114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Újdonságok a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokságon – nevezz most!

Negyedik szezonját kezdi a budapesti felsőoktatási intézmények számára szervezett Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság (BEFB) az MLSZ Budapesti Igazgatósága és a MEFS közös kiírásában.

Minden olyan csapat nevezését várjuk, aki szívesen megmérettetné magát a futsal bajnokságon és megfelel az alábbi feltételeknek:

  • budapesti, ill. Pest-megyei felsőoktatási intézmény hallgatóiból álló csapat, akik megfelelnek az MLSZ versenykiírásának.
  • hallgatói jogviszonnyal rendelkező, vagy egy évnél nem régebben diplomázott hallgatók.
  • mivel MLSZ bajnokságról van szó, a felsőoktatási intézmény, vagy azzal együttműködésben álló sportegyesület igazolt, érvényes sportorvosi engedéllyel bíró sportolói szerepelhetnek a mérkőzéseken.

A versenyre 2016. október 14. (péntek) 12 óráig lehet nevezni. Az MLSZ Budapesti Igazgatóság által kiadott nevezési lapot, valamint a mellékleteket, a nevezési díj és a tagdíj befizetésének igazolását 2016. október 14-én (péntek) 12.00 óráig kell érkeztetni az MLSZ Budapesti Igazgatósághoz. (A fenti időpontig a nevezési dokumentációnak be kell érkeznie az MLSZ Budapesti Igazgatósághoz!)

Az előző évekhez hasonló torna rendszerű lebonyolítás lesz, alapszakaszt követően négyes döntővel dől el a bajnoki cím sorsra. Az alapszakasz lebonyolítása a jelentkező csapatok létszámától függ. A mérkőzések a nagypályás szezonhoz alkalmazkodva, hétvégén a BMTE csarnokban lesznek.

A magyar futsal számára örömhír, hogy több stabil Nb2-es futsal csapat nőtt ki a BEFB-ből, ill. versenyeztet budapesti egyetemi csapatot is, így a színvonal egyre erősebb és kiegyensúlyozottabb, ami azt is jelenti, hogy új csapatok, a futsallal most ismerkedő labdarúgóknak is helye, lehetősége van a bajnokságban való indulásra.

Az idei év újdonsága, hogy megalakul a szervező MLSZ, BME Futsal és az ELTE-BEAC kezdeményezésére a Budapesti Egyetemi Futsal Válogatott, melyben a legjobb egyetemi játékosok szerepelhetnek majd. Tervezetten decembertől havi egy összetartás, válogatott edzés lesz, melyet egy elismert, hazánkban dolgozó szakember tart majd a kiválasztottaknak és a következő évben felkészülési meccseken, ill. tornákon fog debütálni a válogatott. A részletek még szervezés alatt, a csapatokat folyamatosan tájékoztatni fogják a szervezők.

A BEFB-el kapcsolatosan minden más kérdésre választ kaphatnak az érdeklődő csapatok, szervezők a nevezési feltételekről, versenykiírásról az MLSZ Budapesti Igazgatóságának honlapján

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink