114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Világbajnoki bronzérmes a magyar kardcsapat

Bronzérmet nyert a Szilágyi Áron, Szatmári András (BGE), Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású kardcsapat a kínai vívó-világbajnokságon, Vuhsziban.

A magyarok kedden a 16 között 45-34-re verték a japánokat, majd a verseny szerdai folytatását is jól kezdték, 45-43-ra nyertek a németek ellen. Az elődöntőben viszont 45-42-re kikaptak az olaszoktól, akiket bő egy hónapja legyőztek az újvidéki Európa-bajnokság döntőjében.

A harmadik helyet a magyar csapat magabiztos vívással harcolta ki: 45-36-ra verte Grúziát, írja az MTI.

Az első hat asszóban fokozatosan növelte előnyét a Szilágyi, Szatmári (BGE), Gémesi hármas, így az utolsó kör előtt 30-16 volt az állás. Ezután Gémesi egy tussal kikapott, Szatmári döntetlent hozott össze, végül Szilágyi és Sandro Bazadze 40-27-ről kezdte meg a párharcát. Könnyűnek tűnt a befejezés, de nem az lett: a kétszeres olimpiai bajnok magyar kardozó sokáig nem találta a ritmust, Bazadze megérezte a lehetőséget és már 8-2-re is vezetett. Végül azonban Szilágyi eljutott 45-ig, és még maradt kilenc találat az előnyből. Decsi Tamás a bronzmérkőzésen nem vívott.

A kardválogatott a magyar küldöttség első érmét szerezte Vuhsziban.

A férfi párbajtőrözők egy sima és egy nagyon szoros győzelemmel jutottak a legjobb nyolc közé. A Berta Dániel (PTE), Rédli András (ÓE), Bányai Zsombor (SZIE) trió a finneket 45-23-ra, a japánokat viszont csak 26-25-re verte. A négy közé Dél-Koreával vívnak majd Rédliék.

A női tőrválogatott a 11. helyen végzett. A Kreiss Fanni (University of Antwerpen), Mohamed Aida, Kondricz Kata (TE), Lupkovics Dóra (BCE) összeállítású válogatott a thaiföldiek elleni könnyed sikerrel kezdett, a nyolcaddöntőben viszont kikapott a kanadaiaktól, így az alsó ágon folytatta szereplését. Ott előbb legyőzte a spanyolokat, majd vereséget szenvedett a lengyelektől, végül simán verte a hongkongiakat.

Forrás: index.hu

Kép forrása: MTI/ILLYÉS TIBOR

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink