111 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

ELTE Triatlon
Eötvös Loránd Tudományegyetem

BEAC

1111 Budapest XI. kerület, 1117 Budapest, Bogdánfy Ödön utca 10/B

1111. Budapest XI. kerület, 1117 Budapest, Bogdánfy Ödön utca 10/B

A triatlon úszásból, kerékpározásból és futásból áll. Ma 4 távja ismert, de léteznek dupla-tripla távok, illetve a 3 sport lerövidítésével létrehoztak váltókat, csapatversenyeket is.

Itt nálunk az ELTE-n, a legrövidebb távval szeretnénk megismertetni a hallgatókat, illetve bárki mást is aki szívesen kipróbálná magát. A triatlonversenyek során alapvetően szabad vízben (tó-folyó) kell teljesíteni az előírt táv úszás részét, de elvétve akadnak medencés versenyek is, mint pl. a minden évben megrendezésre kerülő triatlon MEFOB (Egyetemi Bajnokság)

Azért is jó edzésforma, mert három különböző sportot gyúr egybe. Így egyrészt több izomcsoportot is fejleszt, másrészt pedig kevesebb lesz az esély arra, hogy valaki megunja. Ha valamelyikből épp egy kicsit eleged van, csinálhatsz többet a másikból, amiben ezáltal jobban fogsz fejlődni is. Ezért is ajánlom mindenkinek, aki mozogni szeretne.

A Polythlonnál az edzések változatosak, mindenki megtalálja a neki megfelelő csoportot és időpontot, legyen az adott sportban akár kezdő vagy haladó. Ez azért is jó, mert így mindent külön lehet fejleszteni, ha valaki nagyon jó futó, attól még tud a kezdő úszás csoportba járni és fordítva is.

 

Helyszín és időpont:

A triatlon egy nyári sport, a szabad ég alatt űzhető formája ismert, de a csapat tervez az év során több, ugyan szünetekkel megtoldott szakaszos triatlon edzéseket, hogy kipróbálhassátok milyen egy nap alatt 3 féle sportot csinálni.

Ára: edzésenként változik
(lásd: adott sport: úszás-kerékpár-futás)

további info holnapunkon: polythlon.hu, 
gitta.polythlon@gmail.com 
0620/5309763 - Keresztesi Gitta (edző)

Hozzászólások
Hozzászólás
Hozzászólás
Banner
Banner
Banner
Támogatóink