114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Félmaraton MEFOB
Szent István Egyetem

Kaposvár

Arany János utca 97.

Arany János utca 97.

MH 64 Deseda jótékonysági Félmaraton (+) 2020         

Félmaraton MEFOB

A rendezvény célja: A Magyar Honvédség és a sport népszerűsítése, valamint a részvételi/ támogatási díjakból befolyt összeg felajánlásával a Kaposi Mór Oktatókórház Mosdósi Gyermekrehabilitációs Egység támogatása (2016. évben 70000,- Ft, 2017. évben 213000,- Ft,

 1. évben 412000,- Ft, 2019. évben 1 100 000, -Ft került átadásra.)

A rendezvény időpontja: 2020. szeptember 26. 07:35

A verseny rendezője és helyszíne: MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred, Kaposvár

Társrendező: Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) megbízásából a Szent István Egyetem Kaposvári Campus (MEFOB kategóriák szervezője)

Versenyközpont címe: Kaposvár Aréna, Kaposvár, Arany János utca 97.

A verseny fővédnöke: Szita Károly, Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármestere.

A verseny védnökei: Dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnokhelyettese, Gavlik Péter ezredes, MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred, ezredparancsnoka, Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, MEFS elnök, Prof. Dr. Gyuricza Csaba, Szent István Egyetem rektori jogkörben eljáró ideiglenes intézményvezető. 

.

A verseny rendezése: A verseny a koronavírus járványhelyzet miatt az aktuálisan hatályos kormányzati intézkedések és a sportági szövetség által meghatározott feltételek szigorú betartása mellett kerül megrendezésre. 

Részvételi/támogatási díj: 1000,- Ft. A díjat a helyszínen egy pénzgyűjtőbe kell belerakni. Számlát nem áll módunkban kiállítani.

Versenyszámok:

 • 21,3 km (rajt: 10.00-kor)

Rajt és cél: Kaposvár Aréna

Útvonal: Kaposvár Aréna -  Deseda tó körbe (kerülés idén a toponári oldalról kezdődik) -  Deseda kerékpárút -  Kaposvár Aréna.

A táv teljes egészében nyitott, így számítani kell forgalomra. A forgalom szabályozásáról a szervezők gondoskodnak, egyéb esetben közlekedés a KRESZ szabályai szerint.  Időmérés: Stopperóra, illetve a versenyközpontban felállított versenyóra segítségével

Távok, versenyszámok, kategóriák: 

Félmaraton (+) egyéni:         

17-30 év (1989 – 2002) 

31-40 év (1979 – 1988) 

41-50 év (1969 – 1978) 

51-60 év (1959 – 1968)

60 év felettiek (1958 és az előtt születtek)

MEFOB hallgatók/oktatók

Életkornál a születési év számít

Félmaraton MEFOB (hallgatók; oktatók) egyéni: Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (hallgatók - bármely hazai felsőoktatási intézmény hallgatója; már végzett hallgatóknak az abszolutórium megszerzésének évében és az azt követő naptári évben van indulási jogosultságuk hallgatóként.; oktatók - bármely hazai felsőoktatási intézmény főállású, részmunkaidős, az adott MEFOB idejében megbízással foglalkoztatott alkalmazottai, vendégoktatók, doktorjelöltek. Figyelem, a kategóriában induláshoz szükséges jogosultság igazolását a szervezők a verseny helyszínén ellenőrzik! Annak hiányában a kategóriában nem kerül értékelésre a versenyző.  Igazolás formája hallgatók esetében: érvényes diák igazolvánnyal, ideiglenes diákigazolvánnyal, jogviszony igazolással, abszolutórium megszerzésének igazolásával,; oktatók esetében: munkáltatói jogviszony igazolással, doktor-jelölti jogviszony igazolásával.

Félmaraton (+) váltó: A verseny rendezője 2, illetve 3 fős váltók kiszállítását biztosítja a váltópontokra. Amennyiben a távot ennél több váltótag kívánja teljesíteni, úgy a váltópontokra történő kiszállítást a csapatnak kell megoldani. 

 1. váltópont a rajttól 5 km, 2. váltópont 11 km-re van.

(1 futó 5 km, 2. futó 6 km, 3. futó 10,3 km 3 fős váltó esetén) 

Félmaraton (+) kaposvári iskolák váltója : Kaposvár városában működő középfokú oktatási intézményei részére kiírt kategória. Három fős váltók indulhatnak, akik az adott iskola tanulói. A váltó létszáma 3 fő , ebből 2 fiú 1 lány vagy 1 fiú 2 lány megosztásban (egyazon kategóriában lesznek értékelve). Az iskolai váltók a többi váltóval azonos kategóriában is értékelésre kerülnek.

Félmaraton MEFOB (hallgatói; oktatói) váltó: Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (hallgatók - bármely hazai felsőoktatási intézmény hallgatója; már végzett hallgatóknak az abszolutórium megszerzésének évében és az azt követő naptári évben van indulási jogosultságuk hallgatóként; oktatók - bármely hazai felsőoktatási intézmény főállású, részmunkaidős, az adott MEFOB idejében megbízással foglalkoztatott alkalmazottai, vendégoktatók, doktorjelöltek.

A csapat tagjai ugyan annak a felsőoktatási intézménynek hallgatói vagy oktatói kell, hogy legyenek. A csapat létszáma 3 fő (se kevesebb se több emberrel nem lehet regisztrálni a kategóriába). Külön kerülnek értékelésre a női és a férfi váltók. Vegyes váltók nem indíthatók a kategóriába.

Egy versenyző csak egy csapat tagja lehet. Figyelem, a kategóriában induláshoz szükséges jogosultság igazolását a szervezők a verseny helyszínén ellenőrzik! Annak hiányában a kategóriában nem kerül értékelésre a váltó.  Igazolás formája hallgatók esetében: érvényes diák igazolvánnyal, ideiglenes diákigazolvánnyal, jogviszony igazolással, abszolutórium megszerzésének igazolásával,; oktatók esetében: munkáltatói jogviszony igazolással, doktor-jelölti jogviszony igazolásával.

A váltópontokra a váltótagok kiszállítása buszokkal történik, a buszok indulása az 1.

váltópontra 09.45-kor, a 2. váltópontra 10.05-kor.

Frissítő állomások: A frissítő állomásokon (5) víz, szőlőcukor és banán áll a futók rendelkezésére. Egyéni frissítésről a futóknak kell gondoskodni.

 • 10 km (rajt: 10.00-kor)

Rajt és cél: Kaposvár Aréna

Útvonal: Aréna -  Deseda tó, Fekete István Látogatóközpont, (az 1. váltópont) és vissza.

       Kategóriák (női/férfi):               

35- (1985 és utána születettek)

35+ (1985 előtt születettek)

 • 3200 m (kezdete: 11.00-kor)

Helyszíne: Kaposvár Aréna

Kategória megkötés nincs

 

Díjazás:         

Minden versenyszámba nevezőnek B64 érem és oklevél.

A helyezést elérőknek helyezésüknek megfelelő érem.

A különdíjban részesülők részére kupa.

 

Külön díjazás: a „legfiatalabb versenyző”; a „legidősebb versenyző”.

A támogatók jóvoltából a helyezettek díjazását követően tombolahúzás lesz,

ahol további értékes díjak kerülnek átadásra. Tombola szelvény a rajtszám, így azt kérjük a húzásig megőrizni, illetve kiemelnénk, hogy aki idő előtt távozik a verseny színhelyéről, annak nem áll módunkban a tombola nyereményét őrizni, így az ismételten kihúzásra kerül.

Nevezési határidő minden versenyszámra: 2020. szeptember 21. 20.00-ig.

Nevezést a következő e-mail címre kérjük eljuttatni: deseda64@gmail.com , a mellékelt nevezési lap alapján. A beérkezett nevezéseket visszaigazoljuk. 

További információk!  

 • A helyszínen öltözési és tisztálkodási lehetőség biztosított.
 • Versenyen részt vehet minden felkészült futó, akik elfogadják a versenykiírásba foglalt feltételeket, és tisztában van vele, mire vállalkozik! Minden nevező felelős, hogy egészségi állapota lehetővé tegye a versenyen való indulást. Szervezők semmilyen bekövetkező egészségügyi problémáért felelősséget nem vállalhatnak!
 • A versenyen értékmegőrzést nem vállalunk!
 • Parkolási lehetőség a környező utcákban egyénileg. Laktanyán belül csak a honvédség állományába tartozó gépjárművekkel lehet az arra kijelölt helyen parkolni.
 • A rendezvényről a verseny útvonalán, valamit előtte és az eredmény hirdetéskor a rajt területen fotók és filmek készülnek, amit a rendezők megjelenítenek elektronikus és papíralapú kiadványainkban. A versenyen való részvételkor a résztvevők tudomásul veszik, hogy a róluk készült képeket a szervezők szabadon felhasználhatják kiadványaikban. A fotókon és filmeken szereplők ellenszolgáltatásra nem jogosultak.
 • A nevezési lap kitöltésével, aláírásával, és megküldésével a versenyző elfogadja a versenykiírás és versenyszabályzat feltételeit.
 • Az esemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység csak a szervezők előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető. Egyéb sport-, és kulturális rendezvények reklámozására felületet biztosítunk igény szerint.

Élményekben és sikerekben gazdag szereplést kíván a szervező bizottság!

Információk, fényképek:

https://www.facebook.com/groups/545477575637370/

További információ (0-24):

Miseta Zsolt 

 

0630/491-7081

Benczés Norbert

 

0630/417-7087 

Molnár Gábor 

 

0630/429-7733

Hozzászólások
Új hozzászólás
Elküldés
Banner
Banner
Banner
Támogatóink