114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Zsinórban másodszor nyert a Medikus-csapat

Egy-egy rangadót rendeztek a héten a keleti és a nyugati csoportban a férfiaknál a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. A keleti csoportban a címvédő Miskolc szoros első félidő után  biztosan verte a TF együttesét, nyugaton viszont a rangadón vendég győzelem született: a BME-MAFC Mosonmagyaróváron tudott nyerni. Mindkét rangadón erősen tartalékosan álltak föl a csapatok. Kapaszkodik felfelé a Debreceni Medikus SE együttese, amely két legutóbbi összecsapását megnyerve próbál csatlakozni a középmezőnyhöz. 

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG, FÉRFIAK

 

Keleti csoport:

Miskolci Egyetem - TFSE 93-69 (20-14, 14-18, 33-18, 26-19)
Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 50 néző, V.: Lónáth, Marton

MEAFC: TAKÁCS 27/6, Gonda 10/6, Szanyi 9/9, KOPASZ 17/3, LIPPAI 17.  Csere: ORLICZKI B. 10, Orliczki Márk 3/3, Hartman. Edző: Drahos Gábor.

TFSE: Laman 8, Félix 10, Kovács B. 2, ARMAGHANI 23/6, Világi 10/3. Csere: HORVÁTH G. 11/3, Kovács M. 5/3  Edző: Boros Zoltán.

Rangadóra készültek a csapatok, ám az összeállításokból kiderült: a hosszabb kerettel bíró fővárosiaktól 8, az egyébként is szűkös listával bíró hazaiaktól 4 ember nem tudott pályára lépni. A TF  alkalmazkodott jobban a szituációhoz és makacsul tartotta magát a húsz percen át görcsösen erőlködő Miskolccal szemben. A második félidőre a  bajnok rendezte sorait, így a 27 pontos, 12 gólpasszos dupla-dupláig jutó Takács Dániel vezetésével magabiztos gőzelmet aratott. Dicséret illeti azonban a fővárosiak játékosait is, elsősorban Armaghani Ármint, aki 23 pontjával, 10 lepattanójával szintét dupla-duplát ért el - akik éltek a kínálkozó lehetőséggel és bebizonyították edzőjüknek, hogy  a jövőben is lehet rájuk számítani.


Drahos Gábor: Ellenfelünk kulcsjátékosainak hiánya annyira megzavarta az enyémeket, hogy a komplett első félidőben egyénileg akartak jót csinálni és nem csapatként. A TF remek leckét adott küzdeni tudásból, ám a szünet után sikerült rendezni a fejeket. A második félidőhöz és a győzelemhez gratulálok csapatomnak, ellenfelünknek pedig köszönöm a számunkra roppant tanulságos mérkőzést.

Boros Zoltán:  Egy félidőn keresztül tartottuk a lépést a hazaiakkal. A fordulást követően aztán kijött a csapatok közti különbség. Gratulálok a Miskolcnak a győzelemhez.

Statisztika 

 

Nyíregyházi ESE - ELTE-BEAC 98-66 (30-12, 17-19, 35-19, 16-16)
Nyíregyháza, Egyetemi Csarnok, 40 néző. V.: Gergely, Zalai.

Nyíregyháza:  BUS 18, VASKÓ 30/18, Demeter 4, OLÁH Z. 16/6, MOKÁNSZKI  20/6. Csere: Jánkfalvi 4, Horányi 1, Szondi 5/3. Edző: Hegedűs Ferenc

ELTE-BEAC: Molnár 11/3, Torda 9/3, Somosi 8, TÍMÁR 11/3, Mayer 9/3Csere: Kovács 10, Szeiler 8. Edző: Varga Zsolt.

A listavezető hazaiak  ugyan időnként hibákkal tarkítva, de  magabiztosan játszottak. A tripla-dupláig jutó Bus Iván (18 pont, 10 lepattanó, 12 gólpassz) asszisztjai és Vaskó György hárompontos dobásai tették látványossá a  mérkőzést. Láthattunk ötletes megoldásokat a vendégek részéről is. A  sportszerű mérkőzés a papírformának megfelelően egyértelmű nyíregyázi győzelemmel zárult.

Hegedűs Ferenc: Jó hangulatú "éjszakai" mérkőzésen győztünk le biztosan egy  nagyon szimpatikus ellenfelet.

Varga Zsolt: Sajnos kevés játékossal tudtunk eljönni. A hosszú utak nehezítik, hogy teljes létszámban tudjunk kiállni. Ettől  függetlenül a Nyíregyháza egy sokkal jobb erőt képviselő csapat. Ennek  ellenére ezúttal fiaink önmagukat legyőzve magukhoz képest jól játszottak. Gratulálok a Nyíregyházának és sok sikert kívánok a továbbiakban.

Statisztika 

 

Szegedi RSC - Debreceni Egyetem 61-89 (23-24, 14-27, 14-22, 10-16)
Szeged, Topolya sor, 30 néző. V.: Vadász, Tóth.

Szegedi RSC: Eperjesi 2, HORVÁTH R. 13/9, Kereszty, MAYER 21/6, JÁHNI 10.  Csere: Jegesi 3/3, Kubik 3/3, Szűcs, Liszkai 6, Kéri, Kamenik. Edző:  Szablics Péter

Debreceni Egyetem: KOZÁK B. 27/3, Kozák M. 6, Pollák 4, SZEKERES 7/3,  GÁSPÁR 17/3. Csere: Asszú 16/12, Berzi 3/3, Gólya, Nemes 4, Orosz,  ZSUGA 5/3. Edző: Kovács Adrián

A vendégek a feldobástól kezdve egészpályás letámadással próbálták megnehezíteni a Szeged dolgát, viszont a hazaiak jól reagáltak, és  Mayer Ákos pontjaival sikerült tartniuk a lépést az esélyes vendégekkel. Debreceni részről Kozák Bertalan szállította a kosarakat. Mindez egészen a félidő hajrájáig tartott, a szünet előtti utolsó 2 és fél percben a debrecenieknek egy 13-0-s rohammal sikerült lezárni  a félidőt. Szünet után "lendületben maradt" a Debrecen, amely harmadik negyed közepéig, elsősorban Kozák B., és Asszú  Ádám pontjaira építve összességében egy 21-4-es futással húzott el a hazaiaktól. A mérkőzés hátralévő részében minden szegedi  felzárkózási kísérletre volt válaszuk a vendégeknek, így annak  ellenére, hogy a végül 10 pontos, 11 lepattanós dupla-dupláig jutó Jáhni Bence fellépett Horváth Róbert és Mayer Ákos  mellé a támadó oldalon a Szegednek nem sikerült szorossá tenni a mérkőzést,  megérdemelt győzelmet szerzett a Debrecen.


Szablics Péter: A mérkőzés kezdetén felmerülő nehézségek ellenére  jól kezdett a csapat, de sajnos a második negyed végére kezdett  kiütközni az "osztálykülönbség". Büszke vagyok a srácokra, mert a  végig küzdöttek és bár vesztesként, de emelt fővel hagytuk el a pályát.


Kovács Adrián: Rengeteg hibával játszottunk támadásban és védekezésben is. Sok dolog nem úgy alakult, ahogy előzetesen megbeszéltük, ettől függetlenül néhány jó egyéni teljesítménynek köszönhetően végül is sikerült megszereznünk a győzelmet.

Statisztika 

 

 

Debreceni Medikus SE - NKE SE 76-69 (15-23, 15-13, 19-22, 27-11)
Debrecen, Móricz Zsigmond krt. 30 néző, V.: Nemes, Fülöp.

DMSE: MLOCH 18, Urbán 10, VESZPRÉMY 10/6, KOVÁCS G. 21/3, Csirpák 9/3. Csere: NyÍri 2, Kovách, Hegyi 6. Edző: Kovács István, Dóra Márton
NKE: LACZÓ 9/9, Polgári 4, Obermann 6/6, BARANYI 26/9, Kováts B. 9. Csere:  Marton, Mészáros 13/3, Kalo 2, Polyák. Edző: Szekeres Dávid

A mérkőzés a vendégcsapat kosaraival indult. A hazaiak rendre kihagyták dobásaikat és eladták a labdát a támadásokban. A jól dobó budapesti csapat többször is vezetett 10 ponttal a mérkőzés folyamán. A  debreceni egyetemisták rendre felkapaszkodtak, szorossá tették a mérkőzést, ám eladott labdáikból indulva újfent ellépett az ügyesen játszó, a dupla-dupláig jutó Baranyi Péter (26 pont, 12 lepattanó)  vezette NKE. A záró etapban a hazaiak elsősorban Kovács Gábor kosarainak köszönhetően tudtak fordítani, de a Medikus-sikerhez kellett a 44-34-re megnyert lepattanó csata is, s ebben a végül 10 pontos, 12 lepattanós dupla-duplát elérő Veszprémy Zoltán játszott jelentős szerepet.


Kovács István: Először is gratulálok a csaptatomnak a győzelemhez. Nagyon szétszórtan játszottunk, többször is feljöttünk majd a sok hiba  miatt megint nagy különbség alakult ki. A mérkőzés végére találtunk  csak magunkra.


Szekeres Dávid: Gratulálok az ellenfél csapatának a szép győzelemhez. Nagyon csalódott vagyok, mert először a játék identitását  adtuk fel, aztán a meccset is.

Statisztika 

 

 

Nyugati csoport:

Veszprémi ESC - Közgáz 44-97 (14-17, 8.23, 8-26, 14-31)
Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok, 110 néző. V.: Sebesi, Szőcs.

Veszprémi ESC: Lenger 3, Grifatong 6, Kovács 4, KACSKÓ 15/12,  SCHMITZ 14. Csere: YinYuteng 2. Edző: Mónus Péter.

Közgáz: VÖRÖS 10/6, Sebestyén 8/3, MÁRIÁS 13/3 Harsányi 4, BEA 19,. Csere: PÁLHÁZI 18/12, Bernacchini 9/3, ÚR 10, Sebők 6.  Edző: Vladár Csaba.

Jobban kezdtek a vendégek, de a fásultan indító hazaiak a negyed végére fezárkóztak, 3 pontos  vendég vezetéssel ért véget a negyed. A 2.  negyed első felében, felváltva estek  a kosarak. A félidő végén ritmust váltott a Közgáz, amely  így 18 pontos előnnyel mehetett a szünetre. A második félidőben a játék egyoldalúvá vált, sok szép - főleg vendég-kosarat láthatott a szép számú közönség, megérdemelt Közgáz-siker született. A Közgáz szekerét a dupla-duplát elérő Bea Gergely (19  pont, 13 lepattanó (4 támadó)), Pálházi Richárd (18/12 pont, 4 gólpassz), Máriás Gergely (13 pont, 8 lepattanó) hármasfogat "húzta", de nagyot küzdött mindenki a vendégektől. Hazai oldalon a pontokat a Schmitz Dávid (14 pont, 8 lepattanó, 5 kiharcolt fault) - Kacskó Csaba (15 pont) duó szállította és még Kovács Botond 11 lepattanója emelhető  ki.

Mónus Péter: Gratulálok az ellenfélnek és persze játékosaimnak. Sajnos szokásosnál is tartalékosabbak voltunk, betegségek és sérülések miatt, de amíg erővel bírtunk jól játszottunk, ám miután elfáradtunk a  jobb erőkből álló Közgáz "átrobogott" rajtunk.


Vladár Csaba: Jó kezdésünk után a Veszprém magára talált, de a hosszabb kispadunk révén sikerült egy szép győzelmet aratnunk. Köszönjük a  játékot és sok sikert kívánunk.

Statisztika 

 

Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem - BME-MAFC 58-67 (18-16, 11-18,  14-16, 15-17)
Mosonmagyaróvár, Bauer Rudolf Egyetemi Sportcsarnok, 50 néző. V.:  Sebesi, dr. Vajda.

Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem: KÁMÁN 19/9, Nagy-Bíró 2, Tóth 10/3,  Mándity 4, HORVÁTH Á 19/6. Csere: Füzi 2, Horváth Á, Iváncsics, Kovács  2, Szabó, Farag, Kosár. Edző: Laky Tibor.

BME MAFC: Fehér 9, Schaul 7/3, TÁLOS 17,  CSEPREGI 11, FEKETE 10.  Csere: Rados 2, Svéda 5/3, Láng-Miticzky 6/6, Velenyák. Edző: Tiba Klára

A nyugati alapszakasz szempontjából nagyon fontos mérkőzésre, mindkét csapat tartalékosa több, magasabb osztályban szereplő játékosa nélkül érkezett. Az  első negyedben a vendéglátók magabiztosan tartották kézben az  összecsapást, meglehetősen nagy tempót diktálva. A második negyedtől a  műegyetemisták is magasabb fokozatra kapcsoltak, így a csapatok  fej-fej mellett haladtak,  hatalmas  akarással, de rengeteg hibával kosárlabdázott a két együttes. A második félidőben  keveset változott a játék képe. Hatalmas iram, nagy és görcsös akarás jellemezte mindkét alakulatot. A záró felvonásban a hazai  csapat, nem egészen két perc alatt, két blőd sérülés miatt  elvesztette mindkét irányító játékosát, ami meg is pecsételte a mosoni gárda  sorsát. Két hasonló tudású csapat közül a hajszállal higgadtabb alakulat tudta megszerezni a győzelmet. Hazai részről Horváth Ádám (19 pont, 10 lepattanó), a műegyetemiektől pedig Fekete József (10 pont, 13 lepattanó) ért el dupla-duplát.


Laky Tibor: Kellett volna a bravúr ahhoz, hogy  könnyedén bejussunk a rájátszásba. Túl nagy árat fizettünk ezért a vereségét.


Tiba Klára: Úgy készültünk, hogy ez a mai nagyon fontos, de nagyon  nehéz mérkőzés lesz. Azonban sikerült kilenc hőssel érkeznem, akiknek  köszönöm ezt a mai élményt. Úgy érzem, megérdemelten nyertünk.

Statisztitika 

 

PTE-PEAC - SMAFC 85-60 (13-15, 18-12, 22-16, 32-17)
Pécs, Ifjúság út 6, 50 néző. V.: Fleischmann, Földvári.

PTE PEAC: Marosvölgyi 8, NYULÁSZ 24, Halász, Iveszics 4, NAGY13/3.  Csere: LAUFER 16/3, Tombor 2, Bujtor 6, Lajos 8, Major 4. Edző: Földi  Sándor.

SMAFC: Vass 7, TUKOVITS 24, GOTTLIEB 16/12, Barcza 9, Gáspár 2. Csere:  Nichter 2, Kőfaragó, Erdős. Edző: Farkas Dávid.

A hazai csapat a mérkőzés nagy részében fix ötös sorokat rotált,  de játékosai meglehetősen gyengén dobtak távolról. Összesen két hárompontosuk volt sikeres az egész mérkőzésen. A bátran, ügyesen játszó SMAFC a 24 pontos, 14 lepattanós dupla-dupláig jutó Tukovits Balázs vezérletével egy negyed után még vezetett. A folytatásban a hazaiak az agresszív védekezést  helyezték előtérbe és előszeretettel alkalmazták a letámadást, főleg a második félidőben. Ennek köszönhetően sikerült labdákat szerezni és sok gyorsindítás ért célba pécsi részről. A vendégcsapat az utolsó negyedig tartotta magát, volt, hogy 4 pontra is feljött, de az utolsó percekre "elfogyott", így  végén nagy különbségű győzelem született, amelynek két fő letéteményese a két dupla-duplát elérő hazai kosaras, Nyulász Barnabás (24 pont, 11 lepattanó) és Laufer Gergely (16 pont, 10 gólpassz) volt.


Földi Sándor: Az ellenfélnél is hiányzott a legjobb játékos, nálunk is  voltak hiányzók. A mérkőzés egyetlen pozitívuma az volt, hogy mindenki játszhatott. A letámadással tudtunk nyerni, de egyébként kínlódtunk, gyengén játszottunk.


Farkas Dávid: Két kulcsemberünk hiányát nem tudtuk kompenzálni. Az agresszív letámadás ellen az utolsó negyedig  tudtuk magunkat tartani. Ekkor gyermeteg hibákat vétettünk. A végére a játék  képe alapján irreális különbség alakult ki. Gratulálok a hazai csapatnak.

Statisztika 

 

Fotók: DMSE, VESC

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink