114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

FISU elnöke időszakosan visszalépett elnöki megbízatásától

A FISU 2021. március 23-i közleményében tudatta, hogy Oleg Matytsin elnök időszakosan visszalép elnöki megbízatásától, melyet a FISU első alelnöke, Leonz Eder vesz át megbízott elnökként 2022. december 16-ig.

A Sportdöntőbíróság (CAS) döntésének értelmében, melyet a Doppingellenes Világügynökség (WADA) vs. Orosz Doppingellenes Ügynökség (RUSADA) ügyében hozott, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) vezetése úgy döntött, hogy Oleg Matytsinnak fel kell felfüggesztenie elnöki tisztségét a FISU-nál a CAS határozatában említett kétéves időszakra. 

A FISU azért kényszerült az elnök kétéves felfüggesztésére, mert a CAS döntése értelmében Oroszország kormányának bizonyos képviselői nem tölthetnek be tisztséget, és a 2022. december 16-ig tartó kétéves időszakban nem ülhetnek a Doppingellenes Kódexet aláíró (vagy bármelyik aláíró tagszervezetének) testületének vagy bizottságának (ideértve az albizottságokat) tagjai sorában. Mint ismeretes, Oleg Matytsin Oroszországban sportminiszteri tisztséget tölt be.

 

Matytsin 2016 óta dolgozott a FISU elnökeként, mely időszak alatt a szervezet számos területen kiemelkedően fejlődőtt, beleértve nemzetközi sporteseményeik fejlesztését, a tiszta, doppingellenes sportért tett kezdeményezéseket, a nemzetközi együttműködéseket és az egészséges életmód népszerűsítését.

 

„A doppingellenes munka megerősítésétől kezdve a 2027-ig tartó stratégiai ütemterv elfogadásán át, a 2023-ig tartó kiemelt eseményeink házigazdáinak biztosításáig a FISU egyértelmű fejlődést mutat az elmúlt években minden objektív kritériumot figyelembe véve. Nagyon büszke vagyok arra, amit együtt el tudtunk érni. ”- mondta Matytsin.

Leonz Eder, a FISU új megbízott elnöke megköszönte Matytsin úrnak az egyetemi sport területén tett eddigi eredményeit és erőfeszítéseit.

"A FISU hálával tartozik Oleg Matytsinnak, az egyetemi sport iránti vitathatatlan elkötelezettsége évtizedek óta kulcsfontosságú nemzeti, kontinentális és nemzetközi szinten is. Végtelenül hálásak vagyunk, hogy a kialakult helyezet ellenére Oleg teljes  elkötelezettsége az egyetemi sport iránt jelenleg is töretlen." - mondta Leonz Eder.

FISU

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink