110 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Büszkeségeink
Hírek
Illés Fanni az ELTE hallgatója SB4 kategóriájú 100 méter mellúszás döntőjében a harmadik helyen végzett, így bronzérmesként állhatott fel a dobogóra.
A szeptember 14-17. között Xiamenben megrendezett 3x3 Egyetemi Kosárlabda Ligában a 16 egyetemi csapatból álló női mezőnyben a Boros Zoltán vezette Testnevelési Egyetem női csapata egy hajszálnyival maradt csak le az éremszerzésről.
Idén szeptember 20-24 között a spanyolországi Fuengirola adott otthont a Sakk Egyetemi Európa Bajnokságnak, ahol Magyarországot a Testnevelési Egyetem és az ELTE hallgatói képviselték.
A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU)  2016-ban a világ legjobb egyetemi sportvilágbajnokságát díjazta, amely Miskolc városában, a Miskolci Egyetem társszervezésében valósult meg.
Magyarország a 11. helyen végzett az éremtáblázaton a vasárnap véget ért wroclawi Világjátékokon. Az első helyet Oroszország szerezte meg Németország és Olaszország előtt. A szerzett hat arany-, négy ezüst- és négy bronzérem a multisport-esemény 36 éves történetének legeredményesebb magyar szerep...
A portugál Coimbrában két magyar egyetemista mérkőzött meg a Taekwondo EEB bajnoki címéért.
Banner
Támogatóink