112 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - PTE-EMES Petőfi SE női - Kosárlabda MEFOB 2018/19


ELTE-SEK Sportcsarnok

9700 Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4.

9700. Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4.

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, női Nyugati csoport, 2. forduló

Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - PTE-EMES Petőfi SE

63-52 (19-9, 14-16, 15-13, 15-14)

Szombathely, ELTE-SEK Sportcsarnok, 50 néző. V.: Tóth K. Esztergályos R.

 

SZOESE: Kovács 7, Fekete 25, Jakubovics 11/3, Feigl 4,  Plózer 13. Csere: Bándi 2, Balogh  1, Hirschler. Edző: Szabó László

PTE-EMES Petőfi SE: Herendi 11/3, Tóth 7/3, Horváth 5/3, Petró 8,

Bencze 2. Csere: Séra 14, Miltner 5, Orosz, Molnár F, Hajnáczky,

Niklai, Várhelyi. Edző: Sipos Ádám

 

A feldobás után a két csapat egymásnak esett. Nagy iram jellemezte a mérkőzést az elejétől fogva. A hazai csapat 11-0- ás rohammal nyitott, majd a vendég gólcsendet Séra törte meg egy duplával. Jakubovics és Fekete az első negyedben tarthatatlan volt a vendégeknek, előző 7, utóbbi 5 pontot tett a közösbe, így 19-9-es hazai vezetés mutatott a  negyed vége.

A második negyedben a vendégek több szép akciót vezettek, sikeresebb befejezés jellemezte a támadásaikat. A két pontgyáros hazai játékos mellé a fiatal Plózer is aktiválta magát, sikeres centerjátékának köszönhetően a vendéglátó csapat mehetett előnnyel a pihenőre. ( 33-25)

A második félidőben az iram megmaradt, de sok hibával játszott mindkét csapat. A hazai csapatból Jakubovics a harmadik negyed közepén megkapta második sportszerűtlen hibáját, így mehetett zuhanyozni, kiállították a játékvezetők. A vendégek nem tudtak élni a lehetőséggel, hogy a hazai csapat egyik alappillérjét elveszítette. Szombathely csapatát ezen az estén még az ág is húzta, kezdő centerük, Plózer szalag szakadást szenvedett egy rossz mozdulatnál, így kivált a játékból. Fekete Tünde elő lépett vezérszerepbe, és életbe tartotta a SZOESE csapatát.  A vendégek 2-szer is feljöttek 6 pontra, de ennél jobban nem tudták megközelíteni a vendéglátó csapatot. Fekete hathatós játékának köszönhetően (25 pont, 11 kiharcolt fault, 25 IBM pont ) a hazai csapat megnyerte a mérkőzést.

 

Szabó László: - Gratulálok a csapatomnak, de a vendégeket is megilleti a dicséret, nem adták fel, végig küzdöttek. Első idei mérkőzésünk volt, ennél jobb játék kell a folytatáshoz.

 

Sipos Ádám: - Jó meccs volt igazából. Az volt, amire számítottam, nagy iram volt a mérkőzésen. Ma nem sikerült nyernünk, gratulálok a hazai csapatnak. Sok helyzetet alakítottunk ki, 82 rádobásunk volt, sajnos nagy részét nem tudtuk értékesíteni, de hát ezért dolgoztunk, hogy a helyzeteink meglegyenek. Remélem a következő meccsen sikeresebbek leszünk e téren.

 

Hozzászólások
Új hozzászólás
Elküldés
Banner
Banner
Banner
Támogatóink