltek a magyar hallgatók a 2020 FISU eSports Challengen


Olvasási idő: 2,5 perc

Két magyar hallgató is részt vett a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) fennállása óta először megrendezett nemzetközi e-sport bajnokságán. Borkai Ádám és Vári Henrik Attila is túljutott a csoportküzdelmeken, ám az egyenes kieséses szakaszban alulmaradt ellenfelével szemben. Ennek ellenére büszkék lehetünk szereplésükre.

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség hírmagazinja.
Kiadó: Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség - MEFS
Főszerkesztő: Flatsker Anett
Sajtó és intézményi kapcsolatokért felelős vezető: Szabó-Ambrus Anita
Design: Varga Dávid