112 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Gyaloglás hónapja - október
Afganisztán

Afganisztán

Gyalogolj minden nap az egyetemre, vagy sétálj pár megállót a suli után!

Mozogj az egészségedért hetente minimum 3x45 percet!

Októberben ismét Világ Gyalogló (Hó)Nap eseménysorozat!

Az eseményt koordináló Magyar Szabadidősport Szövetség ezúttal is a gyaloglás egészségmegtartó hatásaira kívánja felhívni a figyelmet, hogy ennek köszönhetően minél többen térjenek át egy aktívabb, egészségesebb életre. Tavaly októberben országszerte többszáz rendezvényen, szebbnél- szebb településeken, tájakon sétált, túrázott együtt több mint tízezer ember.

Gyalogolj az egészségedért heti 3x45 percet!

Nem kell rögtön a legdurvább fitnesztermi edzésre vagy a félmaratonra gondolni, amikor elhatározzuk, hogy teszünk valamit az egészségünkért. Egy kiadós napi séta a gyerekekkel haza az iskolából, két megállóval előbb leszállni a buszról, lift helyett a lépcsőket használni, kerülővel hazamenni, netán eggyel többször kivinni a kutyát sétálni vagy hétvégén túrázni a barátokkal, családdal- kiváló kezdet az egészségesebb önmagunkért.

A gyaloglás kortalan, ráadásul kutatások már többször bebizonyították, hogy a napi intenzív gyaloglás hatékony zsírégető, és mivel aerob mozgásról van szó, remekül edzi a szív- és érrendszert, a tüdőt, javítja a tüdőkapacitást, ezáltal növeli az állóképességet. Kordában tartható a vérnyomás, a csontritkulás, megelőzhető az elhízás, csökkenti a stresszt, az pedig plusz hozadék, hogy gyönyörködhetünk a természetben, újra felfedezhetjük lakóhelyünket és kifejezetten jó társasági élmény is.

„Ismerd meg városodat gyalog(lással), kirándulj a természetben a szürke hétköznapok után!" - szól az eseménysorozat mottója.

Óvodák, iskolák, egyetemek, nyugdíjas szervezetek, klubok, nordic walking trénerek és mindenki más nevezhet még e hét péntekig.

Ajánlott túratáv: 5-10 km, a lehetőségek függvényében az útvonal legyen alkalmas arra, hogy bemutasson helyi látványosságokat, nemzeti parkot, nevezetességeket is.

Részletek: http://masport.hu/world-walking-day-vilag-gyaloglo-nap/

Világ Gyalogló Nap

Az eseményt hivatalosan az 1992. június 07-i, Rio de Janeiro-i Föld Konferenciát követően indították útjára. 2000 óta a világ minden kontinensén, már legalább 60 országban rendeztek és rendeznek Gyalogló Napot, Magyarország 1999-ben lépett a rendező országok sorába.

Hozzászólások
Új hozzászólás
Elküldés
Banner
Banner
Banner
Támogatóink