114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Veretlenül menetelt a döntőig a női címvédő TF

Lassan befejeződnek a negyeddöntők, s kialakul a mezőny a május közepén a fővárosban rendezendő négyes döntőkre a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. A férfiaknál a Nyíregyháza a SMAFC-on, a hölgyeknél a címvédő TFSE az ELTE-BEAC együttesén kettős győzelemmel túljutva kvalifikálta magát a fináléra. A TF a csoportmérkőzések során sem talált legyőzőre.

Férfiak az 1-8. helyért:

Nyíregyházi ESE - SMAFC 76-61 (22-14, 22-11, 16-16, 16-20)
Nyíregyháza, Egyetemi csarnok   V: Gergely Csaba, Tóth Kitti.
NyESE: Czura A.6, BUS. 18/6, Gáspár 6, VIDA Z. 8/6, OLÁH .8, Csere: FÖLDESI 6, Horányi A 4, Horváth B 6, Jánkfalvi M 4/3, Kovács Z 6. Szarvas R 2. Szondi K 2. Edző: Hegedűs Ferenc
SMAFC: Horváth Cs. 6, BERNECZEI L. 30, CSIGÓ. 12, Szegedi M. 2, Tukovits B. 10 Csere:Széplaki Zs.1. Edző: Rátvay Tamás

A Nyíregyháza közel 20 pontos idegenbeli győzelemmel a tarsolyában várhatta a visszavágót. A hazaiak megnyugtató előnye rányomta bélyegét a találkozó jellegére. A vendéglátók lényegében a szünetig megszerzett 19 pontos előnnyel eldöntötték a mérkőzést, minden játékosuk lehetőséget kapott és szerzett is kosarat a becsülettel helytálló soproniakkal szemben.

Rátvay Tamás: A Nyíregyháza nyert ez már a soproni mérkőzésen eldőlt. A visszavágó mérkőzés egy barátságos jellegű találkozóra sikeredett de jól éreztük magunkat! Sok sikert a kívánunk a nyíregyházi csapatnak a döntőben.


Hegedűs Ferenc: Az első mérkőzés után nekünk csak az volt a lényeg, hogy ne sérüljön meg senki. Könnyed játékkal győztünk egy jó hangulatú mérkőzésen.

Statisztika 

Továbbjutott: Nyíregyháza kettős győzelemmel

 

Szombathelyi ESE - Miskolci Egyetem 79-74 (14-23, 14-19, 31-12, 20-20)
Szombathely, ELTE-SEK Sportcsarnok, 1. mérkőzés V.: Szalai Zs.; Csák M.
SzoESE: TÓTH D. 11; Czukor B. 5; Földesi M. 15/6; MÉSZÁROS M. 21/12;; Perák D. 6; Csere.: KARAGITY M. 7; Rátvay T. 13; Gábor M. 1; Edző: Kéri Péter, Laki Ádám
Miskolc: Takács D. 8/6; Orosz B. 6/3; KOPASZ M. 17/6; Homoki D. 5; LIPPAI SZ. 18; Csere.: Piukovits B. 7/3; Szepesi Sz. 13/6; Varga M.; Orliczki M. 2. Edző: Drahos Gábor

Bár a csapatok nem találkoztak egymással 5 éve ennek ellenére izgalmas összecsapás volt várható. A hazaiaktól hiányzott az A csoportos Kovács Bence és volt, aki sérülten tudta csak vállalni a játékot. A hazai csapat kapkodva és idegesen kezdte a mérkőzést, amit a vendégek ki is használtak és gyorsan jelentős előnyre tettek szert. A miskolciak okosan és kontrolláltan kosárlabdáztak, míg a SzoESE játékosai egymás után hagyták ki a büntetőket és a védekezésük is gyenge volt. Ennek köszönhetően 10 perc után 12 pont volt a vendégek előnye.
A második negyedre sem nyugodtak meg a hazaiak és így tovább nőtt a hátrányuk, nem tudtak mit kezdeni a palánk alatt Lippai Szabolccsal, aki nagyon eredményesen játszott. Szünetben 14 pont volt a vendég gárda előnye.
A harmadik negyedben ez tovább nőt 17 pontra Orosz triplájával, de ez is maradt  a legnagyobb különbség a meccsen. A SzoESE játékosai varázsütésre ritmust váltottak és produkáltak egy parádés 20-1-es 7 percet, amivel megfordították a mérkőzést. Sorra szerezték a labdákat, amelyekből több könnyű ziccert dobtak. Főként Mészáros, Földesi és Karagity termelték ekkor a hazai pontokat. A negyedik negyedet 5 pontos előnnyel kezdhették a szombathelyiek. Ebben a 10 percben váltva esetek a kosarak. Apránként nőtt a hazai előny és 2 perccel vége előtt 10 pont volt a különbség. Ekkor azonban két fegyelmezetlenül eladott hazai labdából megfelezte hátrányát a Miskolc, és bár az utolsó támadásból volt még lehetősége növelni előnyét a Szombathelynek, maradt az 5 pontos különbség. Hazai oldalon Tóth Dávid ismét közel járt a tripla-duplához 11 pont, 10 gólpassz és 7 lepattanós eredménnyel, amihez társult még 5 kiharcolt fault és 4 szerzett labda is. A vendégeknél pedig Lippai Szabolcsot emelhetjük ki 18 pontos és 12 lepattanós erős dupla-duplájával.


Kéri Péter: Sajnos megint csak 10-12 percet voltuk hajlandóak kosárlabdázni. Bár ez elég volt most a meccs megfordításához, Miskolcon ezt nem engedhetjük meg magunknak.

Drahos Gábor: Jó ellenfélhez érkeztünk és annak ellenére sem vallottunk szégyent, hogy a kiváló formában kezdő Takács korai sérülését követően gyakorlatilag egy új mérkőzés kezdődött.  Nem egyszerű egy ilyen szituációt hiba nélkül átvészelni, nekünk sem sikerült, ám csapatomat kemény fából faragták. A jövő hétfői visszavágón biztos vagyok abban, hogy a fiúk a tőlük megszokott módon küzdenek majd a döntőbe jutásért. A különbség minimális, bízok a csapatomban, mert ismerem őket jól!

Statisztika 

Nők, az 1-8. helyért:

TFSE - ELTE-BEAC 90-34 (18-6, 22-11, 32-6, 18-11)
Alkotás u.  V.: Nagy, Józsa.
TFSE: MIHÁCZI 17/3, KARLÓCAI 21/9, Herman 6, SZELI 10, Németh 7. Csere: Agic 5/3, KOVÁTS 13/3, ,Varga 6, Czivinger 5/3. Edző: Magyar Bianka
ELTE BEAC: Varga 7/3, Lendér 4, Regdánszki 6, Zelenák 6, Szabó 5. Csere: Kovács 2, Hájer 4. Edző: Dr. Gyarmati István


A hazai csapat 25 pontos előnnyel várta a visszavágót. Villámrajtot vett a TF és rövid időn belült tetemes előnyre tett szert erősen tartalékos rivális ellen. A folytatásban is csak nőtt a különbség a csapatok között és végül egy sima győzelemmel jutott a legjobb 4 közé a szimpatikusan küzdő ELTE ellen.


Magyar Bianka: Végig koncentráltan játszottunk, ennek köszönhetjük a nagyobb különbségű győzelmet. Örülök, hogy mindenki jól szállt be a mérkőzésbe. A sorozat legfontosabb része most következik.

Dr. Gyarmati István: Gratulálok a TF-nek a döntőbe jutáshoz. Sérülések és az érettségire való felkészülés miatt sajnos csak igen tartalékosan tudtunk felállni erre a mérkőzésre - ennyire futotta. Ezzel együtt az előző szezonhoz képest előre léptünk, és remélem, a következő évadban még sikeresebbek leszünk.

Statisztika 

Továbbjutott: TFSE kettős győzelemmel

A 11.helyért:

EKE-EVSI - BME-MAFC 33-68 (11-8, 8-24, 2-13, 12-23)
Eger, Szilágyi Erzsébet Gimnázium V: Takács Zoltán, Sörlei Attila
EKE EVSI: Zsoldos 5, Pichyluk 2, Baráth 4, Szőllősi 12, Druzsba 10. Csere: Vígh , Szabó. Edző: Kátai Zsolt, Jáger Péter
BME-MAFC:, Kardos 9/3, Rózsvölgyi 11/3, Strbik 9, Horváth 7, Szabó 11 Csere:
Muller 9/3, Éder 4. Edző: Gorácz Árpád

A 11. helyért folyó második mérkőzésen jól kezdtek az egri lányok, meg is nyerték az első negyedet. A folytatásban azonban magára talált a vendég csapat, pontos dobásokkal átjátszották a hazaiak zónáját és fokozatosan növelve előnyüket magabiztos győzelmet arattak.


Jáger Péter: Hosszú és fáradtságos szezonon vagyunk túl, hullámhegyekkel és völgyekkel. Összességében örülünk, hogy elmondhatjuk, sikerült picit előre lépnünk, ami tovább ösztönöz minket, a BME-MAFC csapatának pedig gratulálok!

Gorácz Árpád: Jól játszottuk meg a zónavédekezés ellen a labdákat, és amikor az ellenfél védekezést váltott, akkor sem jöttünk zavarba. Köszönöm az egrieknek a rugalmas hozzáállását az időpontok kiválasztásában.

Statisztika 

A párharc győztese: BME-MAFC kettős győzelemmel.

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink