112 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Tájékozódási futó MEFOB
8000 Székesfehérvár,

8000. Székesfehérvár,

VERSENYKIÍRÁS
Magyar Egyetemi–Főiskolai Tájékozódási Futó Országos Bajnokság
és
ARAK – VADEX KUPA

A verseny fővédnökei:

  • Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár MJV polgármestere
  • Dr. habil. Györök György, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar dékánja
  • Majoros Gábor, a VADEX Mezőföldi Zrt. vezérigazgatója

Védnökök:

  • Prof. Dr. Kiss Ádám, a MEFS elnöke
  • Monspart Sarolta tájfutó világbajnok
  • Bugár József, az MTFSZ elnöke

A MEFOB házigazdája:

  • Hirt Károly, az Alba Regia Atlétikai Klub elnöke

A verseny célja:

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Tájékozódási Futó Országos Bajnoki címek és helyezések eldöntése és a sportág népszerűsítése, továbbá versenyzési, valamint felkészülési lehetőség biztosítása a 2018 évi Egyetemi Tájékozódási Futó Világbajnokság válogató versenyeire.

Rendező:
A Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség, valamint a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség megbízásából a székesfehérvári Alba Regia Atlétikai Klub Tájfutó Szakosztálya.

A verseny időpontja
2017. április 1-2. (szombat-vasárnap)

A verseny helyszíne:
Székesfehérvár, lakótelepi környezet a történelmi belváros közvetlen szomszédságában (szombat), Fehérvárcsurgó, Gaja-szurdok - "Pisztrángos-tó" (vasárnap)

A verseny formája:

MEFOB: nem rangsoroló váltóverseny, valamint országos rangsoroló normáltávú verseny.

ARAK – VADEX Kupa: kétfordulós (1. futam rövidtáv, 2. futam normáltáv) országos rangsoroló egyéni verseny összetett értékeléssel.

Díjazás:

MEFOB:
Az 1. helyezett váltók, illetve az FN21A kategóriákban az egyéni versenyzők elnyerik a
„MAGYARORSZÁG 2017. ÉVI EGYETEMI -FŐISKOLAI BAJNOKA” címet.
Az I –III. helyezett váltók és az FN21A kategóriák I –III. helyezett versenyzői érem, oklevél és tárgyjutalom díjazásban részesülnek.

Intézményi csapatverseny: legjobb 6 intézmény a vasárnapi eredményhirdetés során díjazásban részesül.

ARAK – VADEX Kupa:
A 2 versenynap összetett eredménye alapján minden kategória 1-3 helyezettjeinek érmet és tárgyjutalmat biztosítunk, nyílt kategóriákban és 10DK-ban eredményt nem hirdetünk.

Program:

2017. április 1. szombat

11:30 - MEFOB megnyitó

13:00 - Sprint váltó, sprint egyéni

17:00 - MEFOB sprint váltó eredményhirdetés

2017. április 2. vasárnap

10:00 - normáltáv

13:30 - MEFOB normál táv és ARAK – VADEX Kupa összetett eredményhirdetése

A MEFOB-ra nevezett sportolók indulási jogosultságát és a kísérők létszámát a MEFS sportági referense ellenőrzi. Ennek során a csapatvezetők diákigazolvánnyal, vagy index másolattal és személyi igazolvánnyal igazolják a részvevő sportolók személyazonosságát, és felsőoktatási státusát, továbbá teljesítik a befizetési kötelezettségeket, illetve a diákigazolvány hiányában hivatalos intézményi igazolást kell bemutatni a jogviszonyról. A már végzett hallgatóknak az abszolutórium megszerzésének évében és az azt követő naptári évben van jogosultságuk MEFOB versenyein részt venni, melyet oklevélmásolattal igazolnak. Az indulási jogosultságot a MEFOB általános szabályzata határozza meg. Az ellenőrzött sportolók és kísérők az adott versenyre érvényes rajtengedélyt kapnak. Minden versenyzőnek rendelkeznie kell érvényes sportorvosi igazolással!

Kategóriák:
MEFOB:

váltó: F/N21A (3 fős váltók, 60 perc/váltó győztes idővel, sprint jellegű)

rövidtáv egyéni: F/N21C. Tervezett győztes idő 15 perc.

normáltáv: F21A (terv. győztes idő 70’), N21A (60’), F21C (50’), N21C (45’).

Intézményi csapatverseny:
A versenypályákat érvényesen teljesítő versenyzők pontszámokat kapnak, amelyet
tanintézményenként összegzünk. Pontozás: a bajnoki kategóriákban az első 8 helyezett 10-8-6-5-4-3-2-1 pontot kap, a további teljesítők, ill. a C kategóriában indulók fél pontot kapnak. A váltóversenyre 3-szoros szorzóval érvényesek ugyanezek a pontszámok.

ARAK – VADEX Kupa:
F(M)/N(W) 10D (sprinten nem szalagos), 10DK, 12C, 14B, 16B, 18B, 15-18C, 20 A, 21A-BR-35-40-50-55-60-65-70B, 35 BR, F(M)75-80B, NyT, NyK
Kevesebb, mint 5 fő határidőig történő nevezése esetén a nevezetteket más kategóriába soroljuk be.

A nevezési határidő: 2017.03.22. 24:00

Nevezés:

MEFOB:
2017. március 22. szerda 24:00 óráig beérkezőleg kizárólag e-mailben az araknevezes@gmail.com címen az alábbi adatok megadásával: név, születési időpont, felsőoktatási intézmény, kategória, TFSz nyilvántartási szám, SI-dugóka szám (amennyiben van) és diákigazolvány szám.

ARAK – VADEX Kupa:
On-line: http://nevezes.mtfsz.hu/ vagy e-mailben: araknevezes@gmail.com. Az e-mailen érkezett nevezéseket 2 napon belül visszaigazoljuk, ellenkező esetben kérjük megismételni. Nevezéskor a következő adatokat kérjük megadni: egyesület, név, kategória, születési dátum, SI-dugóka szám.

Költségek:
MEFOB

Nevezési díj nincs. A MEFOB esetében a rendezés költségei a rendezőket, az utazás, étkezés költségei a résztvevőket terhelik. A versenyt a SPORTident rendszerrel rendezzük. A dugókabérlés a MEFOB indulóknak ingyenes.
A MEFS Általános Versenykiírásban foglaltaknak megfelelően a tanintézetek 500 Ft/fő regisztrációs díjat fizetnek előzetesen átutalással (ARAK Tájfutó Szakosztály OTP bank 11736116-20131533). A közlemény rovatban kérjük feltüntetni a versenyző nevét és a felsőoktatási intézményt.
Határidőn túli nevezés esetén, valamint ha nem előzetesen átutalással, hanem a helyszínen történik a befizetése a regisztrációs díj összege 1.000 Ft.
Nevezési határidőig történő előzetes igénybejelentés alapján vasárnap a MEFOB indulóknak ingyenesen fejenként egy tál vadgulyást biztosítunk.
SportPont Program:
A MEFS Elnökség döntése értelmében valamennyi MEFS rendezvény automatikusan csatlakozik a SportPONT programhoz. Ennek keretében a regisztráció alkalmával az alábbi adatok kerülnek rögzítésre: név, diákigazolvány szám, születési dátum. A rendező fenti adatokat a versenyt követően átadja a MEFS-nek.

Terep:
Sprint: Városi környezet, jórészt lakótelep, eltérő beépítettséggel, helyenként parkokkal, játszóterekkel, többnyire kiváló futhatósággal és láthatósággal.

Térkép A4-es, M=1:4000, alapszintköz 2,5m, javítva 2017-ben.

Speciális információk: A pályák több, nem túl forgalmas utat kereszteznek, útlezárás nem lesz, kérünk mindenkit, hogy a KRESZ szabályait tartsa be! A verseny során minden indulótól elvárjuk a sportszerű versenyzést, ezért a tiltott területeken –áthatolhatatlan falak, kerítések, tiltott virágágyások, és egyéb a térképen jelölt tiltott területek –az áthaladás tilos. A tiltott területen való áthaladást szigorúan ellenőrizzük, és kizárást von maga után!


Normáltáv: A Bakony egyik leghangulatosabb patakvölgye a hegység legkeletibb részén.
Térkép A4-es, M=1:10000, alapszintköz 5m, javítva 2016-ban, felülvizsgálva 2017-ben.

Honlap:

http://araktajf.blog.hu/
facebook.com/arak.tajfutas

A teljes versenykiírás megtalálható a mellékletben.

Hozzászólások
Új hozzászólás
Elküldés
Banner
Banner
Banner
Támogatóink