114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Veretlenül nyerte a keleti csoportot a címvédő TF

A címvédő TF jó kezdésére építve biztosan verte a tartalékos Szegedet, s ezzel veretlenül nyerte meg a csoportot az előtt a Debrecen előtt, amelynek nem okozott gondot a folyamatosan fejlődő egri együttes legyőzése. A szegediek a fővárosi vereség után egy már tét nélkülö összecsapáson a Miskolc ellen győzelemmel, s a továbbjutást érő a 4. helyen zárták a csoportküzdelmeket. 

A héten befejeződtek a küzdelmek a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság női keleti csoportjában. 

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG, NŐK.

Keleti csoport:

FSE - Szegedi RSC 80-43 (22-5, 25-15, 14-9, 19-14)
Budapest, Alkotás u. 20 néző. V.: Gaál, Rózsavölgyi.

TF: Miháczi 8, HERMAN 17/9, KARLÓCAI 13/3, Kováts G. 6, VARGA B. 8. Csere: VÖRÖSHÁZI 7/3,  OROSZ ZS. 7/3, SZELI 4, Révész S 4, Szabó E 6. Edző: Magyar Bianka.

Szeged: Ódry 4, BOROS 16/3, BURJÁN 13/3, Finsztál, Váradi 5/3. Csere: Hevesi 2, Fodor, Vizes 3/3. Edző: Földi Alexandra.

Kicsit nehezen pörgött fel a címvédő a tartalékos Szeged ellen, a 4. percben 4-2-re vezetett, de a nyitó etap második felében lendületes, gyors, pontos játékkal gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzést a maga javára. A második negyedtől Boros Eszter és Burján Bianka jóvoltából már a szegediek is vezettek pár ügyes támadást, s szereztek szép kosarakat, de a Herman Alíz-Karlócai Julianna (13 pont,a 10 lepattanós dupla-dupla)-Varga Barbara trió vezette, a lepattanózást 55-27-re nyerő TF végig fölényben játszva simán nyert.

Magyar Bianka: Örülök, hogy az előző napi amatőr bajnoki mérkőzésen nyújtott lendületes, agresszív játékunkat megismételve győztünk, és annak is. hogy fiatalabb játékosaink hozzá tudtak tenni a csapat teljesítményéhez. Az egyetemi bajnokságban készülünk a rájátszásra, címvédőként természetesen be akarunk jutni a négyes döntőbe.

Földi Alexandra: Gratulálok  TF-nek, amely idén is esélyese az egyetemi bajnokságnak. Sajnos csak igen tartalékos összetételben tudtunk kiállni erre a mérkőzésre, de az első negyed megilletődöttsége után magunkra találtunk, és összességében a körülményekhez képest úgy érzem, becsülettel helytálltunk.

Statisztika 

 

EKE EVSI - Debreceni Egyetem 37-94 (11-25, 8-17, 7-30, 11-22)
Eger, Ifjúság u., 15 néző. V.: Bene, Lónáth.

EKE EVSI: Gulyás 11, Szászi 4, Baráth 4, Druzsba 6, KIRI12. Csere:
Vígh. Edző: Kátai Zsolt.

Debreceni Egyetem: SZABÓ R 17/9, Ruzsa-Kiss 10, GÖTTLINGER 20/6, Tóth 3,  SZABÓ CS. 21/6. Csere: Papp 5/3, JÁVOR 8, ÚJ 10/6. Edző: Jávor Barna,  Kovács Imre.

Az egri lányok folytatták az utóbbi mérkőzéseken mutatott lendületes, önbizalommal teli játékukat. Kiri Zsófia és Gulyás Anna vezérletével több szép támadást vezettek. A hazaiak, amíg bírták erővel, megnehezítették  a képzettebb vendégek dolgát. A debreceniek végül elsősorban Szabó Csenge, Szabó Réka, valamint Göttlinger Anna eredményességére építve ilyen arányban is megérdemelten győztek.


Kátai Zsolt: Úgy gondolom jó lezárása volt ez a meccs az alapszakasznak. Megmaradt a magunkhoz mért lendületünk az utóbbi pár  meccsről. Igaz, a Debrecen ellen mindenkinek nehéz dolga van, de  örülök, hogy sikerült jó támadásokat kreálni, főleg az első félidőben.


Jávor Barna: Hoztuk a kötelező győzelmet, de szeretnék gratulálni az  ellenfélnek is, hisz az első mérkőzésünkhöz képest szemmel láthatólag  előre léptek. Innentől kezdve nagy erővel készülünk az keresztjátékra.

Statisztika 

 

Szegedi RSC - Miskolci Egyetem 67-47 (17-10, 12-8, 22-11, 16-18)
Szeged, Topolya sor 3. 40 néző. V.: Dr. Varga, Utasi.

Szegedi RSC: BOROS 13, ÓDRY 8, KŐHÁZI 9/6, VÁRADI 6/3, Fodor 8. Csere:  Hevesi 2, Vizes, Kajtár 5/3, Kurityák 8, Finsztál 6, Méhesi 2. Edző:  Földi Alexandra.


Miskolci Egyetem: Bányai 9/3, CHVATAL 15/3, Gál 2, Sabbadin 7/3,  SIKORA 14. Edző: Lugosi Zsuzsanna.


A két tartalékos csapat összecsapását jól kezdte a Szeged, Váradi Nóra, és Boros Eszter pontjaival magabiztos előnyhöz jutottak a hazaiak. A vendégek leginkább Chvatal Tünde kosaraira számíthattak az első félidőben. A harmadik játékrész hazai rohammal indult, nem sikerült a tartalékos Miskolcnak lassítani a játékot. Ódry Krisztina pontjaival tudta előnyét tovább növelni a hazai együttes. Az öt játékossal érkező vendégek részéről pozitívum, hogy a mérkőzés záró szakaszát a 14 pontos, 10 lepattanós dupla-dupláig jutó Sikora Emőke vezérletével 2 ponttal megnyerték, de a találkozó biztos hazai győzelemmel zárult.


Földi Alexandra:  A védekezéssel akadtak gondjaink, de sikerült  megszereznünk a győzelmet.

Lugosi Zsuzsanna:  Nagyot küzdöttek a lányok, és gratulálunk a  Szegednek a győzelemhez.

Statisztika 

 

Fotó: Botár László

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink