114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Vagány csajok a vízben

Keményen tanulnak és edzenek Szeged és Dunaújváros női vízilabdázói, akik egy durvább pofontól sem ijednek meg a medencében. Lássuk, mi történt eddig az első osztályú bajnokság 2019–2020-as kiírásában!

Olvasási idő: 1,5 perc

 

Korábban már írtunk a női egyetemi vízilabda-válogatott nyári, Universiadén elért diadaláról. A sikeresen megvívott nápolyi döntő óta (Magyarország–Olaszország 8–7) sok víz folyt le a Dunán, s időközben elkezdődött a hazai felnőtt országos bajnokság is, mezőnyében két egyetemi csapattal. Nézzük, hogyan boldogultak eddig a medencében!

A nyári Universiade-győztes válogatott gerincét a Dunaújvárosi Egyetem (DUE) hallgatói alkották, akik közül Brezovszki Gerda (DUE) és Kiss Alexandra (DUE) idén is a dunaújvárosiakat erősíti. A csapat új "szerzeménye", az Universiadén a válogatott győzelméért vérét adó Garda Kriszta pedig a Szent István Egyetemre jár. Szintén egyetemi hallgatóként küzd meg a vízben az ellenfelekkel Horváth Brigitta (DUE), Gurisatti Gréta (DUE), Sajben Nikolett (DUE) és Sajben Viktória (DUE). A csapat élén Mihók Attila az Universiadé-győztes női egyetemi válogatott edzője áll, aki tavaly LEN- (Európai Úszószövetség kupasorozata), és Szuperkupa-győzelemre vezette a DUE-t.

 

A csapatépítés filozófiáját így foglalta össze röviden a szakember:

„Nálunk fontos szempont, hogy egyetemisták játsszanak a csapatban, így a jövőben is arra törekszünk, hogy a csapatot rájuk, és ne külföldi játékosokra építsük. Az a célunk, hogy minél több játékost adjunk a felnőtt- és korosztályos-válogatottakba.”

 

Úgy tűnik, mindezt nem eredménytelenül teszi a klubvezetés, hiszen a csapat Garda Kriszta vezérletével eddig magabiztosan nyerte mind a négy bajnoki mérkőzését, így csupán rosszabb gólkülönbsége miatt szorul a tabella 3. helyére. A DUE a bajnokság végén a legjobbak között szeretne végezni, az eddig látottak alapján pedig erre minden esélye megvan.

Nagy volt a nyáron a jövés-menés a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) csapatánál, ahova több új játékos is érkezett. Az egyetem, amiben csak tudja, támogatja a csapatot, amelyben jelenlegi (Ármai Zita, Bicskei Réka, Korom Réka, Lantos Krisztina), illetve már végzett hallgatók szerepelnek. A lányok az 5-8. hely valamelyikén szeretnének végezni a bajnokságban, ehhez persze minden pontért keményen meg kell küzdeniük. Két vereséget követően az SZTE legyőzte a Tatabányát, majd alulmaradt a III. kerületi Torna és Vívó Egylet ellenében, s ezzel a bajnokság 7. helyén áll a tízcsapatos bajnokságban.  

 

A Dunaújvárosi Egyetem eddigi eredményei az OB I 2019–2020-as kiírásában:
III. Kerületi TVE–DUE 11–12
BHSE–DUE 6–22
Szentes–DUE 12–17
Eger–DUE 5–12

A Szegedi Tudományegyetem eddigi eredményei az OB I 2019–2020-as kiírásában:
BVSC-Zugló–SZTE 18–9
FTC Telekom–SZTE 6–17
Tatabánya–SZTE 7–8
III. Kerületi TVE–SZTE 12–8

Tudtad?

Összesen tíz csapat alkotja a női élvonalbeli vízilabda-bajnokság (ob I) mezőnyét.

A tavalyi és a tavalyelőtti idényt is az UVSE nyerte, mindkétszer a Dunaújvárosi Egyetem csapata előtt.

 

Néznéd?

Ha nem tudsz a helyszínen szorítani kedvenc csapatodnak, kövesd az eseményeket élőben az M4 sportcsatornán (), vagy nézd a meccseket mobilon itt!

Klassz nyereményjátékok, kulisszatitkok, meccsbeszámolók és érdekes interjúk várnak mindkét csapat FB-oldalán, érdemes böngészni őket!

Szöveg: Márványkövi Ferenc
Fotó: www.dfve.eusznve.hu

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink