114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Újabb magyar érem az Universiadén

A 28. Nyári Universiaden a koreai Gwangjuban ma a férfi párbajtőr egyéniben négy magyar állt pásta.

A 64 között Peterdi András kikapott attól a koreai Jungtól, aki végül az érmesek közé jutott és a döntőre is esélyes. A koreai egy tussal (14-13)-ra nyert.

File Mátyás üzbég és amerikai versenyő legyőzésével került a 16 közé, ahol honfitársa Hanczvikkel Márk állította meg (15-3).

Hanczvikkel svéd és kazak párbajtőrvívó után találkozott Filével és bejutott a nyolc közé. Következett a hazaiak üdvöskéje, Jung, akivel már az elődöntőért vívtak. Haczvikkel 13-10 is vezetett, majd 13-13 lett az állás. Hanczvikkel bevitte a 14. találatát, követte őt Jung is. 14-14. A döntő tus a Hanczvikkelnél is gyorsabb Jungé lett (15.14).

A junior világbajnok Berta Dániel argentín, japán, holland vívóknak parancsolt állj-t. A nyolc között az ukrán Zsarszkij sem járt több sikerrel (15-8), mint Berta korábbi partnerei, s így a Pécsi Tudományegyetem hallgatója remek vívással bejutott a legjobb négy közé, ami egyben azt jelenti, hogy legrosszabb esetben bronzéremmel zárja az Universiadet. Lehetősége van persze a nemesebb éremre is,  a döntőbejutásért a francia Yannick Philip Borellel találkozik.

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink