114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Hírek
2019. június 4-7 időszakban a 2020. évi Egyetemi Világbajnokságok (EVB) helyszíneit látogatta meg a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) delegációja.
Október első hétvégéjén rendezték meg az első Cheerleading Egyetemi Világbajnokságot a lengyelországi Lodzban, ahol Magyarország Small Coed Elite divízióban világbajnok lett, Pom Dance Double-ben pedig a 7. helyen végzett.
Idén első alkalommal kerül megrendezésre az Egyetemi Cheerleading Világbajnokság 2018. október 5. és 6. között Lengyelországban Lodz városában. A verseny a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) és a Nemzetközi Cheer Szövetség (ICU) közös szervezésében valósul meg.
Az elmúlt egyetemi-világbajnokságok egyik legsikeresebb versenyét zárta a magyar csapat Brazíliában. Hajdu Imre irányításával a nyolc fős magyar küldöttség összesen kilenc érmet szerzett, azaz voltak olyan versenyzők, akik mindkét fogásnemben dobogóra állhattak. A kilenc medál között két arany is...
Mind a négy magyar ökölvívó érmet szerzett az oroszországi Elistában 2018. szeptember 2. és 7. között megrendezett Ökölvívó Egyetemi Világbajnokságon.
Vasárnap délután zárult az Egyetemi Gyorsasági Kajak-Kenu Világbajnokság Szolnokon. A 200 méteres döntőkben is a magyar csapat szerepelt a legjobban. A hazai színeket képviselő válogatott 11 arany-, 5 ezüst-, és 4 bronzéremmel zárta a versenyt, ezzel nyert az éremtáblázaton Fehéroroszország és Le...
Banner
Banner
Banner
Támogatóink