111 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

MEFS sportos adomány a Pető Intézet iskolásainak

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség küldetésének tekinti a jövő nemzedéke, a fiatalok egészséges életmódjának és rendszeres sportolásának támogatását.

Kiemelt feladatai mellett a szövetség figyelmet fordít a társadalmi szerepvállalásra is.

2015-ben a Jópásztor Nővérek Anyaoltalmazóház 16 családjának, 31 gyereknek szerveztek a MEFS munkatársai adománygyűjtést: kinőtt gyerek-, női ruha, megunt játék, mesekönyv, és több mint 5 doboz tartós élelmiszert vittek két furgonnal a kisgyerekes mamáknak.

További információk az adományozásról ITT és ITT

2016-ban a Don Bosco Szalézi Rendházat támogatta adománygyűjtéssel a MEFS, amely Don Bosco útmutatásai szerint hitet és életcélt nyújt a kallódó, nehézségekkel küszködő, a társadalom szélére sodródott fiataloknak. A 2016 szeptemberében átadott 3000 nm-es kazincbarcikai Sportkomplexumukban a város, és környéke hátrányos helyzetű fiataljainak nyújtanak méltó körülményeket az egészséges élethez, a sportoláshoz (kézi-, kosár-, röplabda és bowlingpálya, konditerem, szauna); közösséget építenek, művészeti és sportkonferencia programokat szerveznek.

Az itt lakó gyerekek kaptak sportfelszerelést, sporteszközöket, polifoam matracokat, sportruházatot (mezeket, sportnadrágokat, pólókat), továbbá megunt, jó állapotú játékok, könyvek.

Az adományokért cserébe „Don Bosco fagyi- és torta kedvezménykupont” kaptak az adakozók, melyeket saját, házi finomságokat készítő partner cukrászdájukban Budapesten válthattak be.

 Az eseményről bővebben itt olvashatsz:

2017-ben, idén kedves meghívást kapott a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség december 2-ára a Semmelweis Egyetem Pető András Kara vezetésétől.

Az immáron már hagyománnyá vált rendszeres MEFS adomány gyűjtés során idén sporteszközöket: kosárlabdákat, röplabdákat, tollasütőket, hálókat és labdákat, valamint pingpongütőket és labdákat visznek a MEFS kéviselői, Szentkirályi-Szász Krisztina ügyvezető igazgató, PR-  marketingvezető és Kegyes Éva marketing menedzser.

A szövetség ezzel kedveskedik a gyerekeknek Mikulás alkalmából, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy hozzájárulhat a mozgásukban hátráltatott gyerekek mozgásfejlesztéséhez, és biztosítva számukra a sportolás és játék lehetőségét.

Banner
Banner
Banner
Támogatóink