112 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Futsal MEFOB selejtezők
8127 Aba,

8127. Aba,

TÁJÉKOZTATÓ

A MEFOB 2016/2017. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL

Verseny rendezője:

Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

Verseny célja:

A MEFS által 2016/17. tanévben meghirdetett egyetemi - főiskolai országos női-férfi futsal bajnokság célja, hogy eldöntse a bajnoki címeket, a hallgatók körében népszerűsítse a futsalt, elősegítve a további versenyekre történő kiválasztást.

Résztvevők:

A MEFOB Általános Versenykiírás rendelkezik a résztvevőkről.           

Igazolás:

A sportolók indulási jogosultságát a csapatvezetők ellenőrzik. Ennek során a csapatvezetők diákigazolvánnyal, érvényes sportorvosi igazolással vagy orvosi igazolással[1] igazolják a versenyzők részvételi jogosultságát.

Verseny lebonyolítása, résztvevő csapatok:

FÉRFI Csapatok

 1. Budapesti Corvinus Egyetem
 2. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
 3. Debreceni Egyetem
 4. Eötvös Loránd Tudományegyetem, Budapest
 5. Eszterházy Károly Főiskola, Eger
 6. Kaposvári Egyetem
 7. Miskolci Egyetem
 8. Nemzeti Közszolgálati Egyetem
 9. Nyugat-magyarországi Egyetem, Szombathely
 10. Óbudai Egyetem
 11. Pallasz Athéné Egyetem
 12. Pannon Egyetem, Veszprém
 13. Pannon Egyetem Georgikon
 14. Pécsi Tudományegyetem
 15. Széchenyi István Egyetem, Győr
 16. Testnevelési Egyetem

 

NŐI Csapatok

 1. Debreceni Egyetem
 2. Eötvös Loránd Tudományegyetem, Budapest
 3. Eszterházy Károly Főiskola, Eger
 4. Miskolci Egyetem
 5. Nyugat-magyarországi Egyetem, Szombathely
 6. Pécsi Tudományegyetem
 7. Testnevelési Egyetem

Selejtezők

A négycsapatos döntő megrendezése előtt selejtező mérkőzésekre kerül sor.

Férfiak

 1. forduló

A 16 intézményt területi alapon két darab nyolc csapatos csoportba sorsoljuk, amiken belül párosával összesorsoljuk őket. A negyeddöntők megrendezése előtt selejtezőmérkőzésekre kerül sor, kettő mérkőzést, oda-vissza vágót játszanak a csapatok, (pályaválasztó a sorsolásban elől szerepelő csapat). Kettő mérkőzés dönt a továbbjutásról. A pontegyenlőségnél az idegenben lőtt több gól, azonos eredménynél 2x5 perc hosszabbítás, ha ez sem hoz döntést, akkor büntetőrúgások döntik el a továbbjutást.  A hazai csapat köteles gondoskodni a megfelelő helyszínről és a játékvezetőkről. A játékvezetők működését az országos- vagy megyei szövetségektől kell igényelni.

 1. forduló

Miután kialakult a legjobb nyolc csapat mezőnye, az intézményeket párosával összesorsoljuk. A négyes döntőbe jutásért kettő mérkőzést, oda-vissza vágót játszanak a csapatok, (pályaválasztó a sorsolás után). Kettő mérkőzés dönt a továbbjutásról. A pontegyenlőségnél az idegenben lőtt több gól, azonos eredménynél 2x5 perc hosszabbítás, ha ez sem hoz döntést, akkor büntetőrúgások döntik el a továbbjutást.  A hazai csapat köteles gondoskodni a megfelelő helyszínről és a játékvezetőkről. A játékvezetők működését az országos- vagy megyei szövetségektől kell igényelni.  

A selejtezők első fordulóját 2017. március 10-ig, a 2. fordulót április 10-ig kell lejátszani! Felhívjuk a csapatok figyelmét a határidők pontos betartására. A selejtezők továbbjutó csapatai vegyék fel a kapcsolatot a soron következő ellenféllel. A határidők betartásáért minden csapat felelős. A pályaválasztó csapat minimum két maximum három időpontot köteles megadni. Amennyiben nem sikerül a megegyezés, ebben az esetben a MEFS referens írja ki az időpontot. 14 játékos nevezhető. Hivatalos futsal versenyszabályok érvényesek (2x20 perc tiszta játékidő). A selejtező mérkőzéseken felmerülő költségek a csapatokat terhelik.

Nők

A 7 intézményt a 2016. évi győztest kiemelve párosával összesorsoljuk. A négyes döntőbe jutásért oda-vissza vágót játszanak a csapatok. Kettő mérkőzés dönt a továbbjutásról. A pontegyenlőségnél az idegenben lőtt több gól, azonos eredménynél 2x5 perc hosszabbítás, ha ez sem hoz döntést, akkor büntetőrúgások döntik el a továbbjutást.  A hazai csapat köteles gondoskodni a megfelelő helyszínről és a játékvezetőkről. A játékvezetők működését az országos- vagy megyei szövetségektől kell igényelni.  

A selejtezőket 2017. március 15-ig kell lejátszani! Felhívjuk a csapatok figyelmét a határidők pontos betartására. A selejtezők továbbjutó csapatai vegyék fel a kapcsolatot a soron következő ellenféllel. A határidők betartásáért mindkét csapat felelős. A pályaválasztó csapat minimum két maximum három időpontot köteles megadni. Amennyiben nem sikerül a megegyezés, ebben az esetben a MEFS referens írja ki az időpontot. 14 játékos nevezhető. Hivatalos futsal versenyszabályok érvényesek (2x20 perc tiszta játékidő). A selejtező mérkőzéseken felmerülő költségek a csapatokat terhelik.

 

Döntő

A selejtezők fordulójának győztesei játszanak egymással. A döntőre 14 játékos nevezhető. Hivatalos futsal versenyszabályok érvényesek  (2x20 perc tiszta játékidő). Döntetlennél 2x5 perc hosszabbítás, ha ez sem hoz döntést, akkor büntetőrúgások következnek. 

 


Sorsolás

Nők                 I. forduló Március 15-ig

 

 1. Eszterházy Károly Egyetem, Eger

           Testnevelési Egyetem  

 

 1. Debreceni Egyetem

             Miskolci Egyetem

 

 1. Pécsi Tudományegyetem

             Eötvös Loránd Tudományegyetem


 

Férfiak           I. forduló Március 10-ig

 

 1. Testnevelési Egyetem

             Kaposvári Egyetem 

 

 1.  Nyugat-magyarországi Egyetem, Szombathely

              Nemzeti Közszolgálati Egyetem

 

 1. Pannon Egyetem, Veszprém

             Széchenyi István Egyetem, Győr

 

 1. Pannon Egyetem, Georgikon  (Keszthely)

             Pécsi Tudományegyetem

 

 1. Óbudai Egyetem

             Pallasz Athéné Egyetem

 

 1. Eszterházy Károly Egyetem, Eger

           Eötvös Loránd Tudományegyetem

 

 1. Miskolci Egyetem

             Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

 

 1. Debreceni Egyetem

               Budapesti Corvinus Egyetem

A mérkőzések jegyzőkönyvét mindig a győztes csapat köteles elküldeni a MEFS email címére szkennelve vagy befotózva (Kovács György főtikár-helyettes gyorgy.kovacs@mefs.hu és Gyolcsos Mária versenysport asszisztens maria.gyolcsos@mefs.hu) és postai úton (Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség, 1146 Budapest Istvánmezei út 1-3.) . Ne vigyék el a játékvezetők, mert a különböző szövetségekből nem jut el a MEFS-be.

 

A mérkőzés gyorseredményét a győztes csapat képviselője a mérkőzés lejátszását követő 24 órán belül köteles megküldeni e-mailben a MEFS kommunikációsának (Szabó-Ambrus Anita, anita.szabo-ambrus@mefs.hu ) a következő formában:

Pl. Futsal selejtező női 1. forduló (03.12.) DE – ME 12-10 + legalább 2 két fotó (minimum két játékos, labdával, telefonnal készített selfie is lehet, szurkolókról, hangulatról)

A győztes csapat 3 napon belül küldje el a mérkőzés eredményét a sportági referens címére arendastamas@gmail.com.

A futsal MEFOB eredményeit a www.mozduljra.hu honlapon, a MEFS közösségi média felületein (@egyetemisport, @sportPont Program) tesszük közzé és folyamatosan vezetjük 

 

Egyebek:

Minden olyan kérdésben, amelyről ez a versenykiírás nem rendelkezik, a MEFOB Általános versenykiírás és az MLSZ futsal versenyszabályai a mérvadóak.

 

A MEFS Elnökség döntése értelmében valamennyi MEFS rendezvény automatikusan csatlakozik a SportPONT programhoz. Ennek keretében a regisztráció alkalmával (csapatnévsor leadása) az alábbi adatokat kérjük megadni: intézmény neve, játékos neve, diákigazolvány száma, születési időpontja.  

 

A selejtezők győztesei továbbjutnak a négyes döntőbe.   

DÖNTŐ: 2017. április/május

 

Kontakt:

Árendás Tamás

MEFS futsal referens

06 20 204 4523

arendastamas@gmail.com

[1] Nyilatkozattal, miszerint a játékos saját felelősségére, érvényes orvosi engedély nélkül lép pályára, abban az esetben lehet szerepelni, ha a játékos utólagosan, 8 napon belül érvényes orvosi igazolást tud bemutatni az adott napra.

 

Hozzászólások
Új hozzászólás
Elküldés
Banner
Banner
Banner
Támogatóink