112 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Tájékozódási futó MEFOB 2018


Mátra - Károlytáró

3200 Gyöngyös,

3200. Gyöngyös,

2018. évi Magyar Egyetemi és Főiskolai Tájékozódási futó
Országos Bajnokság

2018. május 12-13.

Károlytáró

Kiírás

A verseny célja:

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Tájékozódási Futó Országos Bajnoki címek és helyezések eldöntése és a sportág népszerűsítése, továbbá versenyzési, valamint felkészülési lehetőség biztosítása a 2018 évi Egyetemi Tájékozódási Futó Világbajnokság válogató versenyeire.


Rendezők:

A Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség, valamint a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség megbízásából a Tipo TKE 1133 Budapest, Pozsonyi út 52.

Támogató:

Stratis Vezetői és Informatikai Tanácsadó Kft.

Versenybíróság:

Elnök: Vityi Péter
Elnök h.: Bogdány Miklós
Titkár: Miháczi Zoltán

Fővédnökök: Dr. Liptai Kálmán Rektor, Eszterházy Károly Egyetem, Hiesz György, Gyöngyös város polgármestere

Védnökök: Dr. Jung László, az Egererdő Erdészeti Zrt. vezérigazgatója, Vernyihel Lívia, Gyöngyösoroszi község polgármestere

Pályakitűző: Paróczi Zsolt

Ellenőrző bírók:

Normáltáv: Lajszner Attila

Pontbegyűjtő csapatbajnokság: Peics Antal Zsolt

Versenyközpont:
Károlytáró térsége

Magyar Egyetemi és Főiskolai Tájékozódási futó Bajnokság:
Szombaton nappali, egyéni normáltávú országos rangsoroló verseny egyetemi és főiskolai hallgatók részére. Vasárnap nem rangsoroló pontbegyűjtő csapatbajnokság egyetemek és főiskolák csapatainak. A verseny első napja hivatalos válogató verseny a Főiskolás VB-re.

A verseny programja: 
2018.05.12. Magyar Egyetemi és Főiskolai Tájékozódási futó Bajnokság - normáltáv
2018.05.13. Magyar Egyetemi és Főiskolai Tájékozódási futó Bajnokság - pontbegyűjtő csapatbajnokság

Terep:
Jellegzetes mátrai, jól futható szálerdő, meredek völgyekkel és domboldalakkal tagolva, helyenként jelentős szintkülönbségekkel, finom domborzattal, árok és metsződés rendszerekkel. A terep egy részén intenzív erdőművelés folyik, amelyet nagyobb területű
irtások, illetve ritkítások jeleznek.

Térkép:
1:15 000, 1:10 000 méretarányban, 5 m-es alapszint-közzel, 2017-18-ben helyesbített, illetve felülvizsgált. Helyesbítő: Czimer Z. József, Lengyel Vilmos, Molnár Attila, Vityi Péter.

Kategóriák:
Pontbegyűjtő csapatbajnokság: F/N21A (3 fős)


Normáltáv: F21A, N21A, F21Br, N21Br, Nyílt-Kezdő.


Intézményi csapatverseny: A versenypályákat érvényesen teljesítő versenyzők pontszámokat kapnak, amelyet tanintézményenként összegzünk. Pontozás: a bajnoki kategóriákban az első 8 helyezett 10-8-6-5-4- 3-2-1 pontot kap, a további teljesítők, ill. a Br kategóriában indulók fél pontot kapnak. A csapatversenyre 3-szoros szorzóval érvényesek ugyanezek a pontszámok. A csapatversenyen nem intézményi (azaz vegyes) csapatok is elindulhatnak, azonban a verseny végeredményében csak az intézményi csapatok számítanak bele.

Nevezés: 
E-mailben: nevezes@tipotke.hu.
Kivételes esetben a Miháczi Zoltán 2030 Érd, György utca 35. címre, legkésőbb 2018. május 1-i beérkezéssel. Telefonos nevezést nem fogadunk el! Az e-mailen érkezett nevezéseket visszaigazoljuk - ha a küldést követő második munkanap végéig nem érkezik visszaigazolás, kérjük a nevezést megismételni. Egy-egy versenynapra külön is lehet nevezni. A nevezésben feltétlenül kérjük megadni név, születési időpont, felsőoktatási intézmény, kategória, SI-dugóka szám (amennyiben van) és diákigazolvány szám., versenynapokat és szállásigényt (napra bontva).

A MEFOB-ra nevezett sportolók indulási jogosultságát és a kísérők létszámát a MEFS sportági referense ellenőrzi. Ennek során a csapatvezetők diákigazolvánnyal, vagy index másolattal és személyi igazolvánnyal igazolják a részvevő sportolók személyazonosságát, és felsőoktatási státusát, továbbá teljesítik a befizetési kötelezettségeket, illetve a diákigazolvány hiányában hivatalos intézményi igazolást kell bemutatni a jogviszonyról. A már végzett hallgatóknak az abszolutórium megszerzésének évében és az azt követő naptári évben van jogosultságuk MEFOB versenyein részt venni, melyet oklevélmásolattal igazolnak. Az indulási jogosultságot a MEFOB általános szabályzata határozza meg. Az ellenőrzött sportolók és kísérők az adott versenyre érvényes rajtengedélyt kapnak. Minden versenyzőnek rendelkeznie kell érvényes sportorvosi igazolással!

Nevezési határidők és díjak:
Nevezési díj nincs. A MEFOB esetében a rendezés költségei a rendezőket, az utazás, étkezés költségei a résztvevőket terhelik. A versenyt a SPORTident rendszerrel rendezzük. A MEFS Általános Versenykiírásban foglaltaknak megfelelően a tanintézetek 500 Ft/fő regisztrációs díjat fizetnek előzetesen átutalással (a TIPO TKE 16200106-60250476 bankszámlájára). A közlemény rovatban kérjük feltüntetni a versenyző nevét és a felsőoktatási intézményt. Határidőn túli nevezés esetén, valamint ha nem előzetesen átutalással, hanem a helyszínen történik a befizetése a regisztrációs díj összege 1.000 Ft.

SportPont Program: A MEFS Elnökség döntése értelmében valamennyi MEFS rendezvény automatikusan csatlakozik a SportPONT programhoz. Ennek keretében a regisztráció alkalmával az alábbi adatok kerülnek rögzítésre: név, diákigazolvány szám, születési dátum. A rendező fenti adatokat a versenyt követően átadja a MEFS-nek. A sorsolás után csak az üres helyek erejéig fogadunk el nevezést. A résztvevők (versenyzők, kísérők, nézők) elfogadják, hogy a versenyen készült képek – ellenkező értelmű írásos nyilatkozat hiányában – a nyomtatott és elektronikus sajtóban, ezen belül az Interneten is közzétehetők.


Pontérintés:
A verseny SPORTident elektronikus pontérintési rendszerrel kerül lebonyolításra. A dobozokat érintésmentes üzemmódban használjuk. A nevezés során kérjük a saját dugóka számát megadni! A dugókabérlés a MEFOB indulóknak ingyenes, azonban a nem igazolt versenyzőktől 10.000 Ft letétet kérünk. A készlet erejéig SIAC dugóka bérelhető 600 Ft/futam áron.

Szállítás:
Szállítást nem szervezünk. Esetleges igényt kérjük jelezni.

Szállás:
A célterületen a sátrazás nem megengedett!

Díjazás:

Az 1. helyezett csapatok, illetve az FN21A kategóriákban az egyéni versenyzők elnyerik a „MAGYARORSZÁG 2018. ÉVI EGYETEMI -FŐISKOLAI BAJNOKA” címet. Az I –III. helyezett csapatok és az FN21A kategóriák I –III. helyezett versenyzői érem, oklevél és tárgyjutalom díjazásban részesülnek. Intézményi csapatverseny: legjobb 6 intézmény a vasárnapi eredményhirdetés során díjazásban részesül.

Tervezett „0” idők
Normáltáv - 1. nap: 12:00 óra
Pontbegyűjtő csapatbajnokság - 2. nap: 10:00 óra

Internet információ
www.tipotke.hu/mefob2018 és az MTFSz versenynaptárában.

A versenyen mindenki saját felelősségére indul!

Hozzászólások
Új hozzászólás
Elküldés
Banner
Banner
Banner
Támogatóink