112 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Eszterházy Sportnap - Az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja - EGER
Eszterházy Károly Egyetem

Érsekkert

3300 Eger,

3300. Eger,

AZ EGYETEMI SPORT NEMZETKÖZI NAPJA AZ ESZTERHÁZY KÁROLY EGYETEMEN

 

 

A program a EFOP-3.4.3-16-2016-00010  „Az Eszterházy Károly Egyetem fejlesztése a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében” projekt keretein belül került megvalósításra.

 

Az Eszterházy Károly Egyetem által, 2018. szeptember 20-án megrendezésre kerülő Egyetemi Sport Nemzetközi Napjának célja többek között, hogy lehetőséget biztosítson az érdeklődőknek minél több sportág, sportos játék kipróbálására, valamint a mozgás, rendszeres testedzés, valamint az egészséges életmód témájában szórakoztató ismeretszerzésre. Az Egri Campus mellett idén Gyöngyösön, Jászberényben és Sárospatakon is ugyanezen a napon kerül megrendezésre az Egyetemi Sportnap. A programokon való részvétel mindenki számára ingyenes.

Az Egri Campuson megrendezésre kerülő programok 9:00-14:00 óra között az Érsekkertben és környezetében zajlanak, a közönségtalálkozók, előadások pedig 14:00-17:00 között a Városháza üvegtermében kerülnek megtartásra. A sportnap az Eger városa által szervezett Mobilitás Hete program egyik eseménynapja is egyben.

9 és 14 óra között az Érsekkertben számos sportág (buborékfoci, DrumFit,  birkózás, zumba kendo-judo, cheerleaders, kempo, Eszterházy közösségi futás, Campus 3 próba, tenisz, stability workout, Spartan, teqball, pilates, rekeszépítés, kerge bringák, íjászat, mászófal, tájfutás, önvédelmi oktatás, dobó-rúgó versenyek, strandröplabda, strandfoci) kipróbálására nyílik alkalma a résztvevőknek; illetve szórakoztató ismeretszerzésre lesz lehetőségük a mozgás, rendszeres testedzés, valamint az egészséges életmód témájában. A színpadon 10 órától Katus Attila bemutató órát tart és életmód tanácsokat ad.

Szintén a délelőtti program során 9:00-13:00 óra között, a B. épületben az alábbi programokkal készülünk: véradás, testgyakorlatok ülő munkát végzőknek (gerinctréning és tartásjavítás), egészséges ételek bemutatója és kóstolója, egészségügyi szűrések és tanácsadás: vércukor-, koleszterin-, trigliceridszint mérés (kérjük éhgyomorra, vagy legalább két órával étkezés után történjen a vizsgálat), vérnyomásmérés, testösszetétel meghatározás, személyre szabott orvosi és diétás tanácsadás.

A délutáni program 14:00-17:00 óra között a Városháza Üvegtermében kerül megrendezésre, mely keretein belül Katus Tamás, Világ és Európa Sportaerobic bajnok előadásán és Ribli Zoltán sakk nagymester közönségtalálkozóval egybekötött húsztáblás sakkszimultánján vehetnek részt az érdeklődők.

Hozzászólások
Új hozzászólás
Elküldés
Banner
Banner
Banner
Támogatóink