112 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Sakk MEFOB


ELTE Egyetemi Kollégium Kőrösi Csoma Sándor Tagkollégiuma Budapest

1111 Budapest XI. kerület, Budapest, 1118 Dayka Gábor utca 4.

1111. Budapest XI. kerület, Budapest, 1118 Dayka Gábor utca 4.

A 2016/2017. évi Magyar Egyetemi - Főiskolai Sakkbajnokság versenykiírása

1. Verseny célja: Eldönteni a bajnoki címeket, és a hallgatók körében népszerűsíteni a sakkozást. A bajnokság győztesei meghívást kapnak a magyar főiskolai válogatott nemzetközi mérkőzéseire. Az egyéni eredményekből értékeljük ki az intézmények közötti csapatbajnokság végeredményét is.

 2. A verseny helye és időpontja:

ELTE Egyetemi Kollégium Kőrösi Csoma Sándor Tagkollégiuma Budapest, H-1118 Dayka Gábor utca 4.

2017. május 6. (szombat)

Regisztráció 9 órától 9:45-ig. Az első forduló 10 órakor kezdődik.

 

3. A verseny rendezői: Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség megbízásából - az ELTE képviseletében - a BEAC sakkszakosztálya.

 

4. A verseny védnökei:

  • Prof. Dr. Karácsony András, a BEAC elnöke,
  • Prof. Dr. Kiss Ádám, a MEFS elnöke, az ELTE professzora,
  • Dr. Babos János, az ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ igazgatója

 

5. A verseny szervezői:

A szervezőbizottság vezetője: Grimm György

Vezető versenybíró: Kapás Róbert országos versenybíró

Versenybíróság:   Jakobetz László országos versenybíró,
                                      Jakobetz András I. osztályú versenybíró

 

6. Résztvevők: Az államilag elismert diplomát adó, felsőoktatási intézmények, illetve az érettségi utáni emelt szintű képzést nyújtó szakiskolák képviseletében

  • azok a hallgatók indulhatnak, akik oklevelet adó képzésben vesznek részt a verseny időpontjában, és az adott félévre a nevező intézménybe beiratkozott (nappali, levelező, esti távoktatásban, illetve  doktorandus képzésben résztvevő) hallgatói, állampolgárságra és életkorra tekintet nélkül;
  • illetve akiknek a nevező felsőoktatási intézményben szerzett záróbizonyítványuk kelte nem haladja meg az egy évet (2016. évben végzettek).

 

7. Igazolás: A nevezés alapján diák- és személyi igazolvánnyal azonosítják a résztvevő sportolók személyazonosságukat, felsőoktatási státuszukat.

 

8. A verseny lebonyolítása: Svájci rendszerben 7(-9) fordulóval a rapidsakk szabályai szerint. Játékidő: 2 x 15 perc partinként. Ha egy intézményből legalább három versenyző játszik, akkor közülük a legjobb 3 eredménye (összpontszáma) alapján csapatteljesítményt is értékelünk.

9. Díjazás: Az első helyezett versenyző a „Magyar Köztársaság 2016/2017. tanévi Egyetemi - Főiskolai Bajnoka” serleget, az első három helyezett érmet és 15 - 10 - 5 ezer Ft-ot nyer, az első hat helyezett oklevelet kap. Ugyancsak oklevelet kap a legjobb 3 csapat és kupát a bajnok. A legjobb női versenyző oklevelet, érmet és különdíjat (3 ezer Ft) kap. A legjobb 3 értékszám nélküli versenyző oklevelet és pénzjutalmat (5 - 3 - 2 ezer Ft) kap. Az értékszámmal rendelkezők között kategória díjakat (oklevél és 3 ezer Ft) osztunk ki a legjobb 1900-1700-1500 értékszám alatti versenyzők számára.

10. Költségek, étkezés: A MEFOB döntő rendezési költségeit a MEFS biztosítja. Büfé a verseny helyszínén üzemel, de frissítőket és némi harapnivalót a játékosok fogyaszthatnak ingyenesen a versenyteremben a rendezők ajándékaként.

Előregisztrációval 500 Ft/fő, helyszíni jelentkezéssel 1000 Ft/fő.

 

Az előregisztrációs nevezési határidő: 2017. április 30.

Ezt kérjük pontosan betartani!

11. Helyezések eldöntése: A szerzett játszmaegységek alapján, holtverseny eldöntésénél a Buchholz, Berger, illetve a progresszív pontszámítás eredménye dönt. illetve a verseny kezdetekor kihirdetettek szerint.

12. Nevezés: Név, születési dátum és az oktatási intézmény nevének megadásával e-mail-ben a grimmgy@t-online.hucímre. Minden nevezést visszaigazolunk.

13. Egyebek: Minden olyan kérdésben, amelyben a jelen versenykiírás nem rendelkezik, a MEFOB Általános Versenykiírás és a Magyar Sakkszövetség versenyszabályai a mérvadóak. A versenykiírás változtatásának jogát a rendezőség fenntartja.

A MEFS Elnökség döntése értelmében valamennyi MEFS rendezvény, így a Sakk MEFOB is, automatikusan csatlakozik a SportPont Programhoz. Ennek keretében a  regisztráció alkalmával az eredményösszesítő táblázatban a név, intézmény, Neptun kód, születési dátum adatok is rögzítésre kerülnek. A rendező a fenti adatokat a versenyt követően az eredményösszesítő elektronikus excel fájlban megküldi a MEFS-nek.

14. Program:

Május 6.

9:00-9:45 Regisztráció a verseny helyszínén 

9:50: Megnyitó

10:00-tól I-VII. (IX.) forduló

 

Az utolsó forduló befejezése után megtartjuk az eredményhirdetést.

 

A versenyen megjelenő vendégek, szurkolók számára kiegészítő programként kiállítást szervezünk.

 

Minden résztvevőnek eredményes versenyzést kívánunk!

 

A Rendezőség

 

Hozzászólások
Új hozzászólás
Elküldés
Banner
Banner
Banner
Támogatóink