112 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Jégkorong MEFOB


UTE Jégkorong pálya, Megyeri úti Jégcsarnok

1041 Budapest IV. kerület, 1044 Budapest, Megyeri út 13.

1041. Budapest IV. kerület, 1044 Budapest, Megyeri út 13.

NEMZETI EGYETEMI JÉGKORONG BAJNOKSÁG

(MEFOB)

VERSENYKIÍRÁSA

2016/2017

SZERVEZŐK:

MAGYAR JÉGKORONG SZÖVETSÉG

HUNGARIAN ICE HOCKEY FEDERATION

SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3.

TELEFON: 06-1/460-6863

E-MAIL: INFO@ICEHOCKEY.HU

INTERNET HONLAP: WWW.JEGKORONGSZOVETSEG.HU

és

TESTNEVELÉSI EGYETEM

UNIVERSITY OF PHYSICAL EDUCATION

SZÉKHELY: 1123 BUDAPEST, ALKOTÁS UTCA 44.

LEVELEZÉSI CÍM: 1525 PF.69

TELEFON: 06-1/487-9200

E-MAIL: INFO@TF.HU

INTERNET HONLAP: WWW.TF.HU

 

 1. A verseny célja

A felsőoktatási intézmények női és férfi hallgatói részére színvonalas bajnoki rendszerben versenyzési lehetőség biztosítása jégkorong sportágban. A sportág további népszerűsítése, a szabadidő kulturált eltöltése, a felsőoktatási intézmények és intézményi sportszervezetek közötti kapcsolatok erősítése, továbbá az egyetemi-főiskolai országos bajnoki cím eldöntése.

2. Versenyrendező

A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ), valamint a Magyar Egyetemi- Főiskolai Sportszövetség (MEFS) gyakorol minden olyan jogkört a sportszervezetek, játékosok és a bajnokságban közreműködő valamennyi személy felett, amelyre a jogszabályok, az MJSZ és a MEFS szabályzatai, valamint a MEFOB Általános Versenykiírás és a Nemzeti Egyetemi Jégkorong Bajnokság (MEFOB) Versenykiírás felhatalmazzák.

Az MJSZ és a MEFS jogosult elvégezni minden döntést igénylő egyeztetést. A Versenyszabályokkal, Versenykiírással összefüggésben az MJSZ Versenybizottsága jogosult első fokon eljárni és határozatot hozni minden olyan ügyben, amely a Versenyszabályok, az MJSZ és jelen Versenykiírás kapcsán a bajnokság lebonyolításával függ össze. Az MJSZ és a MEFS hivatalból vagy kérelemre jár el.

3. A bajnokság ideje és helyszíne

2017. április 6. (csütörtök) 09.00-18.00, UTE Jégkorong pálya, Megyeri úti Jégcsarnok - Budapest, Megyeri út 13. 1044

4. A versenyek résztvevői, korosztályok, játékjogosultság

4.1 Résztevő csapatok:

 1. Azok a felsőoktatási intézmények (magyar és/vagy külföldi) hallgatóiból álló csapatai, akik nevezésüket határidőre benyújtották és a nevezési díjat befizették.
 2. Egy felsőoktatási intézményben több sportszervezet működhet, ezért egy adott felsőoktatási intézmény hallgatóiból bármennyi csapat nevezhető, a nevezési díjat azonban minden benevezett csapat után be kell fizetni és ezáltal a kedvezmények minden benevezett csapatra érvényesek.

4.2 Játékosok szerepeltetése:

A Nemzeti Egyetemi Jégkorong Bajnokságban azon sportolók rendelkezhetnek játékjogosultsággal, akik hallgatói (levelező, nappali, esti tagozat) a bajnokságra nevezett intézményeknek, valamint

 1. vagy az adott felsőoktatási intézmény volt hallgatója, kizárólag az abszolutórium megszerzését követő naptári évben történő visszajátszási jogosultság figyelembevételével;
 2. vagy olyan felsőoktatási intézmény beiratkozott nappali, levelező vagy esti tagozatos hallgatója (magyar állampolgárú, külföldi székhelyű egyetemen tanuló hallgatóra is vonatkozik, valamint magyar egyetemi jogviszonnyal rendelkező külföldi hallgatóra is), abban az esetben ha a saját intézménye nem indít csapatot, szükség esetén lehetséges más felsőoktatási intézmény csapatához is csatlakozni, de ez esetben el kell döntenie a csapatnak, hogy melyik intézmény színében kíván indulni. Egy adott mérkőzésen csapatonként egyszerre maximum 2 fő írható be a mérkőzés jegyzőkönyvébe.

4.3 Játékosok igazolása:

A bajnokság mérkőzésein történő részvétel, vagyis a  pályára lépés feltételei:

 • a játékos szerepel az MJSZ által kiállított csoportos játékengedélyen
 • a játékos személyazonosságát tudja igazolni
 • a játékos rendelkezik érvényes sportorvosi igazolással

5. Nevezés

5.1 Nevezési határidő:

 1. március 31. péntek

5.2 A részvétel díj:

10.000 Ft / csapat, melyet kérünk a következő MJSZ számlaszámra átutalni a közleményben feltüntetve a csapat nevét és az esemény megnevezését:

UniCredit Bank 10918001-00000039-69690008

5.3 A részvételi díj befizetésének határideje:

 1. március 31. péntek

5.4 Játékos lista:

A pontos játékos listát és az előírt igazolásokat 2017. március 31-ig kell hiánytalanul leadni a MEFS részére. Igazolások: hallgatók esetében egyéni vagy csoportos, Tanulmányi Osztály által kiállított hallgatói jogviszony igazolás; végzettek esetében az abszolutórium másolata. Az egyesületi tagságot az egyesület vezetőjének szükséges igazolnia. A MEFS ellenőrzését követően, az MJSZ állítja ki a csoportos játékengedélyt.

5.5 Nevezett intézmények

A benevezett intézménynek illetve az egyetemet képviselő sportszervezetnek minimum egy csapatot kell indítani az MJSZ által szervezett országos egyetemi bajnokságban. Az egyetemi jégkorong bajnokság versenykiírása 2017. március 20-ig megküldésre kerül az érintett sportszervezetek és intézmények részére.

 5.6 Sportpont Program

A MEFS Elnökség döntése értelmében valamennyi MEFS rendezvény, így a Nemzeti Egyetemi Jégkorong Bajnokság is, automatikusan csatlakozik a SportPont Programhoz. Ennek keretében a regisztráció alkalmával az eredményösszesítő táblázatban a név, intézmény, Neptun kód, születési dátum adatok is rögzítésre kerülnek. A rendező a fenti adatokat a versenyt követően az eredményösszesítő elektronikus excel fájlban megküldi a MEFS-nek.

6. Lebonyolítás

6.1 Sorsolás:

A sorsolást az MJSZ Versenyiroda készíti el.

6.2 Lebonyolítás:

Két csoportba osztjuk a jelentkezett csapatokat. A játékidő 2X15 perc, 7+1 csapatlétszám a minimum. Több mint 8 csapat jelentkezése esetén a játékidő lerövidítése jogában áll a szervezőknek.

7. Költségek

A játékvezetői díjak központilag visszatérítésre kerülnek.

8. Díjazás

A bajnokság győztese elnyeri a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnoka címet. Az 1-3. helyezettek mindkét bajnokságban oklevél és érem díjazásban részesülnek. Az MJSZ különdíjakkal jutalmazza a legjobb egyéni teljesítményeket.

9. Óvás – fellebbezés

9.1 Az óvással és fellebbezéssel kapcsolatban a Magyar Jégkorong Versenybírósága jogosult dönteni.

10. Egyéb rendelkezések

 • A bajnokság mérkőzéseire a rendező csapatnak 3 fős asztalszemélyzetet kell biztosítania, továbbá kötelező gondoskodnia az online statisztika vezetéséről.
 • Minden olyan esetben, amelyről ezen Versenykiírás, illetve a Verseny- és Játékszabályok nem intézkednek, az MJSZ és a MEFS jogosult dönteni.
 • A bajnokság és mérkőzések az MJSZ által elfogadott és közzétett „Magyar Jégkorong Versenyszabályok”, valamint a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) által elfogadott „Nemzetközi Jégkorong Játékszabályok” 2014-2018 időszakára szóló érvényes játékszabályai szerint kerülnek lebonyolításra.
Hozzászólások
Új hozzászólás
Elküldés
Banner
Banner
Banner
Támogatóink