15. szám

A nyugat-európai egyetemek is aktívak a virtuális térben


Olvasási idő: 3,5 perc

Kihívások, házi edzőtermek és online küzdősportoktatás. A külföldi egyetemek is támogatják hallgatóikat az otthoni mozgásban a Stay Home! Stay Active! idején. Kitekintő cikksorozatunk első részében Nyugat-Európa nevesebb egyetemeinek online sportprogram kínálatában kutakodtunk.

Bajnokok az otthon maradók - nem csak e-sportban erős a Széchenyi István Egyetem


Olvasási idő: 1,5 perc

Változatos programkínálattal segíti hallgatói otthoni sportolását a Széchenyi István Egyetem, ráadásul e-sport bajnokságokat rendez #StayAtHome Championship címmel.

Mozogj otthon, de okosan - üzeni a Pannon Egyetem


Olvasási idő: 1,5 perc

Naponta jelentkezik friss tartalmakkal és kínál változatos, otthon végezhető mozgásformákat a Pannon Egyetem Testnevelési és Sportintézete.

A BGE hétköznapi tornával buzdítja testmozgásra a négy fal között rekedt diákjait


Olvasási idő: 2 perc

A Budapesti Gazdasági Egyetem minden tőle telhetőt megtesz, hogy a járványügyi helyzetben is testgyakorlásra hangolja diákjait. Az intézmény nemrég tette fel rövid tornagyakorlatát a YouTube-csatornájára, de van még más is a tarsolyában.

#segítSEK - Szombathelyen is otthoni sportra motiválják a hallgatókat


Olvasási idő: 1,5 perc

Szombathelyen is segítik az otthonukban sportolni vágyó hallgatókat, döntően az anyaintézmény által összeállított tartalom révén.

A Debreceni Egyetem a járvány idején sem tétlen


Olvasási idő: 3 perc

A Debreceni Egyetem az otthoni testedzést elősegítő online tudástárral, valamint az ország legnagyobb egyetemi FIFA2020 bajnokságával segíti az otthon maradt egyetemi hallgatókat, hogy könnyebben átvészeljék a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetet. 

Kihívással is motiválja hallgatóit az otthoni mozgásra az NKE


Olvasási idő: 1,5 perc

Kiemelten fontosnak tartja hallgatói fittségét a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és ennek megőrzéséért az online sport térben is utat mutat.

Az EKE is az e-sportot tette fókuszba a távoktatás ideje alatt


Olvasási idő: 1,5 perc

Az útkeresés és az előkészületek után az Eszterházy Károly Egyetem is hamarosan beindítja a hallgatóknak szóló online sportolási lehetőségeit.

A járvány alatt is jó ELTE-s diáknak lenni


Olvasási idő: 3 perc

Egyre több felsőoktatási intézmény helyezi át sporttevékenységét a virtuális térbe, melyben az ELTE élen jár. Jógával, kardioedzésekkel és futás tanácsadással motivál mozgásra a kibertérben. A BEAC online sport kínálata nemcsak a hallgatók, de az ELTE dolgozói számára is elérhetők.

„Sosem késő elkezdeni a sportot!” – Interjú Csépe Pannival, az Edutus Egyetem futásért rajongó tesitanárával


Olvasási idő: 3 perc

Csépe Panni az Edutus Egyetem sportolói programvezetője: 51 élsportoló mentora, testnevelő és sport protokoll oktatója, a futás szerelmese. Sportpályafutását a TF-en atletizálással kezdte. Lételeme a mozgás, sportos szakmáján túl kétgyermekes édesanyaként is helytáll és nap mint nap példát mutat.

Száguldás nyolc keréken – Interjú Gardi Dominika gyorsasági görkorcsolyázóval


Olvasási idő: 3,5 perc

Az egyetem és a sűrű versenynaptár nem engedi, hogy nyaralni járjon Gardi Dominika, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának levelezős hallgatója. Mint mondja: a sport minden áldozatot megér neki.

Immunrendszerünk támogatása most fokozott odafigyelést igényel


Olvasási idő: 4 perc

Immunrendszerünk működésének támogatása kiemelten fontos a koronavírus okozta rendkívüli járványhelyzetben. A szervezet védekező képességét támogató táplálkozási tippekért görgess lejjebb!

Rizs, kókusz, mandula, zab vagy szója? – A növényi italok útvesztőjében


Olvasási idő: 2 perc

A tehéntejet nem tartalmazó növényi italok soha nem látott népszerűségnek örvendenek. Azonban eltérő zsír, kalória, szénhidrát és vitamintartalmuk miatt nem mindegy, hogy a rizs-, kókusz-, mandula- zab- és szójatejek közül, melyik mellett tesszük le a voksunkat.

A járványhelyzet ellenére sem áll le a SK4YS projekt


Olvasási idő: 3 perc

Habár világszerte számos jelentős egyetemi sportesemény marad el a járványügyi helyzet miatt, néhány projekt rendületlenül „állja a sarat” a koronavírussal szemben.

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség hírmagazinja.
Kiadó: Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség - MEFS
Főszerkesztő: Flatsker Anett
Sajtó és intézményi kapcsolatokért felelős vezető: Szabó-Ambrus Anita
Design: Varga Dávid