112 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Tények és Tervek 2016/2017

„Nincs minőségi felsőoktatás minőségi felsőoktatási sport nélkül”

Elnöki köszöntő

A magyar egyetemi - főiskolai sportközösség izgalmas és eredményekben gazdag szezont zárt 2016-ban.

Szinte lehetetlen feladat összefoglalni azt a sok eseményt, díjat, versenyeredményt, szervezési sikert, amelyet a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS), a felsőoktatási intézmények és sportegyesületeik együttműködésével, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és Budapest Főváros kiemelt támogatásával, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) és a Magyar Rektori Konferencia (MRK) partnerségével megvalósított.

Büszkék vagyunk eredményeinkre.

Minden eddigi teljesítményünket felülmúltuk az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) Zágráb és Rijeka (Horvátország) helyszíneken zajló legnagyobb rendezvényén az Európai Egyetemi Játékokon. A 122 fős magyar hallgatói delegáció 6 arany-, 5 ezüst- és 2 bronzéremmel tért haza.

Az egyetemi világbajnokságok (EVB) sorában 30 év után újra mi rendezhettük Miskolcon a Tájfutó EVB-t, ahol mind a létszám, mind a szervezés túlszárnyalta előzetes várakozásainkat.

Sikereink voltak a külföldön megrendezett egyetemi világbajnokságokon is. A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) által szervezett 33 EVB-ből Magyarország egyetemistái közel a felén jelen voltak és képviselték hazánkat. Mindenképpen kiemelendők a fiatal birkózó (három arany-, két ezüst- és egy bronzérem, valamint három ötödik helyezés) és kajak-kenus (egy arany-, egy ezüst- és hét bronzérem) tehetségek eredményei.

A Hajós Alfréd Terv másik pilléreként tovább dolgoztunk a hallgatói fizikai aktivitás növelésén. Ennek érdekében indítottuk a „MozduljRá!” kampányunkat, ahol kiemelt és országos hatású rendezvényeken sok tízezer egyetemistát sikerült megmozdítanunk.

Felállítottuk a magyarországi egyetemi kosárlabda dobás eredményességi rekordját. Megszerveztük az UNESCO által szeptember 20-ra meghirdetett Egyetemi Sport Nemzetközi Napja rendezvényt, ahol több tízezer egyetemista mozgott egy időben vidéken és Budapesten egyaránt.

Új partnert nyertünk a Szerencsejáték Zrt. személyében a Campus3 próba megszervezésével. Reméljük, az együttműködés továbbra is gyümölcsöző lesz!

Megújult a honlapunk, a www.mozduljra.hu, mely a mai egyetemisták igényeinek megfelelően a sportprogramokra koncentrál és fiatalos arculatával egyre több egyetemistához juttatja el az egyetemi sportot.

Több mozgalmas videofilmet forgattunk az eseményeken, melyek a közösségi portálokon a népszerűsítést szolgálják.

Bevezettük az e-sportkupon rendszert, ahol a hallgatók megszerzett sportpontjaikat pontonként 1000 Ft kedvezményre válthatják.

Az integrált intézményi sportirodák közvetlen partnereink a kampányok és a hallgatói sportesemények szervezésében.

Reméljük, az újra induló Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programon (EFOP) keresztül továbbra is támogathatjuk a sportirodák, az egészséges életmód és a sportszolgáltatások fejlesztését az egyetemeken és főiskolákon.

2016-ban a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség közgyűlése új elnökséget választott.

Megújítottuk bizottsági rendszerüket is, mely reményeink szerint sokkal eredményesebben és hatékonyabban fogja képviselni és fejleszteni az egyetemi sportot, mint eddig bármikor.

Legyünk együtt büszkék a magyar felsőoktatási sport idei eredményeire, és folytassuk tovább a Hajós Alfréd Terv megvalósítását!

Tudjuk, a jövő nemzedék és 5-10 év múltán Magyarország eredményessége, sikeressége múlik rajtunk!

Prof. Dr. Kiss Ádám
elnök

A Tények és Tervek 2016/2017 kiadvány teljes terjedelmében letölthető ITT

Banner
Banner
Banner
Támogatóink