112 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Súlyemelő MEFOB


Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem - I. sz. tornaterem

1111 Budapest XI. kerület, Budapest XI. ker. Műegyetem rakpart 3. földszint 46. (I. sz. tornaterem).

1111. Budapest XI. kerület, Budapest XI. ker. Műegyetem rakpart 3. földszint 46. (I. sz. tornaterem).

MAGYARORSZÁG 2016 - 2017. TANÉVI EGYETEMI ÉS FŐISKOLAI SÚLYEMELŐ
BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA

1. A bajnokság célja: lehetőség biztosítása Magyarország 2016-2017. tanévi egyetemi és főiskolai súlyemelő bajnoka cím elnyerésére.

2. A bajnokság időpontja: 2017. április 08.

3. A bajnokság helyszíne: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Budapest XI. ker. Műegyetem rakpart 3. földszint 46. (I. sz. tornaterem).

4. A bajnokság rendezői:
MAGYAR EGYETEMI - FŐISKOLAI SPORTSZÖVETSÉG, MAGYAR SÚLYEMELŐ SZÖVETSÉG, BUDAPESTI MŰSZAKI és GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM MAFC SÚLYEMELŐ SZAKOSZTÁLY.

5. Nevezés: A bajnokságra a 9. pontban leírtak szerint egyetemi és főiskolai hallgatók nevezhetők, az erre rendszeresített és hiánytalanul kitöltött nevezési lapon. A nevezéseket az MAFC Súlyemelő Szakosztály levélcímére (1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3.) vagy a MAFC technikai bizottság email címére (techbiz@mafcssz.hu) vagy a http://mafcssz.hu/nevezesmefob űrlapon kell beküldeni. A sportág is részt vesz a „SportPont Programban”, így arra kérjük a nevező egyesületeket, illetve iskolákat, hogy a hallgatók diákigazolvány számát/NEPTUN kódját is tüntessék fel a nevezési lapon.

A nevezés BEÉRKEZÉSI határideje: 2017. március 27.

6. A verseny helyszínén minden versenyző után regisztrációs díjat kell fizetni.
A regisztrációs díj versenyzőnként: 500,- Ft
A díj készpénzben mérlegeléskor vagy számla ellenében előutalással fizethető meg.

7. A bajnokság előkészítése: a verseny időbeosztása a nevezések számától függ, így a nevezések beérkezése után erről mindenkit értesíteni fogunk. Az elmúlt évekhez hasonló létszám esetén a lebonyolítás is hasonló lesz, vagyis a női versenyzők és a férfi 56-77 kg-os súlycsoportok versenyzői
10.30 órakor kezdik a versenyt, a férfi felsőbb súlycsoportok indulói 13 óra körül kezdenek.

8. A bajnokságot a szabályok szerint férfiaknál nyolc (56, 62, 69, 77, 85, 94, 105 és +105 kg), nőknél nyolc (48, 53, 58, 63, 69, 75, 90 és +90 kg) súlycsoportban bonyolítjuk le. A versenyzők a nevezett, vagy eggyel magasabb súlycsoportban indulhatnak. Ha valaki magasabb súlycsoportban akar indulni, mint ahová nevezték, úgy ezt előre be kell jelentenie annak a súlycsoportnak a mérlegelési időpontjának befejezése előtt, ahová nevezték, ha több részben bonyolítjuk a bajnokságot.

9. A bajnokság résztvevői: A bajnokságon azok a férfi és női versenyzők vehetnek részt,
• akik valamely felsőoktatási intézmény adott tanévre beiratkozott hallgatói, vagy már végeztek, de végbizonyítványukat, illetve oklevelüket 2016. január 1. után szerezték meg,
• akiket szabályosan beneveztek,
• akik érvényes tagsági könyvvel, versenyengedély kártyával és sportorvosi engedéllyel rendelkeznek,
• akiket az MSSz Elnöksége meghív vagy minősített, egyéb jogállású versenyzők.

10. Díjazás: a súlycsoportok összetett I-III. helyezettjei éremdíjazásban részesülnek, a bajnokok tiszteletdíjat kapnak.

11. Költségek: a bajnokság rendezési költségeit a rendezők fedezik, a részvételi költséget az egyesületek, illetve a felsőoktatási intézmények viselik.

12. Sportolók orvosi ellátása: A verseny idején a rendező orvosi ügyeletről gondoskodik. A versenyre való felkészülés közben, a versenyre, versenyről való elutazás közben, valamint a verseny alatt bekövetkezett sérülések utáni ellátási költségek a versenyzőt, illetve egyesületét terhelik.

13. Egyéb rendelkezések: Vitás kérdésekben az MSSz érvényben lévő szabályai alapján a Versenybíróság, fellebbviteli szervként – az MSSz Technikai Bizottsága előterjesztésében – az MSSz Elnökségének döntése a mérvadó.

14. A bajnokságon doppingvizsgálatot tarthatnak. Az ellenőrzésnek minden kijelölt versenyző köteles magát alávetnie. Ha a kijelölt versenyző nem vesz részt a vizsgálaton, akkor ez pozitív vizsgálati eredménynek számít.

15. Az öltözőben, teremben hagyott tárgyakért, értékekért felelősséget nem vállalunk.

A részletes versenykiírás a mellékletből letölthető.

Hozzászólások
Új hozzászólás
Elküldés
Banner
Banner
Banner
Támogatóink