114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Universiade 3. nap összefoglaló

Rövidpályás gyorskorcsolya

Tiborcz Dániel (BGE) az 1500 m második futamában az utolsó előtti körben esett, így nem jutott tovább, ezzel a mai napot lezárta!

Holnap 500 méteren, holnap után pedig 1000 méteren áll rajthoz!

 

Biatlon

Ádám Büki (BCE) 37-ből 33. lett a biatlon 20 km-es versenyszámában. Több rontott lövése volt, jól futott, viszont a szélirány változott a fegyver beállításakor lévő szélhez képest. 

Ádám március 6-án 10 km-es, március 7-én pedig üldözéses 12,5 km-es távban méretteti meg magát.

 

Sítájfutás

Szász Botond, a Soproni Egyetem hallgatója, sítájfutás sprint számban 42. lett. Erős mezőnyben komoly helytállással, a kedvezőtlen hókörülményekhez képest kiváló eredmény! 

Botond holnap üldözéses versenyben, március 10-én pedig középtávon méretteti meg magát.

 

 

Jégkorong

A Japán elleni győzelem és az Egyesült Államoktól elszenvedett vereség után kedden a csehek elleni játssza harmadik meccsét a magyar válogatott Krasznojarszkban. A cseh együttes 4-1-re verte az amerikaiakat, aztán viszont 7-2-re kikapott Szlovákiától. A csapat edzője Jaroslav Liska, aki már a negyedik Universiadén vezeti a cseheket, előtte pedig a cseh Extraligában is dolgozott.

 A harmadik meccsen a harmadik különböző stílussal találkoznak a mieink. Japán gyorsan és jól korcsolyázott, az amerikaiak egyszerűbb, fizikálisabb hokit játszottak, a csehek pedig technikásabb csapat, jobban passzolnak, de kevésbé fizikális játék a jellemző rájuk.

Németh Árpád csatár: „A csehek jó felépítésűek, energikusak, jól és sokat korcsolyáznak, de az összjáték van előtérben, a passzokkal, egymást keresve alakítanak ki helyzeteket. Csapatként erősek, összetartóak.”

Március 5.: Csehország-Magyarország 06:30

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink