114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Vívó MEFOB 2021
4000 Debrecen, Egyetem tér 1.

4000. Debrecen, Egyetem tér 1.

MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI ORSZÁGOS
VÍVÓ BAJNOKSÁG
VERSENYKIÍRÁS


1. A verseny célja:
A felsőoktatási intézmények női és férfi hallgatói részére színvonalas versenyzési lehetőség biztosítása vívás sportágban. A sportág további népszerűsítése, a szabadidő kulturált eltöltése, a felsőoktatási intézmények, intézményi sportszervezetek és DSE-k közötti kapcsolatok erősítése, továbbá az egyetemi-főiskolai országos bajnoki cím eldöntése.


2. A verseny rendezője:
A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) megbízásából a Debreceni Egyetem (4010 Debrecen, Egyetem tér 1.)


3. A verseny védnökei:
Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, a MEFS elnöke
Prof. Dr. Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora
Prof. Dr. Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja
Dr. habil. Balogh László, egyetemi docens, a DE Sporttudományi Koordinációs Intézet igazgatója
Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke
Dr. Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair-Play Bizottság elnöke

4. A verseny időpontja és színhelye:
2021. május 8-9.
A Békessy Béla Vívócentrum, 4034. Debrecen. Faraktár út 65.
Info:

http://sportsci.unideb.hu www.debrecenivivas.hu


5. A verseny programja:


2021. május 8. szombat
• 10:00 Férfi párbajtőr egyéni
• 12:00 Női párbajtőr egyéni
• 14:00 Férfi párbajtőr csapat
• 15:00 Női párbajtőr csapat


2021. május 9. vasárnap
• 10:00 Férfi kard egyéni
• 10:00 Férfi tőr egyéni
• 12:00 Női kard egyéni
• 12:00 Női tőr egyéni
• 14:00 Férfi tőr csapat
• 14:00 Női tőr csapat
• 14:00 Férfi kard csapat
• 14:00 Női kard csapat
Eredményhirdetés: a versenyszámok után közvetlenül


6. A verseny lebonyolítása:
Egyéni verseny:
1 kör után direkt tábla (a körvívás után nincs kieső)


Csapatverseny: 1-3 csapat esetén körvívás, 4 csapat felett direkt tábla, a helyezések levívásával. Egy csapatot 3+1 fő alkot. A legeredményesebb 3 csapattag egyéni versenyen elért helyezési számait összeadva kapjuk a csapatverseny előzetes rangsorát (az egyéniben nem induló versenyző 999-es eredménnyel lesz beszámítva). Egy egyetem több csapatot is indíthat, de az intézmények közötti pontversenyben csak a legeredményesebb csapat eredménye számít.
A verseny lebonyolítását speciális esetben a DT módosíthatja.

7. A Bajnokság résztvevői:
Bármely, az adott félévre a nevező intézmény beiratkozott hallgatói (nappali, levelező, esti, távoktatásban, illetve doktoranduszképzésben résztvevők); a nevező intézményben hivatalos cserekapcsolat alapján részképzésben résztvevő külföldi felsőoktatási intézmény hallgatói; azon hallgatók, akiknek az adott intézményben szerzett végbizonyítványuk (abszolutórium) vagy diplomájuk a bajnokságot megelőző naptári évben kelt.


8. Nevezési határidő:
2021. május 6. (csütörtök) 12.00-ig (helyszíni nevezés nincs!)
A versenyzőket és a kísérőket az intézménynek kell neveznie, úgy, hogy a nevezéseket az intézményi Sportegyesület vagy az intézményi Sportközpont vagy Testnevelési Tanszék aláírásra jogosult személyének kell aláírni és pecséttel ellátni.


9. Nevezési cím:
• Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézet, 4032 Debrecen Egyetem tér 1.
• Email: Rehák András: riiska@gmail.com debrecenivivas@gmail.com
Nevezési lap az egyéni versenyekhez a MEFS honlapjáról tölthető le! ( https://mozduljra.hu/tartalmak/altalanos_versenykiiras ). Csapatversenyre a helyszínen történik a nevezés.
• E-mail-en történő nevezés esetén a nevező intézmény által hivatalosan kitöltött nevezési lapot postai úton a megadott címre meg kell küldeni, vagy a jelentkezésnél be kell mutatni.
• A jelentkezés az adott versenyszám kezdete előtt fél órával zárul.


A regisztráció alkalmával az eredményösszesítő táblázatban a név, intézmény, Neptun kód, születési dátum adatok is rögzítésre kerülnek. A rendező a fenti adatokat a versenyt követően az eredményösszesítő elektronikus excel fájlban megküldi a MEFS-nek.

10. Nevezési díj:
Egyéni: 2 500 Ft/fő/versenyszám
Csapat: 8 000 Ft/csapat
A nevezési díjakat a helyszínen kell fizetni!
A pontos számlaadás érdekében a versenyzők adják meg, hogy a számlát milyen címre kérik kiállíttatni.


11. Díjazás:
Az egyéni versenyszámok I-III. helyezettjei érem, a IV-VIII. helyezettek oklevél díjazásban részesülnek.
A csapatversenyek I. helyezettjei érem és serleg; a II-III. helyezettek érem díjazásban részesülnek. Az összetett első helyezett serleget kap.


12. Felszerelés:
Az MVSZ elnöksége által elfogadott 11/2018/3. számú határozat alapján a korosztálynak megfelelő felszerelés használata kötelező.


Felnőtt korosztály
• Vívóruha – 350 N ajánlott a 800 N
• Mellvéd – Női mezőnyben kötelező, férfiaknak ajánlott
• Hónaljvédő – 800 N
• Fejvéd – 1600 N
• Penge – 5


13. COVID19:
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az MVSZ elnökségének döntése értelmében minden megrendezésre kerülő verseny nézők nélkül megtartandó sportesemény.


A helyszínen a verseny ideje alatt kizárólag a versenyzők, edzők, egészségügyi személyzet, bírók, valamint a közreműködő személyek tartózkodhatnak. A felsőoktatási intézménynek a sportolókat kísérő edzőket is rögzíteni kell az adott versenyre a debrecenivivas@gmail.com e-mail címen. Egy intézmény versenynaponként maximum 2 fő kísérőt regisztrálhat. A kísérőket kizárólag a felsőoktatási intézmény rögzítheti. A kísérők rögzítése és a módosítás egészen a nevezési határidőig lehetséges. A nem nevezett és nem rögzített személyek nem léphetnek a verseny területére.
A felsőoktatási intézménynek minden esetben nyilatkoznia kell arról, hogy az általa indított versenyzők és kísérő edzők egészségesek, valamint arról, hogy a versenyt megelőző két hétben nem tartózkodtak külföldi országban. Amennyiben valamely versenyző a versenyt megelőző két hétben külföldön tartózkodott, úgy köteles a felsőoktatási intézménye részére az egészségügyi előírásoknak megfelelően 2 db negatív tesztet bemutatni. Továbbiakban a felsőoktatási intézmény felelőssége a versenyzők egészségügyi állapotának elsődleges ellenőrzése. Amennyiben a sportoló a rendelkezést megszegi, a sportolóval szemben fegyelmi eljárás folytatható le. Amennyiben a rendelkezést a sportoló egyesülete/felsőoktatási intézménye megszegi, az egyesülettel/felsőoktatási intézménnyel szemben akár a versenyből való kizárás szankciója is alkalmazható.
A Magyar Vívó Szövetség vállalja a versenybírók, főbíró, versenyigazgató, valamint az ellenőrök és rendezésben érintett MVSZ munkatársaknak az egészségügyi állapotának ellenőrzését, az arról szóló nyilatkozatok begyűjtését, megőrzését.
Az MVSZ a veszélyeztetett korosztályba tartozó edzők számára nem javasolja a versenyeken való részvételt.
Az általános védelmi intézkedéseknek megfelelően minden résztvevő személynek:
• a védőtávolságot be kell tartani
• kötelező az orvosi maszk szabályos viselése a zárt terekben minden, a helyszínen jelen lévő személy számára, kivéve a páston versenyzők részére, a mérkőzés ideje alatt.
Amennyiben a versenyző/edző a maszk viselésére vonatkozó szabályokat megszegi, úgy a versenyző és a felsőoktatási intézmény büntetéssel, akár kizárással is sújtható, valamint a szabályt megszegő személy a verseny helyszínének elhagyására köteles.
A verseny rendezője kiemelt figyelmet fordít a beléptetésre, lázmérésre (kizárólag a 37 fok alatti testhőmérséklettel rendelkező versenyző engedhető be a létesítménybe) öltözők, mosdók, zuhanyzók, közös helyiségek higiéniai állapotára.
A zártkapus versenyeken mindenki saját felelősségére vesz részt.

14. Egyéb tudnivalók:
A szállás, étkezés és utazás költségi a benevezett intézményeket terhelik, a rendezéssel járó kiadásokat a rendező fizeti.


Várjuk a nevezéseket, és eredményes felkészülést kívánunk!

Hozzászólások
Új hozzászólás
Elküldés
Banner
Banner
Banner
Támogatóink