114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Váltófutó MEFOB: az SZTE csapata volt a leggyorsabb

75 kilométer lefutása 5 óra alatt – fiatalok adták újabb bizonyítékát annak, hogy ez lehetséges. Ráadásul buli hangulatban, vidáman, lelkesen és együtt. Csapatban. Így tették felsőoktatási hallgatók a Miskolci Egyetem méltán leghíresebb sporteseménye, a 24. Bosch Szarvasűzők keretében, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Váltófutó Bajnokságon, április 5-én, szombaton.

 

Az idei verseny újdonsága, hogy a Szarvasűzők a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség versenyrendszerének része lett, mostantól az 1-es kategória, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség által meghirdetett, Váltófutó Magyar Egyetemi -Főiskolai Országos Bajnokság is egyben, a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség szakmai támogatásával. Ezzel csatlakozik a több mint 30 sportágban megrendezett MEFOB-ok köréhez.

 

 

A hagyományok szerint kiemelkedően jó hangulatban rajtolt el Egerből a verseny szombat délelőtt, 64 csapat indulóival. Ekkora nyitólendülettel a 8 fiú és 4 lány alkotta csapatok hősiesen állták a megpróbáltatást, s futották váltóban a Bükki Nemzeti Parkon keresztül haladó, könnyűnek egyáltalán nem mondható távot. A fiatalok 12 különböző hosszúságú és nehézségi fokú szakaszt tettek meg.

 

 

A versenyzők nem bánták a terep nehézségeit, hiszen céljuk, az egyetemi - főiskolai bajnoki cím megszerzése, a Bükk-fennsík legfürgébb szarvasűzői cím elnyerése volt. Bizonyság a csapatmunka és az összetartozás ösztönző erejére is. Egymás buzdítása, támogatása rendre megújuló erőt, lendületet adott a sportbarátoknak.

 

 

A miskolci szakaszon csatlakozott a versenyzőkhöz Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője és Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem általános rektorhelyettese, illetve az intézmény több vezetője is.

 

 

A rangos esemény izzadságcseppjeit feledtette a kellemes tavaszi időjárás, s az együtt futás öröme, hangulata is. Ennek jegyében végül a Miskolci Egyetemig űzte Bonifácot (a Szarvasűzők szarvasát) a fiatalos lendület. A célban már együtt örült egymás és a másik sikerének a csaknem 800 résztvevő és kísérőik. A hivatalos program lezárása után a versenyzők egy fergeteges, felejthetetlen hangulatú bulin felejthették a nap fáradalmait, és köthettek új, erősíthetnek meg régi barátságokat a Miskolci Egyetemen.

 

 

A 24. Bosch Szarvasűzők keretében megrendezett Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Váltófutó Bajnokságon (MEFOB) az alábbi eredmények születtek:

I. kategória (A versenyre két kategóriában nevezhettek a csapatok. Az első kategóriába azok a csapatok tartoznak, akik egy egyetemet, vagy főiskolát képviselnek.)

1. helyezett, és a Váltófutó Magyar Egyetemi - Főiskolás Országos Bajnokság aranyérmese, az országos bajnok

Szegedi Tudományegyetem: Pajzán Majális SZTE Sportközpont

2. helyezett, és a Váltófutó Magyar Egyetemi - Főiskolás Országos Bajnokság ezüstérmese

Debreceni Egyetem: Gyermekláncfűrész

3. helyezett, és a Váltófutó Magyar Egyetemi - Főiskolás Országos Bajnokság bronzérmese

Eötvös Lóránd Tudományegyetem: ELTE-BEAC Gepárdok

 

II. kategória (Ebbe a kategóriába a különböző egyetemek, főiskolák hallgatóiból álló csapatok tartoznak.)

1. helyezett: Díírhántörz

2. helyezett: Söprő Szöcske

3. helyezett: Szarvasüszök

 

További eredmények részletesen:

www.szarvasuzok.hu

 

További információ:

Boda Péter igazgató, (Miskolci Egyetem, Sportlétesítmények és Sportiroda), 30 / 555 9737

Molnár Eszter szervező, 70 / 466 7138

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink