114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Történelmet írtak a BGE fiai a Vízilabda Egyetemi Európa-bajnokságon!

Ezüstösen csillog a BGE csapatának nyakába az érem a Vízilabda Egyetemi Európa-bajnokság éremosztóján!

A végig veretlen BGE a döntőben ugyanazzal a lengyel csapattal került össze, akiket előző nap 14:11-re legyőzött. Sajnos ugyan nem sikerült az aranyért folyó meccsen megismételni a győzelmet, mert szombaton a lengyel csapat bizonyult jobbnak, így 12:9-re győztek, ezzel megnyerve az EEB-t.

 

A BGE-s srácok így is történelmet írtak, hiszen első alkalommal hoztak el érmet magyar vízilabdacsapatként Egyetemi Európa-bajnokságról. 2016-ban a BME 4., a SOTE pedig 7. helyet szerzett.

 

Bálint Ákos edző, BGE: A döntő meccsen tudtuk mi fog történni, hiszen előző meccsünket szintén a lengyel csapattal játszottunk és nyertünk (itt meg kell jegyeznem, egy nagyon jó lengyel csapatról van szó, 3-4 felnőtt válogatottal a keretükben). Megvoltak a helyzeteink, de nem tudtuk belőni őket és végig rohantunk az eredmény után. Összességében megérdemelten nyertek a lengyel barátaink. Mindemellett nagyon büszke vagyok a fiúkra, hiszen első alkalommal hoztunk el érmet magyar vízilabdacsapatként. Szeretném megköszönni a Szövetségnek, hogy indulhattunk ezen a tornán és a BGE-nek minden támogatását amit kaptunk tőlük.

 

A csapat tagjai: Csillagh Bence, Dolnay Botond, Fülöp Richárd János, Garancsy András, Kardos Benedek, Konczi Márton, Mihályi András, Rébeli-Szabó Máté, Seeler Botond, Seres János, Szám Tamás, Vági János Dániel, Veres Norbert. Csapatvezető: Dorogi Balázs, Edző: Bálint Ákos

 

Óriási gratuláció a fiúknak az európa-bajnoki 2. helyhez!

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink