114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Uralkodnak a bányászok a Sakk- és Bridzs Egyetemi Európa-bajnokságon

Július 26-án folytatódtak a küzdelmek a Szellemi Sportok (Bridzs és Sakk) Egyetemi Európa-bajnokságán Budapesten a Testnevelési Egyetemen. A négynapos torna második játéknapján újabb három fordulót rendeztek a rapid sakk női csapat kategóriájában.

A férfi csapatok rapid sakk versenyén és a bridzs csapatversenyen pedig négy kör zajlott le, ahogy az első játéknapon is. A női és férfi sakkversenyben egyaránt az orosz Uráli Állami Bányászati Egyetem csapata vezet a nap végén. A női sakktornán a Testnevelési Egyetem csapata a második helyen áll, míg a férfiak mezőnyében az Eötvös Loránd Tudományegyetem csapata a negyedik helyről várja a folytatást.

A női sakktornán az első három forduló után holtversenyben az élről várta a folytatást a Testnevelési Egyetem csapata az orosz Uráli Állami Bányászati Egyetemmel. Az ötödik fordulóban ez a két csapat küzdött meg egymással. A rangadón az uráliak 1,5-0,5-re diadalmaskodtak a házigazda felett. Ezzel az élre ugrottak, majd a következő körben a másik vetélytársuk, a lengyel AGH Egyetem legyőzésével megtartották első helyüket. A Testnevelési Egyetem csapata pedig a hatodik fordulóban legyőzte a negyedik helyen álló török egyetem egyesületét, és így a képzeletbeli dobogó második fokán állnak jelenleg. A nyolc résztvevő csapat közül egyelőre a lengyel AGH Egyetem áll a harmadik helyen. A másik két résztvevő magyar egyetem csapatai közül a Pécsi Tudományegyetem az ötödik, míg a Semmelweis Egyetem a hatodik helyről várja a július 28-i zárófordulókat.

A férfi sakk rapid tornán 18 egyetem 21 csapata képviselteti magát. Az első játéknap négy fordulóját követően az Uráli Állami Bányászati Egyetem csapata vezetett az Eötvös Loránd Tudományegyetem első számú csapata és az ukrán lvivi egyetem előtt. A további négy kört követően az uráliak megőrizték vezető pozíciójukat, míg az első játéknap negyedik helyezettje, az Örmény Állami Közgazdasági Egyetem feljött a második helyre. Ezzel az Eötvös Loránd Tudományegyetem egyes csapata visszacsúszott a negyedik helyre, a lvivi egyetem továbbra is a bronzérmet érő helyen szerepel. A többi magyar csapat közül az Eötvös Loránd Tudományegyetem kettes csapata a kilencedik, a Széchenyi István Egyetem a tizenkilencedik helyről felküzdötte magát a tizenegyedikre, az Eszterházy Károly Egyetem pedig a huszadik helyen szerepel nyolc forduló után.

Bridzsben tizennégy csapat méri össze erejét, ahol az első játéknap négy fordulóját követően a lengyel Kozminski Egyetem csapata vette át a vezetést a második helyen álló német Tubingen Egyetem és a harmadik cseh Károly Egyetem egyesülete előtt. Az élen álló két egyesület a további négy körben is szorgalmasan gyűjtötte a pontokat, és a sorrend nem változott kettejük csatájában. A harmadik és negyedik helyen azonban helycsere történt. A lengyel Wroclaw egyetemi csapata feljött a harmadik helyre, és így a csehek a negyedik pozícióból várják a folytatást. A magyarokat az Eötvös Loránd Tudományegyetem képviseli ebben a kategóriában, amely továbbra is a kilencedik helyen áll.

Állás a második játéknap végén:

Férfi rapid sakkverseny:

  1. Ural State Mining University (Oroszország) 14 pont
  2. Armenian State University of Economics (Örményország) 12 pont
  3. Lviv State University of Physical Culture (Ukrajna) 12 pont

 

Női rapid sakkverseny:

  1. Ural State Minding University (Oroszország) 11 pont
  2. Testnevelési Egyetem (Magyarország) 10 pont
  3. AGH University of Science and Technology (Lengyelország) 9 pont

 

Bridzs:

  1. Kozminski University (Lengyelország) 129.45 pont
  2. University of Tubingen (Németország) 126.44 pont
  3. Wroclaw University of Science and Technology 107.58 pont

 

A harmadik játéknapon a sakkozók nem ülnek asztalhoz, azonban bridzsben további két fordulóra készülhetnek a versenyzők.

Részletes eredmények és az aktuális állás az alábbi honlapon találhatóak: https://results.eusa.eu/index.php?page=multi&id=39&menu=1.

 

Bánfalvi Szabolcs - Márványkövi Ferenc

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink