112 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Hírek
Vári Henrik (Edutus Egyetem) és Borkai Ádám "Boresz" (Széchenyi István Egyetem) a 2020 FISU eSport Challenge FIFA 20 selejtezőjéből továbbjutottak a legjobb 16 közé, ahol már csak a két magyar hallgató képviseli az öreg kontinenst. A férfiak küzdelmeit 32 játékos kezdte meg 9 európai résztvevővel...
A hulladékból készült menő sportcuccokat bemutató sorozatunkban ezúttal egy olyan inline görkorcsolyát mutatunk be, amely bambuszból és PET-palackok újrahasznosítása révén készült.
Lassan két éve, hogy vízre bocsátották Flipflopit, a világ első, kizárólag műanyaghulladékból készült vitorláshajóját. A tíz tonna PET palackból, valamint 30 000 pár strandpapucsból épült járgány sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy lassan elkészül a "kistesó" is.
Ausztráliában otthon is végezhető kihívásokkal hívják versenyre az egyetemistákat, és persze ezen a kontinensen is elmaradhatatlan a világszerte népszerű e-sport vetélkedés.
Workout lengyel tornászikrekkel, gimnasztika cseh nagymamával a szobában, autógumit vonszoló szlovén lány – vagyis hozzák a megszokott "kelet-európai" stílust a régió felsőoktatási intézményei. 
Ne hidd, hogy a lepukkant, kidobásra ítélt bringahulladéknak ne vehetnénk hasznát! Egy skót alapítvány ugyanis hasznavehetetlennek tűnő bicajalkatrészekből épít új járgányokat. Tudd meg, hogyan és miért?
Banner
Banner
Banner
Támogatóink