114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Vegyes eredménnyel zárult a Strandkézilabda EEB mai napja Zágrábban

Három magyar egyetem, nagy elszántság, vegyes eredmények, 40 fok árnyékban, röviden ez a zágrábi Strandkézilabda Egyetemi Európa-bajnokság első napi mérlege.

Három magyar egyetemi csapat is képviselteti magát az idei Strandkézilabda EEB-n.

Két csoportba osztották a csapatokat, sajnos a BME és a PTE egy csoportba, míg a BCE a másik csoportba került.

Már az első nap, az első meccsen BME-PTE párharccal indul az EEB, melyből a BME-MAFC csapata került ki győztesen.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnek itt nem ért véget a nap, hiszen a reggeli 9:00 órási magyar-magyar mérkőzés után a nap legforróbb szakában (amikor árnyékban is 40 fok volt Zágrábban) 12:30-kor, közvetlenül az ünnepélyes megnyitó után a belgrádi egyetem hallgatói ellen kellett pályára lépniük. Egy nagyon kemény meccsen, a fiúk szíve és fantasztikus összetartása, csapatmunkája révén sikerült győzedelmeskedniük a szerbek ellen.

Azt gondolhatnánk, hogy itt vége is lett a fiúk mérkőzéseinek, de még 15:30-kor várt rájuk a spanyol csapat, ahol sajnos nem sikerült a BME fiainak triplázni, de a két győzelem is nagyon szépen mutat.

Holnap az „A” csoport utolsó mérkőzésére, mikor máskor, mint déli 12:00 órakor kerül sor, ahol ellenfelük a német Duisburg-Essen University lesz.

Csapat tagjai: Bak Benjámin, Emberovics Milán, Farkas Bálint, Hans Johann Schmidt, Hegyi Alex, Horváth Márton Ferenc, Ónodi-Jánoskúti Kristóf, Polonkai Soma, Valler Péter

 

 

A Pécsi Tudományegyetem csapatának az első mérkőzésen nem sikerült legyőznie a BME-t és a másodikon sem a németeket (akikkel holnap a BME fog megküzdeni), így jelen pillanatban az „A” csoport 5. helyén várják a holnapi folytatást, ahol a szerbekkel kezdenek 9:00-kor és 12:00-kor pedig a spanyol egyetemistákkal mérkőznek.

Csapat tagjai: Császár István, Fekete András, Katona Bence, Kiss Balázs, Kovács Márk, Lipótzy Máté, Nagy Patrik, Szabó Martin, Szommer Erik, Vald Benjámin

 

 

A Budapesti Corvinus Egyetem az egyetlen magyar egyetemi, amelyet a „B” jelű csoportba sorsolták be. A BCE első két meccsén kikapott, a török egyetemi csapat ellen viszont nyert, így a csoportjukban a harmadik helyen várják a holnapi folytatást szintén egy német egyetemi csapat ellen.

 

Csapat tagjai: Fekete Gábor, Fodor Bence, Gyurcsovics Árpád, Hézinger István, Karikás Krisztián, Kedves Hugó, Tóth Imre, Valkusz Ádám

 

Hajrá magyarok!

 

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink