16. szám

Online végezhető sportok adatbázisát állította össze a MEFS


Olvasási idő: 2 perc

Az utóbbi hetekben a legtöbb egyetem mindent megtett azért, hogy tartalmas, változatos és a fennálló lehetőségekhez alkalmazkodó online sport tartalmakat állítson elő. Számos professzionális videós illetve cikkanyag született a témában, melynek adatbázisát a MEFS összegyűjtötte, s folyamatosan frissítve teszi elérhetővé a hallgatók számára.

A "kényszerszünet" alatt sem állhat meg a sportélet a BME-n


Olvasási idő: 2,5 perc

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem nemcsak a járványmentes időszakban, hanem a pandémia alatt is igyekszik sportosnak és mozgékonynak maradni. Az egyetem üzenete egyértelmű: mindenki húzzon edzőcipőt a lábára a koronavírus ellen!

Sportos összefogásra buzdít a Szegedi Tudományegyetem!


Olvasási idő: 1,5 perc

Vajon ki jut legmesszebbre az SZTE új sportos kihívásában? Az unalom ellen a versengés a legjobb orvosság!

A szakmai háttérre is figyelnek a Corvinuson


Olvasási idő: 1,5 perc

A közgázosok sem maradnak sportolási lehetőség nélkül a távoktatás ideje alatt! A Corvinus online edzéstervekkel segíti versenyzőit és minden sportolni vágyó hallgatóját.

Online edzenek a medikusok is


Olvasási idő: 1 perc

"Sportoljunk együtt!" jelszóval indította útjára a Semmelweis Egyetem online edzéseit, amiket a link birtokában bárki követhet.

PTE: salsával a befordulás ellen


Olvasási idő: 2,5 perc

A Pécsi Tudományegyetem változatos sportprogramokat kínál a virtuális térben is hallgatóinak és dolgozóinak egyaránt. A latin szabadstílusú aerobiktól kezdve a szeniortornán át egészen az alakformáló táncig, minden megtalálható a kínálatában.

Észak-Európában is pezseg az online egyetemi sportélet


Olvasási idő: 3,5 perc

Salsa seprűnyéllel, vizes edzés szárazon, gyógytornász által vezényelt reggeli torna - így veszik fel a harcot az észak-európai egyetemek az ellustulás ellen a pandémia idején.

Nagy jövő előtt áll az egyetemi sportélet a METU-n


Olvasási idő: 3 perc

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) nemrég állt be a „sportoló egyetemek” sorába. Hallgatói között egyre nagyobb az érdeklődés a különböző mozgásformák iránt, az intézmény pedig mindent megtesz, hogy kiszolgálja igényeiket. Olgyay Ádámmal, az egyetem ügyfélkapcsolati koordinátorával beszélgettünk a kibontakozó sportéletéről és a terveiről. 

Covid -19 vs. élelmiszerbiztonság - A NÉBIH tanácsai


Olvasási idő: 3 perc

Biztonságos-e az ételrendelés jelen körümények között? Hogyan fertőtlenítsük helyesen a konyhai felületeket? Miként kezeljük a háztartási hulladékot? Számos fontos kérdésben gyűjtötte össze a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a jelenlegi vírushelyzetre érvényes élelmiszer-biztonsági információkat.

Superfood = szuper egészség?


Olvasási idő: 2 perc

A superfood jelzővel manapság már mindent el lehet adni. Ígérnek általa csodás fogyást, kicsattanó egészséget, sugárzóan szép bőrt, de gyakorlatilag mindenre ráhúzták már a fogalmat, ami az egészséghez köthető.

Foglald el magad! - Így őrizd meg a mentális egészséged


Olvasási idő: 2 perc

A karantén próbára tesz bennünket, a testi egészségünk megőrzése mellett gondolnunk kell a mentális fittségünk megőrzésére is. Lássuk a legfontosabb tudnivalókat!

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség hírmagazinja.
Kiadó: Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség - MEFS
Főszerkesztő: Flatsker Anett
Sajtó és intézményi kapcsolatokért felelős vezető: Szabó-Ambrus Anita
Design: Varga Dávid