111 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

A gyaloglás fél egészség – október, a Világ Gyalogló hónap
8127 Aba,

8127. Aba,

A gyaloglás egészségmegtartó hatásaira hívja fel a figyelmet a Világ Gyalogló Nap, amely keretében egész októberben országszerte több mint száz rendezvényen sétálhatnak, túrázhatnak együtt családok, iskolatársak, baráti társaságok.

A nemzetközi mozgalmat 1992-ben indították útjára, Magyarország 1999-ben lépett a rendező országok sorába. 

A gyaloglás az a mozgásforma, amelyet korra, nemre, edzettségi szintre való tekintet nélkül bárki űzhet, ráadásul társakkal, barátokkal közösen gyakorolva remek időtöltés is.

Mindezeken túl az intenzív gyaloglás kutatásokkal alátámasztva számos pozitív egészségügyi hatással bír: többek között csökkenti a szívbetegségek és a stroke kockázatát, megelőzhető vele a cukorbetegség, javul az állóképesség, segít a csontritkulás megelőzésében.

A Magyar Szabadidősport Szövetség, mint a szabadidősport fejlesztésének elkötelezettje, a „sport mindenkinek” szellemében külön akciót indított a nyugdíjasoknak, illetve az iskolásoknak. 

Az iskolák számára egészen október 13-ig nyitott a nevezés, hogy részt vegyenek az akcióban.

Az iskolák között a három legjobban megtervezett túrájával 50, 30, illetve 20 ezer forintos sportszer utalványokat lehet nyerni.

A túrákkal részt lehet venni a Finn 100 akcióban is. A száz éve önálló Finnország köszöntése alkalmából a finn nagykövetséggel közösen rendezett eseménysorozaton 100 kilométert kell összegyűjteni a résztvevőknek motoros eszköz segítsége nélkül, kizárólag saját erőfeszítésből. A kilométereket egészen október 19-ig lehet gyűjteni.

A Világ Gyalogló (hó)Napról itt gyűjthetnek információkat, itt pedig a Finn 100 akciófeltételeiről olvashatnak.
http://masport.hu/a-gyaloglas-fel-egeszseg-oktober-a-vilag-gyaloglo-honap/

Jelentkeztek
Hozzászólások
Hozzászólás
Hozzászólás
Banner
Banner
Banner
Támogatóink