114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Visszatért a MEFOB! Rövidtávú triatlon versenyen mérettek meg a sportolók

Először rendeztek MEFOB-ot a járványhelyzetet követően: Tatán a rövidtávú triatlon MEFOB-on bizonyíthatták a hallgatók a felkészültségüket.

Olvasási idő: 1,5 perc

A február végi ergométeres MEFOB óta nem rendeztek semmilyen egyetemi bajnokságot, így nagy várakozás előzte meg a triatlonosok országos bajnoksággal egybekötött egyetemi seregszemléjét, ahol három kategóriában (egyéni, 3 fős férfi csapat, 2 fős női csapat) indulhattak a hallgatók és az oktatók. 1,5 km úszás, 40 km kerékpározás majd 10 km futás várt a nevezőkre.

A több, mint ötszáz versenyzőt számláló mezőnyben a hallgatók is szép számmal képviseltették magukat: a nőknél nyolc hallgató, a férfiaknál pedig 21-en álltak rajthoz, az oktatókat pedig dr. Székely Mózes a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség főtitkára, a Magyar Triatlon Szövetség társadalmi alelnöke képviselte.

A női mezőnyben Soós Fanni, a Pécsi Tudományegyetem versenyzője végzett az élen 2 óra 12 perccel, amely eredménnyel az összesített dobogó legalsó fokára is felállhatott. Második helyen szintén a PTE hallgatója Szerencsés Lili végzett, tíz perccel Soós Fanni után ért a célba. Nagy harc alakult ki a bronzéremért, melyet végül Farkas Lilla (Budapesti Corvinus Egyetem) szerzett meg 2 óra 33 perces idővel, mögötte egy-egy perccel lemaradva ért célba Kanizsa Gabriella (SE) és Borosnyay Virág (TE).

A férfiaknál hat versenyző is két órán belül teljesítette a távot, köztük két egyetemistával: Berekméri Levente (BME) 1:58:03-as ideje a MEFOB-on aranyat, az összetettben pedig bronzérmet ért. Arany Attila (DE) 1:59:15-tel másodikként futott be, harmadikként Mészáros Viktor (BME) zárt 2:00:07-es idővel.

A férfiak csapatversenyében a BME és az ELTE csapata indult, amelyet a BME nyert meg: a Berekméri Levente, Mészáros Viktor, Somogyi Miklós összeállítású csapat 6 óra 1 perc alatt teljesítette a távot, ezzel több, mint ötven percet vertek az ELTE csapatára (Wagner Tamás, Burkovics Márton, Németh Bendegúz). A nők csapatversenyében három egyetem is indított csapatot, ahol a PTE csillagai, Soós Fanni és Szerencsés Lili nem találtak legyőzőre. Másodikként a Corvinus Egyetem (BCE) csapata végzett (Farkas Lilla, Csóka Imola), a bronzérem pedig a Testnevelési Egyetem csapatának (Borosnyay Virág, Szabó Annamária) jutott.

A pontos eredményekről itt tájékozódhatsz, további fotókat pedig az esemény Facebook-oldalán találsz!

Triatlon Rövidtávú MEFOB végeredménye:

Nők:

1. Soós Fanni (PTE) - 2:12:54

2. Szerencsés Lili (PTE) - 2:22:33

3. Farkas Lilla (BCE) - 2:33:16

Férfiak:

1. Berekméri Levente (BME) - 1:58:03

2. Arany Attila (DE) - 1:59:15

3. Mészáros Viktor (BME) - 2:00:07

Oktatók:

1. dr. Székely Mózes (ELTE) - 2:44:30

Női csapat:

1. PTE - 4:35:27

2. BCE - 5:14:02

3. TE - 5:38:58

Férfi csapat:

1. BME - 6:01:54

2. ELTE - 6:55:51

Szöveg: Janzsó Miklós

Fotó: Footour SE - Magyar Triatlon Szövetség

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink