112 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Hírek
Az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) 2020.03.27.-i döntése alapján a 2020. évi belgrádi Európai Egyetemi Játékokat (EEJ) a koronavírus-helyzetre való tekintettel egy későbbi időpontra: 2021 nyarára halasztja.
Nem rendezik meg a a WRO 2020-as világdöntőjét, aminek a kanadai Montreal adott volna otthont.
Március 10. és 13. között rendezték az egyetemi gyorskorcsolya-világbajnokságot, amelynek Amszterdam adott otthont. Bár a koronavírus-járvány miatt a vb utolsó napját nem tartották meg, a csúcsesemény így is tartogatott izgalmakat. Több versenyszámban is hazai siker született.
Az egyetemi világbajnokságok idei sorozatának harmadik állomása a sítájfutó egyetemi világbajnokság, melyet a finnországi Rovaniemi-ben rendeznek március 23. és 27. között.
Március közepére eldől, hogy az egyetemi hallgatókkal megtűzdelt magyar női vízilabda-válogatottnak sikerül-e a pótselejtezőn kivívnia az indulás jogát a 2020-as tokiói nyári olimpiai játékokra.
Márciusban rendezik az egyetemi gyorskorcsolya-világbajnokságot Amszterdamban, mely helyszín 1986 után lesz először újra házigazdája egyetemi sporttal kapcsolatos világeseménynek.
Banner
Banner
Banner
Támogatóink