112 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Tények és Tervek 2013/2014

Elnöki köszöntő


Tisztelt Olvasó!


Engedje meg, hogy az idei évet értékelő összefoglalónkat néhány számmal kezdjem.

Tizenöt Universiade érem, ebből négy aranyérem Kazanyban.

Több mint tízezer elért hallgató a Sportpont Szabadidősport Programunkban, háromezer egyetemi-főiskolai hallgató az országos egyetemi bajnokságokban.

Tizenhárom integrált felsőoktatási sportiroda létrehozása a konvergencia régióban működő állami intézményekben.

Kilenc felsőoktatási sportiroda és egy budapesti központi egyetemi sportiroda felállításának előkészítése a Közép magyarországi régióban.

Rekordlétszámú, százhuszonhét egyetem részvételével megrendezett Karate Egyetemi Európa-bajnokság Budapesten.

A 2015-ös Rögbi ‚ továbbá 7 Egyetemi Európa-bajnokság, valamint a 2016-os Tájékozódási Futó Egyetemi Világbajnokság rendezési jogának elnyerése.

Több mint negyven millió forint Tao forrás megjelenése az egyetemi sportban.

Egy hallgatói sportszervező tábor sikeres megrendezése.

A tények és számok bizonyítják, hogy a 2012-ben kidolgozott, a magyar felsőoktatási sport középtávú fejlesztését célul kitűző Hajós Alfréd Tervben megfogalmazott számos programunk megvalósítását elkezdtük, vagy meg is valósítottuk 2013-ban.

Az eredményeket partnereinkkel, tagjainkkal, és az egyetemi sportban aktívan szerepet vállaló hallgatókkal, szakemberekkel közös sikerként éljük meg.

Szeretnénk ezért köszönetet mondani az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI), a Magyar Olimpiai Bizottságnak (MOB), a Magyar Turizmus Zrt.- nek, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofi t Kft.-nek, a MEFS tagintézményeinek és tagegyesületeinek, a velünk partnerségben dolgozó sportági szakszövetségeknek, sportági referenseinknek, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának és tagjainak, az egyetemi sport iránt érdeklődő újságíróknak, médiaszakembereknek, szponzorainknak, és minden sportolónknak, sportszervezőnknek egész éves támogatásukért és az egyetemi sportba fektetett munkájukért.

Bízunk benne, hogy 2014-ben közös erővel még több egyetemistát és főiskolást tudunk aktívan bevonni a felsőoktatási sportéletbe. Továbbra is hisszük, hogy egy egészséges és sportos értelmiséggel rendelkező ország polgárai is egészségesebbek és sikeresebbek.

Prof. Dr. Kiss Ádám
elnök


„Nincs minőségi felsőoktatás minőségi
felsőoktatási sport nélkül”

Az Elnöki beszámoló teljes terjedelmében letölthető ITT

Banner
Banner
Banner
Támogatóink