114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Universiade bajnok a magyar női egyetemi vízilabda válogatott

A női egyetemi vízilabda válogatott megszerezte Magyarország első aranyérmét a 30. nápolyi nyári Universiadén.

Teltházas uszodában kezdődött meg a magyar-olasz vízilabda döntő. Rögtön az első percben az olaszok góljával indult a találkozó. A mieink megilletődötten kezdtek. A magyarok első gólját Hertzka Orsolya (California State University) szerezte, majd pár perccel rá Garda Krisztina (SZIE) egy bombagóllal mutatkozott be az olasz kapusnak. Az első negyed 3-3-as döntetlennel végződött.

 

A második negyedben egyik csapat sem tudta kihasználni helyzeteit, az olaszok lendülete megtört, lányaink sorra kihagyták a helyzeteket, majd egy olasz szabálytalankodást követően Garda Krisztina büntetője révén értékesítette a magyar csapat 4. gólját, mellyel átvettük a vezetést, de sajnos erre válaszul Centanni kiegyenlített. A negyed egy pontos magyar előnnyel zárult.

 

A harmadik negyed olasz góllal indult. A magyar válasz nagysokára jött csak rá Gémes Alexandrának (DUE) köszönhetően. Egy kihagyott olasz büntető után ismét Gémes Alexandra révén már két ponttal átvettük a vezetést, így 7:5-re zártuk az etapot. A pihenőre indulva búcsúzóul az egy egyik olasz a fair play szellemét nem ismerve s más eszköze nem lévén betörte Garda Krisztina orrát, így hatástalanította a magyar egyetemistát. Az indulatok elszabadultak az uszodában és végül Garda és Mihók Attila szövetségi kapitány nélkül kellett kezdenie a mindent eldöntő végső összecsapást magyar csapatnak.

 

Az utolsó negyedben vízben és szárazföldön is egyaránt forrtak az indulatok, de a lányok csak az előttük álló feladatra koncentráltak. Meglátszott a csapat játékán Garda hiánya. Kevesebb, mint másfél perccel a vége előtt az olaszok hátránya már csak egy gól volt, de szerencsére ez a különbség meg is maradt.

 

Magyarország- Olaszország 8:7. Universiade bajnok lett a magyar női vízilabda válogatott!

 

A csapat: Kiss Alexandra (DUE), Brezovszki Gerda (DUE), Farkas Tamara (DUE), Gerendás Gemma (SE), Hertzka Orsolya (California State University), Kövesdi Vivien (TE), Gémes Alexa (DUE), Garda Krisztina (SZIE), Huszti Dóra (DUE), Mucsy Anna (BGE), Kuna Szonja (TE), Máthé Zsuzsanna (ELTE), Lekriszki Gina (DUE)

 

 Végeredmény:

  1. Magyarország
  2. Olaszország
  3. Oroszország

A női vízilabda 2009 óta szerepel az Universiade műsorán, a magyarok legjobb eredménye eddig három ezüstérem volt (2009, 2013, 2017). 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink