112 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Futsal MEFOB 2018 selejtezők
8127 Aba,

8127. Aba,

TÁJÉKOZTATÓ
A MEFOB 2017/2018. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG
LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL

Verseny rendezője:
Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

Verseny célja:
A MEFS által 2017/18. tanévben meghirdetett egyetemi - főiskolai országos női-férfi futsal bajnokság célja, hogy eldöntse a bajnoki címeket, a hallgatók körében népszerűsítse a futsalt, elősegítve a további versenyekre történő kiválasztást.

Résztvevők:
A MEFOB Általános Versenykiírás rendelkezik a résztvevőkről.

Igazolás:
A sportolók indulási jogosultságát a csapatvezetők ellenőrzik. Ennek során a csapatvezetők diákigazolvánnyal, érvényes sportorvosi igazolással vagy orvosi igazolással1 igazolják a versenyzők részvételi jogosultságát.

Verseny lebonyolítása, résztvevő csapatok:

FÉRFI Csapatok
1. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
2. Budapesti Corvinus Egyetem
3. Debreceni Egyetem
4. Dunaújvárosi Egyetem
5. Eötvös Loránd Tudományegyetem, Budapest
6. Eötvös Loránd Tudományegyetem, Savaria Egyetemi Központ
7. Eszterházy Károly Egyetem, Eger
8. Kaposvári Egyetem
9. Miskolci Egyetem
10. Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Budapest
11. Neumann János Egyetem, Kecskemét
12. Nyíregyházi Egyetem
13. Óbudai Egyetem
14. Pannon Egyetem, Veszprém
15. Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Budapest
16. Pécsi Tudományegyetem
17. Semmelweis Egyetem, Budapest
18. Széchenyi István Egyetem, Győr
19. Szegedi Tudományegyetem
20. Testnevelési Egyetem, Budapest

NŐI Csapatok
1. Debreceni Egyetem
2. Eötvös Loránd Tudományegyetem, Budapest
3. Eötvös Loránd Tudományegyetem, Savaria Egyetemi Központ
4. Eszterházy Károly Egyetem, Eger
5. Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Budapest
6. Pécsi Tudományegyetem
7. Testnevelési Egyetem

Selejtezők
A négycsapatos döntő megrendezése előtt selejtező mérkőzésekre kerül sor.

Férfiak

1. forduló
A 20 intézményből a tavalyi 4 döntős intézmény kiemelésre kerül. Az így megmaradó 16 intézményt területi alapon 4 darab 4 csapatos csoportba sorsoljuk, amiken belül párosával összesorsoljuk őket. A selejtezőmérkőzések során, kettő mérkőzést, oda-vissza vágót játszanak a csapatok, (pályaválasztó a sorsolásban elől szerepelő csapat). Kettő mérkőzés dönt a továbbjutásról. A pontegyenlőségnél az idegenben lőtt több gól, azonos eredménynél 2x5 perc hosszabbítás, ha ez sem hoz döntést, akkor büntetőrúgások döntik el a továbbjutást. A hazai csapat köteles gondoskodni a megfelelő helyszínről és a játékvezetőkről. A játékvezetők működését az országos- vagy megyei szövetségektől kell igényelni.

2. forduló
Az első fordulóban továbbjutó 8 csapat, valamint a 4 kiemelt csapat, 12 intézmény alkotja a 2. forduló mezőnyét. Az intézményeket (területi alapon) csoportokba sorsoljuk, amiken belül párosával összesorsoljuk őket. A selejtezőmérkőzések során kettő mérkőzést, oda-vissza vágót játszanak a csapatok, (pályaválasztó a sorsolás után). Kettő mérkőzés dönt a továbbjutásról. A pontegyenlőségnél az idegenben lőtt több gól, azonos eredménynél 2x5 perc hosszabbítás, ha ez sem hoz döntést, akkor büntetőrúgások döntik el a továbbjutást. A hazai csapat köteles gondoskodni a megfelelő helyszínről és a játékvezetőkről. A játékvezetők működését az országos- vagy megyei szövetségektől kell igényelni.

3. forduló
Miután kialakult a legjobb 6 csapat mezőnye, az intézményeket (területi alapon) párosával összesorsoljuk. A négyes döntőbe jutásért kettő mérkőzést, oda-vissza vágót játszanak a csapatok, (pályaválasztó a sorsolás után). Kettő mérkőzés dönt a továbbjutásról. A pontegyenlőségnél az idegenben lőtt több gól, azonos eredménynél 2x5 perc hosszabbítás, ha ez sem hoz döntést, akkor büntetőrúgások döntik el a továbbjutást. A hazai csapat köteles gondoskodni a megfelelő helyszínről és a játékvezetőkről. A játékvezetők működését az országos- vagy megyei szövetségektől kell igényelni.

4. forduló
Az egyenes ágon négyes döntőbe jutott három csapaton túl, a 3. fordulóban kieső csapatok közül, a két jobbik vesztes (gólarány) két mérkőzést, oda-vissza vágót játszik (pályaválasztó a sorsolás után) a négyes döntő negyedik helyéért. Kettő mérkőzés dönt a továbbjutásról. A pontegyenlőségnél az idegenben lőtt több gól, azonos eredménynél 2x5 perc hosszabbítás, ha ez sem hoz döntést, akkor büntetőrúgások döntik el a továbbjutást. A hazai csapat köteles gondoskodni a megfelelő helyszínről és a játékvezetőkről. A játékvezetők működését az országos- vagy megyei szövetségektől kell igényelni.

A selejtezők első fordulóját 2017. február 28-ig, a 2. fordulót március 23-ig, a 3. fordulót április 20-ig kell lejátszani! Felhívjuk a csapatok figyelmét a határidők pontos betartására. A selejtezők továbbjutó csapatai vegyék fel a kapcsolatot a soron következő ellenféllel. A határidők betartásáért minden csapat felelős. A pályaválasztó csapat minimum két maximum három időpontot köteles megadni. Amennyiben nem sikerül a megegyezés, ebben az esetben a MEFS referens írja ki az időpontot. 14 játékos nevezhető. Hivatalos futsal versenyszabályok érvényesek (2x20 perc tiszta játékidő). A selejtező mérkőzéseken felmerülő költségek a csapatokat terhelik.

Nők
A 7 intézményt a 2017. évi győztest kiemelve párosával összesorsoljuk. Egy vidéki csapat, egy budapesti csapatot kap ellenfeléül. A négyes döntőbe jutásért oda-vissza vágót játszanak a csapatok. Kettő mérkőzés dönt a továbbjutásról. A pontegyenlőségnél az idegenben lőtt több gól, azonos eredménynél 2x5 perc hosszabbítás, ha ez sem hoz döntést, akkor büntetőrúgások döntik el a továbbjutást. A hazai csapat köteles gondoskodni a megfelelő helyszínről és a játékvezetőkről. A játékvezetők működését az országos- vagy megyei szövetségektől kell igényelni.

A selejtezőket 2017. március 15-ig kell lejátszani! Felhívjuk a csapatok figyelmét a határidők pontos betartására. A selejtezők továbbjutó csapatai vegyék fel a kapcsolatot a soron következő ellenféllel. A határidők betartásáért mindkét csapat felelős. A pályaválasztó csapat minimum két maximum három időpontot köteles megadni. Amennyiben nem sikerül a megegyezés, ebben az esetben a MEFS referens írja ki az időpontot. 14 játékos nevezhető. Hivatalos futsal versenyszabályok érvényesek (2x20 perc tiszta játékidő). A selejtező mérkőzéseken felmerülő költségek a csapatokat terhelik.

A női csapatoknál lehetőség van két olyan hallgató szerepeltetésére, akiknek az intézménye nem indul a MEFOB küzdelmeiben.

Döntő

A selejtezők fordulójának győztesei játszanak egymással. A döntőre 14 játékos nevezhető. Hivatalos futsal versenyszabályok érvényesek (2x20 perc tiszta játékidő). Döntetlennél 2x5 perc hosszabbítás, ha ez sem hoz döntést, akkor büntetőrúgások következnek.

Sorsolás

Nők

I. forduló Március 15-ig

1.
Eötvös Loránd Tudományegyetem, Budapest
Eszterházy Károly Egyetem, Eger

2.
Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Budapest
Pécsi Tudományegyetem

3.
Debreceni Egyetem
Testnevelési Egyetem, Budapest

Férfiak

I. forduló Február 28-ig

1.
Széchenyi István Egyetem, Győr
Pannon Egyetem, Veszprém

2.
Kaposvári Egyetem
Eötvös Loránd Tudományegyetem, Budapest

3.
Pécsi Tudományegyetem
Dunaújvárosi Egyetem

4.
Óbudai Egyetem
Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Budapest

5.
Eszterházy Károly Egyetem, Eger
Nyíregyházi Egyetem

6.
Semmelweis Egyetem, Budapest
Szegedi Tudományegyetem

7.
Budapesti Műszaki és Gazdálkodástudományi Egyetem
Neumann János Egyetem, Kecskemét

8.
Budapesti Corvinus Egyetem
Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Budapest

A mérkőzések jegyzőkönyvét mindig a győztes csapat köteles elküldeni a MEFS email címére szkennelve vagy befotózva (Kovács György főtikár-helyettes gyorgy.kovacs@mefs.hu és Ducz Barbara barbara.ducz@mefs.hu) és postai úton (Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség, 1146 Budapest Istvánmezei út 1-3.) . Ne vigyék el a játékvezetők, mert a különböző szövetségekből nem jut el a MEFS-be.


A mérkőzés gyorseredményét a győztes csapat képviselője a mérkőzés lejátszását követő 24 órán belül köteles megküldeni e-mailben a MEFS kommunikációsának (Szabó-Ambrus Anita, anita.szabo-ambrus@mefs.hu ) a következő formában:
Pl. Futsal selejtező női 1. forduló (03.12.) DE – ME 12-10 + legalább 2 két fotó (minimum két játékos, labdával, telefonnal készített selfie is lehet, szurkolókról, hangulatról)


A győztes csapat 3 napon belül küldje el a mérkőzés eredményét a sportági referens címére arendastamas@gmail.com.
A futsal MEFOB eredményeit a www.mozduljra.hu honlapon, a MEFS közösségi média felületein (@egyetemisport, @sportPont Program) tesszük közzé és folyamatosan vezetjük.


A csapatok minden időpontot írásban (e-mail) egyeztessenek, csak így kerülhetők el a vitás esetek – illetve ezt tudjuk bizonyítékként figyelembe venni.

Egyebek:
Minden olyan kérdésben, amelyről ez a versenykiírás nem rendelkezik, a MEFOB Általános versenykiírás és az MLSZ futsal versenyszabályai a mérvadóak.


A MEFS Elnökség döntése értelmében valamennyi MEFS rendezvény automatikusan csatlakozik a SportPONT programhoz. Ennek keretében a regisztráció alkalmával (csapatnévsor leadása) az alábbi adatokat kérjük megadni: intézmény neve, játékos neve, Neptun-kódja, születési időpontja.

A selejtezők győztesei továbbjutnak a négyes döntőbe.
DÖNTŐ: 2018. május

Árendás Tamás
MEFS futsal referens
06 20 204 4523
arendastamas@gmail.com

Hozzászólások
Új hozzászólás
Elküldés
Banner
Banner
Banner
Támogatóink