112 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Testépítő és Fitness MEFOB
Testnevelési Egyetem

Budapest

1105 Budapest, Szent László tér 7-14.

1105 Budapest, Szent László tér 7-14.

MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI ORSZÁGOS
 TESTÉPÍTŐ ÉS FITNESS BAJNOKSÁG

2020. október 18. Budapest

  

Verseny célja:A felsőoktatási intézmények női és férfi hallgatói részére versenyzési lehetőség biztosítása testépítő és fitness sportágban.

Helyszín: Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ
(1105 Budapest, Szent László tér 7-14.)

 Időpont: 2020. október 18.  14:30  (Regisztráció: 13:00-13:30)

 Kategóriák:
Női Fitness – max. 90 mp-es szabadon választott gyakorlat + testforduló (negyedfordulatok)
Női Fitness Modell (Bikini Fitness) – szabályok címszó alatt
Férfi Fitness Modell (Men’s Physique)- szabályok címszó alatt

 Nevezési határidő: 2020. október 13.
Előnevezés útján lehet a versenyen indulni. Előnevezni a kitöltött nevezési lap elküldésével 2020. október 13- ig lehet.

A jelentkezést az ifbbverseny@gmail.com elektronikus levelezési címre kell elküldeni a következő adatok megadásával: 

név, NEPTUN kód, születési dátum, intézmény adatok (név, kar), kategória.

 A rendező a fenti adatokat a versenyt követően az eredményösszesítő elektronikus excel fájlban megküldi a MEFS-nek. Nevezni a helyszínen is lehet, de a szervezők kérnek mindenkit, hogy előre jelezze indulási szándékát!

 Nevezési díj:

Előnevezés esetén: 3.000 Ft

Helyszíni nevezés: 5.000 Ft
A nevezési díjat a helyszínen készpénzben kell befizetni.

 A verseny résztvevői:

 • A Magyar Egyetemi - Főiskolai Bajnokságok Versenykiírása 2020 szerint.

https://mozduljra.hu/tartalmak/altalanos_versenykiiras

 Idézet a legfontosabb szabályokból:

 1.2.      A MEFS által meghirdetett hazai versenyeken a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (Nftv.) mellékletében felsorolt felsőoktatási intézmények magyar és külföldi állampolgárságú hallgatói, továbbá azok a magyar állampolgárok, akik külföldi felsőoktatási intézményben rendelkeznek hallgatói jogviszonnyal, és külön kategóriaként (oktatói MEFOB) – főállású, részmunkaidős, az adott MEFOB idejében megbízással foglalkoztatott alkalmazottai, vendégoktatók, doktorjelöltek indulhatnak. A már végzett hallgatóknak az abszolutórium megszerzésének évében és az azt követő naptári évben van indulási jogosultságuk hallgatóként.

 2.14.1. A sportolók indulási jogosultságát a Versenybíróság ellenőrzi. Ennek során a csapatvezetők (amennyiben nincs, akkor maguk a sportolók) – a nevezés alapján – diákigazolvánnyal/index-másolattal/felvételi értesítővel és személyi igazolvánnyal igazolják a részt vevő sportolók személyazonosságát és felsőoktatási státusát,

-          igazolják a regisztrációs vagy nevezési díj befizetési kötelezettségek teljesítését.

Az ellenőrzött sportolók és kísérők az adott versenyre érvényes rajtengedélyt kapnak.

 2.14.2. Diákigazolvány hiányában hivatalos intézményi igazolást kell bemutatni a hallgatói jogviszonyról.

 FIGYELEM! A VERSENYEN DOPPING VIZSGÁLATOT TARTUNK!
Csak azok a hallgatók indulhatnak, akik aláírják a dopping nyilatkozatot (megtalálható a www.ifbb.hu honlapon a „VERSENYEK” címszó alatt a „letölthető dokumentumok” között)!

 TILOS a platform cipő viselete! Maximum 1 cm-es talprésszel rendelkező magassarkú cipőt fogadunk el!

TILOS az olyan önbarnító használata, ami nyomot hagy! Használata esetén a versenyző kizárásra kerül!

 Díjazás:          1. hely: kupa, érem, oklevél

2-3. hely: érem, oklevél
            4-hely: oklevél

Belépő díj:      ingyenes

A verseny a koronavírus járványhelyzet fennállása alatt a mindenkori, aktuálisan hatályos kormányzati intézkedések, valamint a Magyar Testépítő és Fitness Szakszövetség által meghatározott feltételek szigorú betartásával valósul meg.

 Programtervezet, információk a www.ifbb.hu honlapon olvashatók hamarosan.

 

 Információ:

Vargha Viola
MTFSZ főtitkár

ifbbverseny@gmail.com

+36 30 960 81 86

 

Női Fitness Modell (Bikini Fitness) kategória szabályai

 Színpadon viselt öltözet:

 •  Illemnek, ízlésnek megfelelő bikinit kell viselniük a versenyzőknek (tanga viselése TILOS).
 • A versenyzőknek magas sarkú cipőben kell a színpadra lépni, azonban a platform cipő használata TILOS! A lábbelinek a ruházat többi részéhez illeszkedni kell.
 • A versenyzők ékszert, kiegészítőket (karkötő, fülbevaló) viselhetnek.
 • Olaj, testápoló és önbarnító mértékletes használata engedélyezett, de ezek eltúlzott használata esetén a versenyző lepontozásra kerül.

 

Verseny lebonyolítása:

 •  A verseny egyfordulós
 • A versenyzőknek egyesével kell bevonulni a színpadra és a színpad közepén, majd a jobb és bal oldalán tetszőleges fél-pihenő pózt kell bemutatni.
 • A felsorakozás után 4 alapfordulat következik, amit a bírók értékelnek figyelembe véve a bevonulás közbeni mozgást is

 

Értékelés:
 Az elegáns, nőies, sportos megjelenés, jó kisugárzás, magabiztos színpadi mozgás, szép egészséges bőr előnyt jelentenek a versenyző számára.

 

 • Fontos megjegyzés: mivel modell kategóriáról beszélünk, így a túl izmos test, erezettség lepontozásra kerül.

  

 

Férfi Fitness Modell (Men’s Physique) kategória szabályai

 A Men's Physique kategóriában a férfiak kevésbé fejlett izomzattal, még atletikus és esztétikus fizikummal rendelkeznek.

Színpadon viselt öltözet:

A színpadon minden forduló során a versenyzők szörfös, térdig érő bő nadrágot viselnek, amelynek a következő kritériumoknak kell megfelelnie:

 1. Az anyagot és a színt a versenyző szabadon választhatja meg,
 2. A nadrág nem lehet szűk, testhez simuló
 3. A versenyző szponzorainak logója nem szerepelhet a nadrágon, ez alól kivételt képez a gyártó márkajelzése (pl. Nike, Adidas, Billabong).
 4. A versenyzők mezítláb lépnek a színpadra.
 5. Ékszer és bármilyen egyéb kiegészítő viselése nem megengedett, kivéve az eljegyzési gyűrűt.

 

A Versenyzők póló és ing nélkül, meztelen felsőtesttel, mezítláb lépnek a színpadra. A színpadon illetlen viselkedés nem megengedett.

 

A főbíró vezetésével a verseny az alábbiak szerint zajlik le:

 

 1. A versenyzők egyesével lépnek a színpadra, ahol előre, a színpad közepére sétálnak. A versenyző elől a színpad közepén bemutatja a negyedfordulatokat. A negyedfordulatok bemutatása során a versenyző saját választása szerint kezét zsebre, vagy csípőjére teheti.

 

 1. Amikor minden versenyző a színpadon bemutatta a negyedfordulatokat két egyenlő létszámú csoportban sorakoznak fel a színpad jobb és bal oldalán. A színpad közepe üresen marad az összevetések céljára.

 

 1. A versenyzőket rajtszám szerinti sorrendben, maximum ötfős csoportokban a színpad közepére kell hívni, ahol bemutatják a negyedfordulatokat.

 

 1. A versenyzők fenti csoportosításának, valamint a negyedfordulatok bemutatásának az a célja, hogy a bíróknak segítséget, támpontot nyújtson abban, hogy mely versenyzőket kérjék összevetés céljából.

 

 1. Minden egyéni összevetést a színpad közepén kell lefolytatni sorrendben, balról jobbra a főbíró utasításának megfelelően.

 

 1. Az utolsó összevetést követően - a színpad elhagyása előtt - az egész mezőny felsorakozik egy vonalban, rajtszám szerinti sorrendben.

 

A bírók az alábbi szempontok szerint értékelik a versenyzőket:

 

 1. Izomtömeg / Izomzat és testfelépítés

A bírók elsődlegesen a fizikum teljes férfias atletikus megjelenését értékelik. Az értékelést a fejtől kell kezdeni, majd lefele haladva a teljes testet figyelembe kell venni. Az értékelésnél első szempont a benyomás a fizikumról, figyelembe kell venni a bőr állapotát, a bőr tónusát, a hajviseletet és arcvonásokat. A bíróknak az olyan versenyzőket kell előnyben részesíteniük, akik fittek, megfelelő formával, szimmetrikus izomzattal és testfelépítéssel rendelkeznek. A bíróknak az extrém, túlzott izomzattal rendelkező versenyzőt le kell pontozniuk.

 

 1. Színpadi megjelenés és személyiség

A bíróknak azt a versenyzőt kell előnyben részesíteniük, akinek a legjobb a színpadi megjelenése és pózolása, aki személyiségével sikeresen meg tudja győzni a közönséget és magabiztosan viselkedik a színpadon.

 

N y i l a t k o z a t

 az IFBB/EBFF és a Magyar Testépítő és Fitness Szövetség

versenyein részt vevő sportolók számára

  

Alulírott …………………………………………(születési hely, dátum: ………………. …………..………………………., anyja neve: ……………..………………….)  ……………………………………… . sz. alatti lakos ezennel kijelentem, hogy az eseti, illetve rendszeres doppingvizsgálatokhoz hozzájárulok, ellenőrzésemben közreműködöm.

 

Kijelentem, hogy a versenyre felkészülés során nem használtam a WADA Dopping Ellenes Szabályzatában meghatározott Tiltott anyagok és módszerek listáján szereplő doppingszert, illetve doppingolási eljárást.

 

Ezennel kijelentem, hogy esetleges pozitív dopping tesztem esetén a felelősség kizárólag engem terhel, a versenyt szervező IFBB/EBFF., a Magyar Testépítő és Fitness Szövetség, a verseny szervezői, szponzorai, edzőm és segítőm vétlenek az elkövetett vétségben.

 

Tudomásul veszem, hogy pozitív dopping teszt esetén elveszítem a versenyen nyert minden díjat, érmet, esetleges pénzdíjat.

 

Tudomásul veszem, hogy pozitív dopping teszt eljárást von maga után, tagsági viszonyomat az MTFSZ felfüggeszti, amelyet közzétesz.

 

Tudomásul veszem, hogy a pozitív dopping eredményem az MTFSZ. jó hírnevét sérti, amelynek negatív anyagi következményei is lehetnek a szövetségre. Kötelezettséget vállalok arra, hogy pozitív dopping eredményt megállapító jogerős Nemzeti Doppingellenes Szervezet (HUNADO) Doppingbizottsági határozat vagy bírósági ítélet következményeként 500.000. Ft. sérelemdíjat fizetek a Magyar Testépítő és Fitness Szövetségnek, a magatartásommal okozott hátrányok, sérelem reparálására, a határozat, illetve az ítélet jogerőre emelkedésétől számított 30 napon belül.

Alulírott kijelentem, hogy fenti nyilatkozatomat, tartalmát megértve, visszavonhatatlanul és önként tettem.

Budapest, 202….év……... hó…..nap

 

                                                                                   ……………………………..….

 

 

Tanúk:

Név: ………………………………..          Név: ………………………………..

Szem. ig. sz: ………………………..          Szem. ig. sz: ……………………….

Lakcím: …………………………….          Lakcím: …………………………….

                ………………………….....                         ……………………………

Hozzászólások
Új hozzászólás
Elküldés
Banner
Banner
Banner
Támogatóink