112 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Hírek
Bár manapság egyre többet hallunk a fenntartható fejlődés fontosságáról, sokan nem tudjuk, pontosan mit is jelent ez. Még kevesebbet tudunk arról, hogy az egyetemi sport miképp járulhat hozzá mindehhez.
Menő témák, kétszáz résztvevő, olimpiai hangulat – nagyjából így lehetne összefoglalni a január 7-8. között a svájci Lausanne-ban megrendezett Téli Sportok Ifjúsági Konferenciáját, amelynek a város egyeteme adott otthont.
Szép magyar sikereket – két arany-, és egy ezüstérmet – hozott az 58 ország részvételével megrendezett budapesti Teqball Világbajnokság, amelyen felvonult a sportág színe-java – és persze számos korábbi futballsztár is. 
Újabb sikert ért el a magyar egyetemi sport! 2022-ben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szolgál a Súlyemelő Egyetemi Világbajnokság helyszíneként!
Nem akárkivel, a korábbi 97-szeres brazil válogatott, aranylabdás játékossal, Ronaldinhóval is találkozhatsz, ha kilátogatsz december 6. és 8. között a Budapesten sorra kerülő teqball-világbajnokságra.
Kiélezett küzdelmeket hoztak a Kínában végetért egyetemi foci-világbajnokság döntői. A nőknél az Ottawai Egyetem, a férfiaknál az uruguayi Köztársasági Egyetem ült fel a trónra, európai csapatok nem kerültek a legjobb négy közé.
Banner
Banner
Banner
Támogatóink