17. szám

Minden könnyebb, ha az ember sportol! – Vallja a HÖOK sportért felelős elnökségi tagja


Olvasási idő: 3 perc

Kiss Viktor, a HÖOK sportért felelős elnökségi tagja, a MEFS elnökségi tagja, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) bizottsági tagja. Jelenleg az ELTE GTI és a PPKE JÁK hallgatója, tavaly végzett a TE-n, de a BGE KVIK-en is begyűjtött két diplomát. A HÖOK-ban végzett munkájáról és a májusi HÖOK FIFA Bajnokságról faggattuk.

Soknyelvű online sportéletet kínál az Állatorvostudományi Egyetem


Olvasási idő: 2,5 perc

Az Állatorvostudományi Egyetem Testnevelés Tanszéke gondoskodik róla, hogy a hallgatók a távoktatás alatt se maradjanak testmozgás nélkül. A magyar nyelvű videók mellett angol és német nyelven is hallgathatjuk, illetve végezhetjük a gyakorlatokat!

#UnitedAsOne - amerikai egyetemi sportolók a karanténról, karrierről


Olvasási idő: 1,5 perc

Új videósorozatot indított az NCAA, melyben egyetemi sportolókat kérdeznek arról, hogyan viselik az otthonlétet. Ismerjétek meg közelebbről Amerika legjobb egyetemi sportolóit!

A fizikai jóllét mellett a mentális egészségről és rekreációról is gondoskodik a BGE TSK


Olvasási idő: 1 perc

Jó dolga van a BGE hallgatóinak és oktatóinak, a TSK dolgozói ugyanis teljesen áttértek az online óratartásra és saját gyártású videókkal támogatják a rendszeres testedzést.

Dél-Európában a négy fal között is élénk a sportélet


Olvasási idő: 3 perc

Kosárlabda a szobában, rögbi az erkélyen, izompakolás dobozos tejjel. Nem hazudtolták meg magukat Dél-Európa egyetemei: megannyi online sportfoglalkozással bizonyítják, rajtuk bizony a karantén sem foghat ki! Csatoljátok be a virtuális öveiteket, irány a Földközi-tenger vidéke!

Nemcsak a katedrán, a pályán is irányít Györke Gábor, a BME oktatója


Olvasási idő: 3 perc

Egyetemi tanár, kézilabdaedző és játékos, de trénerként már a strandkézilabdában is kipróbálta magát, nem is eredménytelenül. Györke Gábor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) oktatója egyszerre több fronton is helytáll, s mint vallja: felelősségteljes dolog az irányítás. Az ambiciózus fiatalemberrel a kézilabdáról, a BME-ről, az egyetemi sportról és annak jövőjéről beszélgettünk.

Teszteld a sporttudásodat a PTE online játékával


Olvasási idő: fél perc

4 fordulós „sPorTtEszt” online vetélkedőt indít az egyetem hallgatóinak és dolgozóinak, valamint „külsősöknek”, azaz nem PTE polgároknak is a PTE Sportiroda májusban.

Menő sportcuccok szemétből - Történet a halászhálóból készülő gördeszkáról


Olvasási idő: 2,5 perc

A sulibajárás kerékpárral vagy gördeszkával önmagában környezetbarát megoldás, kiváltképpen akkor, ha a sportszerek újrahasznosított anyagból készülnek! Íme egy igaz történet három amerikai srácról és a kukába szánt halászhálóból készült gördeszka birodalmukról.

Emberségből jeles - önkénteskednek a lengyel egyetemi sportolók


Olvasási idő: 2,5 perc

A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség: a FISU hivatalos honlapján adta hírül, hogy lengyel egyetemi sportolók egy csoportja önkéntes munkát vállalt a Covid-19 terjedése ellen vívott küzdelemben. Mutatjuk, hogyan.

Testmozgással a sikeres vizsgaidőszakért


Olvasási idő: 3 perc

A jelenlegi járványhelyzetben különösen indokolt, hogy ne csak testi, hanem szellemi épségünket is tartsuk karban. A rendszeres mozgás kifejezetten jótékonyan hat az agyműködésre vagyis a szellemi frissességre, ezért mindenképpen érdemes rágyúrni már a vizsgaidőszak előtt. 

Légy fitt! Fejlődj "mozgásgyógyszerrel"!


Olvasási idő: 4 perc

A sport, mint mozgásgyógyszer élettani hatásait, egyéni sportteljesítmény mérési lehetőségeit mutatja be a Mini Hungarofit mérési módszer. Teszteld magad!

 

Játékkonzolt ragadtak az ország egyetemei


Olvasási idő: 2,5 perc

Bár szép lassan újra visszatérhet az élet a normális kerékvágásba, amíg nem sportolhatunk és járhatunk sporteseményekre önfeledten, korlátozások nélkül, addig a kibertér kínál „sportolási” lehetőséget. Több hazai egyetem is rendez e-bajnokságot, mutatjuk, melyek ezek.

A legjobb karanténsport: bemutatkozik a petanque


Olvasási idő: 2 perc

Egy sport, amit a szabadban űzhetsz, menő és még a szükséges távolságot is tarthatod másoktól... Ez a petanque.

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség hírmagazinja.
Kiadó: Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség - MEFS
Főszerkesztő: Flatsker Anett
Sajtó és intézményi kapcsolatokért felelős vezető: Szabó-Ambrus Anita
Design: Varga Dávid