114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Jövőkép

A MEFS jövőképe:

A MEFS jövőképe egy olyan egészségesebb társadalom, amely a tehetséges egyetemi sportolók sikereinek és a jövő értelmisége egészséges életmódjának példáin alapul. A MEFS az egyetemi-főiskolai hallgatók (jellemzően 18-28 éves kor közötti fiatalok) egészségéhez a rendszeres mozgás megszerettetésének és megszervezésének támogatásával járul hozzá.

 

A MEFS hosszú távú stratégiai céljai (amelyek a jövőkép elérését szolgálják) 2020-ig:

 

  1. 2020-ig a hallgatók 2/3-ad része rendszeresen mozog. A rendszeres mozgás legalább heti 3 alkalommal 50 perc (a WHO szerinti rekreációs minimum).

  2. Minden 18 év feletti válogatott sportoló tanulhat a felsőoktatásban. A kettős életpálya modell keretében saját sportága és saját egyeteme egyaránt minden segítséget megad ehhez.

  3. A nemzetközi egyetemi versenysport eredményessége megközelíti az olimpiai sikerességet. Az Olimpiai éremtáblázaton a legjobb 10-be tartozunk, ezzel összhangban az Universiade és egyetemi világbajnoki érmes helyezéseinket megduplázzuk.

  4. Az egyetemi sport ismertsége és elismertsége hazánkban is eléri az európai szintet. Az emberek többsége tud róla és példákat is tud említeni. A döntéshozók nem csak ismerik, de a fontosságát és sportértékét is elismerik (a szabadidő- és versenysportban egyaránt).
Banner
Banner
Banner
Támogatóink