112 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Jégkorong MEFOB 2018


Óbudai Gepárdok Jégcsarnok

1031 Budapest III. kerület, 1037 Budapest, Kubik u.

1031. Budapest III. kerület, 1037 Budapest, Kubik u.

2017/2018. ÉVI
NEMZETI EGYETEMI JÉGKORONG BAJNOKSÁG
(MEFOB)
2018. MÁJUS 9.

1. A verseny célja:

A felsőoktatási intézmények női és férfi hallgatói részére színvonalas bajnoki rendszerben versenyzési lehetőség biztosítása jégkorong sportágban. A sportág további népszerűsítése, a szabadidő kulturált eltöltése, a felsőoktatási intézmények és intézményi sportszervezetek közötti kapcsolatok erősítése, továbbá az egyetemi-főiskolai országos bajnoki cím eldöntése.

2. A verseny rendezői:


Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ)
Hungarian Ice Hockey Federation
Székhely: 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.
Telefon: 06-1/460-6863
E-mail: info@icehockey.hu
www.jegkorongszovetseg.hu

Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS)
Hungarian University Sports Federation
Székhely: 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.
Telefon: 06-1/460-6915
E-mail: iroda@mefs.hu
www.mozduljra.hu

Károli Gáspár Református Egyetem (KRE)
Károli Gáspár University of the Reformed Church in Hungary
Székhely: 1091 Budapest, Kálvin tér 9.
Telefon: 06-1/455-9060
E-mail: sportiroda@kre.hu
www.kre.hu

3. A verseny szervezői:

Dr. Géczi Gábor +3620-444-3370 (MJSZ)
Ujszászi Attila +3630-915-8193 (KRE)

4. A verseny helye, ideje:

2018. május 9., 12:00 - 17:00
Óbudai Gepárdok Jégcsarnok (1037 Budapest, Kubik u.)

5. Résztvevők:

a. Azok a felsőoktatási intézmények (magyar és/vagy külföldi) hallgatóiból álló csapatai, akik nevezésüket határidőre benyújtották és a nevezési díjat befizették.
b. Egy felsőoktatási intézményben több sportszervezet működhet, ezért egy adott felsőoktatási intézmény hallgatóiból bármennyi csapat nevezhető, a nevezési díjat azonban minden benevezett csapat után be kell fizetni és ezáltal a kedvezmények minden benevezett csapatra érvényesek.

6. Lebonyolítás:

A nevezések számától függően két csoportba osztjuk a jelentkezett csapatokat. A játékidő 2x15 perc. Egy csapatban mérkőzésenként minimum 7+1 főnek kell szerepelnie. A meccseken csak a nevezési lapon szereplő játékosok vehetnek részt. Csapatok közötti átjátszásra nincs lehetőség a tornán. Több mint 8 csapat jelentkezése esetén a játékidő lerövidítése jogában áll a szervezőknek.

7. Sorsolás:

A sorsolást az MJSZ Versenyiroda készíti el.

8. Díjazás:

A bajnokság győztese elnyeri a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnoka címet. Az 1-3. helyezettek mindkét bajnokságban oklevél és érem díjazásban részesülnek. Az MJSZ különdíjakkal jutalmazza a legjobb egyéni teljesítményeket.

9. Nevezés:

Nevezni 2018. május 6, 24:00-ig lehet a mefob@kre.hu címen. A Nemzeti Egyetemi Jégkorong Bajnokságba nevezhet bármely magyarországi egyetemi és főiskolai csapat. A bajnokságban azon sportolók rendelkezhetnek játékjogosultsággal, akik hallgatói (levelező, nappali, esti tagozat) a bajnokságra nevezett intézményeknek, valamint


a. vagy az adott felsőoktatási intézmény volt hallgatója, kizárólag az abszolutórium megszerzését követő naptári évben történő visszajátszási jogosultság figyelembevételével;

b. vagy olyan felsőoktatási intézmény beiratkozott nappali, levelező vagy esti tagozatos hallgatója (magyar állampolgárú, külföldi székhelyű egyetemen tanuló hallgatóra is vonatkozik, valamint magyar egyetemi jogviszonnyal rendelkező külföldi hallgatóra is), abban az esetben ha a saját intézménye nem indít csapatot, szükség esetén lehetséges más felsőoktatási intézmény csapatához is csatlakozni, de ez esetben el kell döntenie a csapatnak, hogy melyik intézmény színében kíván indulni. Egy adott mérkőzésen csapatonként egyszerre maximum 2 fő írható be a mérkőzés jegyzőkönyvébe.

10. Nevezett intézmények:

A benevezett intézménynek, illetve az egyetemet képviselő sportszervezetnek minimum egy csapatot kell indítani az MJSZ és a MEFS által szervezett országos egyetemi bajnokságban. Az egyetemi jégkorong bajnokság versenykiírása 2018. április 20-ig megküldésre kerül az érintett sportszervezetek és intézmények részére.

11. Igazolás:

A bajnokság mérkőzésein történő részvétel, vagyis a pályára lépés feltételei:
- a játékos szerepel az egyetem által elküldött, az MJSZ által kiállított csoportos játékengedélyen
- a játékos személyazonosságát tudja igazolni
- a játékos rendelkezik érvényes sportorvosi igazolással

A pontos játékos listát és az előírt igazolásokat 2018. május 1-ig kell hiánytalanul leadni a MEFS részére. Igazolások: hallgatók esetében egyéni vagy csoportos, Tanulmányi Osztály által kiállított hallgatói jogviszony igazolás; végzettek esetében az abszolutórium másolata. Az egyesületi tagságot az egyesület vezetőjének szükséges igazolnia. A MEFS ellenőrzését követően, az MJSZ állítja ki a csoportos játékengedélyt.

12. Kizárás:

A tornából kizárásra kerülnek, azok a játékosok, akik:
- a helyszínen nem regisztráltak
- neve nem szerepel a leadott nevezési lapon
- nem felelnek meg az általános versenykiírásban foglaltaknak
- nagy mennyiségű alkohol vagy más tudatmódosító szer hatása alatt állnak

13. Helyezések eldöntése:
- Első a több szerzett pont
- Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmény
- Összes gólkülönbség
- Az érintett csapatok egymás elleni gólkülönbsége
- Sorsolás alapján

14. Játékvezetők:

A játékvezetőket az MJSZ biztosítja a tornán.

15. Jegyzőkönyv:

A mérkőzéseken jegyzőkönyv vezetése kötelező.

16. Általános rendelkezések:

a. A bajnokság mérkőzéseire a rendező csapatnak 3 fős asztalszemélyzetet kell biztosítania, továbbá kötelező gondoskodnia az online statisztika vezetéséről.
b. Minden olyan esetben, amelyről ezen Versenykiírás, illetve a Verseny- és Játékszabályok nem intézkednek, az MJSZ és a MEFS jogosult dönteni.
c. A bajnokság és mérkőzések az MJSZ által elfogadott és közzétett „Magyar Jégkorong Versenyszabályok”, valamint a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) által elfogadott „Nemzetközi Jégkorong Játékszabályok” 2014-2018 időszakára szóló érvényes játékszabályai szerint kerülnek lebonyolításra.

17. Óvás:

Az óvással és fellebbezéssel kapcsolatban a Magyar Jégkorong Versenybírósága jogosult dönteni.

18. Létszámok:

Csapatlétszám minimum 7+1 fő

19. Felszerelés:

A csapatoknak minden mérkőzésre legalább kettő, egymásról eltérő színű mezt kell biztosítania.

20. Költségek:

10.000 Ft / csapat, melyet kérünk a következő MJSZ számlaszámra átutalni a közleményben feltüntetve a csapat nevét és az esemény megnevezését:
UniCredit Bank 10918001-00000039-69690008
FIGYELEM: a nevezést csak a nevezési díj befizetésével együtt tudjuk érvényesnek tekinteni.
A nevezési díj befizetésének határideje: 2018. május 6-ig

21. Sportpont:

A MEFS Elnökség döntése értelmében valamennyi MEFS rendezvény, így a Nemzeti Egyetemi Jégkorong Bajnokság is, automatikusan csatlakozik a SportPont Programhoz. Ennek keretében a regisztráció alkalmával az eredményösszesítő táblázatban a név, intézmény, Neptun kód, születési dátum adatok is rögzítésre kerülnek. A rendező a fenti adatokat a versenyt követően az eredményösszesítő elektronikus excel fájlban megküldi a MEFS-nek.

22. Információk:

További részletekért, információkért érdeklődni a mefob@kre.hu e-mail címen vagy a +36-30-915-8193 telefonszámon lehet.

23. Egyéb:

Az MJSZ stratégiai tervezésének részeként, valamint minimum 4 csapat nevezése esetén a MEFOB mérkőzéseivel párhuzamosan elindul egy mini pályás bajnokság. A csapatok könnyített felszerelésben, 3-3 ellen küzdhetnek meg egymással.

Hozzászólások
Új hozzászólás
Elküldés
Banner
Banner
Banner
Támogatóink